ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις και διαφωνίες της Ν.Δ. για το νομοσχέδιο για τον αθλητισμό

Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017.
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
Συζήτηση στη Βουλή του πολυνομοσχεδίου σχετικά με την επικύρωση της συμφωνίας κυβέρνησης-δανειστών, την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. (EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI

Την έντονη διαφωνία της με τον τρόπο που νομοθετεί η Κυβέρνηση, φέρνοντας άλλο ένα νομοσχέδιο με τη μορφή του επείγοντος, εξέφρασε η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Καραμανλή. Τι τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Την έντονη διαφωνία της με τον τρόπο που νομοθετεί η Κυβέρνηση, φέρνοντας άλλο ένα νομοσχέδιο με τη μορφή του επείγοντος, εξέφρασε η Αναπληρωτής Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β Αθηνών, Άννα Καραμανλή στην επί της αρχής συζήτηση του νομοσχεδίου: «Τροποποιήσεις του ν.2725/99 και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Επεσήμανε ότι η επικείμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ δεν δικαιολογεί το χαρακτήρα του επείγοντος και αυτό γιατί ο Υφυπουργός Αθλητισμού γνωρίζει εδώ και καιρό και πότε θα συγκληθεί και ποιες είναι οι νομοθετικές αλλαγές που έχουν απαιτήσει από αυτόν οι διεθνείς ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες.

Απέδωσε τις καθυστερήσεις στην προσπάθεια του υφυπουργού να διαχειριστεί επικοινωνιακά τις αλλαγές που προτείνονται στο νομοσχέρδιο και τον κατηγόρησε ότι νομοθετεί αποσπασματικά, αποδομώντας το νόμο του προκατόχου του.

Επίσης, έκανε λόγο για ανακολουθία λόγων και έργων της Κυβέρνησης στο ζήτημα της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Όπως ανέφερε: «Από την επιμονή του κ. Κοντονή στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος που έλεγε ότι θα «γκρέμιζε συστήματα και παράγκες», περάσαμε στο «Αυτά είναι τεχνικά ζητήματα. Δεν είναι το μείζον. Είναι το έλασσον» του κ. Βασιλειάδη».

Χαρακτήρισε τη στάση της Κυβέρνησης άτακτη υποχώρηση, αλλά και βαρύ πλήγμα στο νόμο Κοντονή, ο οποίος υπερηφανευόταν ότι κατήργησε το αυτοδιοίκητο και σήμερα το βλέπει να επιστρέφει.

Η κ. Καραμανλή άσκησε σκληρή κριτική και για τη νέα παράταση που δίδεται στην εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου. Όπως υπογράμμισε, την ώρα που η βία στους αθλητικούς χώρους καλά κρατεί, η Κυβέρνηση απαξιώνει ένα σημαντικό μέτρο, ομολογώντας την αδυναμία ή την άρνησή της να το εφαρμόσει.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη διάταξη που προβλέπει μείωση των εγγυητικών επιστολών των ΚΑΕ στο μπάσκετ, εκφράζοντας τη διαφωνία της με τον οριζόντιο χαρακτήρα της μείωσης και επισημαίνοντας τον κίνδυνο να μείνουν εκτεθειμένοι Έλληνες αθλητές.

Όπως τόνισε, η Νέα Δημοκρατία τόσο για το συγκεκριμένο ζήτημα όσο και για το σύνολο του νομοσχεδίου, επί της αρχής, επιφυλάσσεται για τη συζήτησή του στην Ολομέλεια.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ