ΕΛΛΑΔΑ

Αναμονή για την επιστολή της FIFA

FILE - In this May 27, 2015, file photo, two persons are reflected in the FIFA logo at the FIFA headquarters in Zurich, Switzerland. Swiss authorities said Thursday, July 16, 2015, that one of the seven FIFA officials arrested in Zurich as part of a U.S. corruption probe was extradited to the United States they day before. Switzerland's Federal Office of Justice didn't identify the FIFA official.  (AP Photo/Michael Probst, File)
FILE - In this May 27, 2015, file photo, two persons are reflected in the FIFA logo at the FIFA headquarters in Zurich, Switzerland. Swiss authorities said Thursday, July 16, 2015, that one of the seven FIFA officials arrested in Zurich as part of a U.S. corruption probe was extradited to the United States they day before. Switzerland's Federal Office of Justice didn't identify the FIFA official. (AP Photo/Michael Probst, File) AP

Προθεσμία ενός μήνα θα έχει πιθανότατα το ελληνικό ποδόσφαιρο για να αποφευχθεί το Grexit, ενώ άπαντες περιμένουν αν ο Χέρμπερτ Χούμπελ θα στείλει στο συμβούλιο των εθνικών ομοσπονδιών της FIFA εισήγηση για προσωρινή "κόκκινη κάρτα".

Άσχημα νέα ήλθαν από τη συνάντηση ανάμεσα σε Χέρμερτ Χούμπελ κι Ευάγγελο Γραμμένο, καθώς δεν πείστηκε ο αξιωματούχος της FIFA, με το ενδεχόμενο του Grexit να είναι ορατό ακόμα και με αναστολή.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ αναμένεται να μεταφέρει στις FIFA και UEFA την εισήγησή του για Grexit με τον Μάιο να είναι το deadline για την αποφυγή του απευκταίου σεναρίου.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο - αν τελικά ο Χούμπελ εισηγηθεί το Grexit - θα έχει χρονικό περιθώριο ενός μήνα για να λάβει τα μέτρα που θέλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία - καθώς τον Μάιο συνεδριάζει το συμβούλιο των εθνικών ομοσπονδιών της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

"Ενδεχόμενη αποτυχία των αρμοδίων οργάνων να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα και να εξαλείψουν κάθε είδους βία ώστε να εγγυηθούν την ομαλή λειτουργία των εθνικών διοργανώσεων, θα αναγκάσει τη FIFA να στείλει την υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA για εξέταση και πιθανές κυρώσεις, όπως αυτές ορίζονται απ' το καταστατικό της FIFA, συμπεριλαμβανομένης και της αποβολής της χώρας", ανέφερε η σχετική ενημέρωση της FIFA στις 12 Μαρτίου.

Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε αν η Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA στείλει εντός των δύο επόμενων ημερών την επιστολή για Grexit προς το Συμβούλιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, τι ακριβώς θα ζητήσει από την ΕΠΟ, τη Λίγκα και την Κυβέρνηση και ποια θα είναι τα χρονικά περιθώρια για τα επιπλέον μέτρα που θα ζητήσει η παγκόσμια ομοσπονδία προκειμένου να μην επιβάλει "Grexit" στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εξίσου ενδιαφέρουσα είναι η αυριανή (Πέμπτη, 29/3) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, όπου ο Βαγγέλης Γραμμένος αναμένεται να ενημερώσει τους πάντες για τα νέα δεδομένα. Ο Χέρμπερτ Χούμπελ δεν θα είναι παρών, αλλά είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραβρεθούν τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ