ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξαν την διαφορά οι 13οι Τσέχοι

Άνοιξαν την διαφορά οι 13οι Τσέχοι

Ο Αστέρας νίκησε και χάρισε 400 βαθμούς στην Ελλάδα, όμως η ήττα του ΠΑΟΚ ήταν καταδικαστική, με τους Τσέχους να παίρνουν 600 βαθμούς και να ανοίγουν την διαφορά στους 1.225 βαθμούς αναφορικά με την 13η θέση.

Ο Αστέρας έκανε το χρέος του και νίκησε 2-0 το ΑΠΟΕΛ στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης", προσφέροντας 400 βαθμούς στην χώρα μας στην κατάταξη των χωρών στην UEFA. Λίγες ώρες πριν όμως, ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Κράσνονταρ, χάνοντας 2-1 και οι Τσέχοι άνοιξαν την διαφορά στους 1.225 βαθμούς στη μάχη της 13ης θέσης, την οποία αυτή την στιγμή κατέχουν.

Η Τσεχία πήρε 600 βαθμούς από τη νίκη της Σλόβαν Λίμπερετς και της Σπάρτα Πράγας, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η διαφορά από την χώρα μας που έχει μείνει με τρεις εκπροσώπους στην Ευρώπη και μόνο ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει ότι θα παίζει στην Ευρώπη και τον χειμώνα.

Αν η Ελλάδα δεν προλάβει τη 12η θέση, που στέλνει απευθείας τον πρωταθλητή στους ομίλους του 2017/18 και την οποία κατέχει η Ελβετία με 32.175 βαθμούς, θα προσπαθήσει τουλάχιστον για την 13η. Ο λόγος; Γιατί αν ο κάτοχος του Europa League εξασφαλίσει θέση στους ομίλους από το πρωτάθλημά του, θα μπει ο πρωταθλητής Ελλάδας στους ομίλους του Champions League.

Η Ισπανία είναι με διαφορά στην πρώτη θέση, ενώ έπεται στην κατάταξη η Γερμανία και την πεντάδα κλείνουν οι Αγγλία, Ιταλία και Πορτογαλία. Επίσης, οι χώρες που θα τερματίσουν σε μια σεζόν από την 7η μέχρι τη 15η θέση διατηρούν δύο ομάδες στο Champions League και τρεις στο Europa League και από εκεί και κάτω χάνεται μια θέση στο... σεντόνι.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Άνοιξαν την διαφορά οι 13οι Τσέχοι
TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ