ΕΛΛΑΔΑ

"Αναδιάρθρωση πρωταθλημάτων για την αποφυγή του Grexit"

FOOTBALL LEAGUE / ÁÉÃÉÍÉÁÊÏÓ - ÔÑÉÊÁËÁ (Eurokinissi Sports)
Περικλής Αμανατίδης EUROKINISSI SPORTS

Ο Περικλής Αμανατίδης αναφέρθηκε σε μία σειρά από ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν την αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και στο ποιες ομάδες θα ανέβουν και θα πέσουν.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό "FAIR PLAY FM 96,1" φιλοξενήθηκε ο γνωστός προπονητής, Περικλής Αμανατίδης, όπου αναφέρθηκε σε μία σειρά από ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν τη αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ τόνισε ακόμα πως ο Άρης και ο ΟΦΗ έχουν ήδη κερδίσει την άνοδο στη Super League.

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε αρχικά: "Το είχα πει πολύ νωρίτερα, όταν ήταν πιο ρευστά τα πράγματα στη βαθμολογία, ότι έχει τελειώσει η ιστορία με την άνοδο του Άρη και του ΟΦΗ. Αυτή τη στιγμή «το παλεύουν» όλες οι ομάδες για την 3 και την 4 θέση, βλέποντας την κατάσταση στο χάρτη της Superleague. Φαίνεται, επίσης, ότι μία από τις προϋποθέσεις της ΟΥΕΦΑ για την αποφυγή του Grexit είναι η άμεση αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Έτσι, είναι σημαντικό για τις ομάδες της Football League να καταταγούν στις θέσεις 3-6, προκειμένου να συμμετάσχουν στη Superleague 2.

Μιλάω με κάποιους ανθρώπους που είναι στην ΟΥΕΦΑ - και Έλληνες - γιατί το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι η αμελητέα ποσότητα που νομίζουν κάποιοι. Αυτή τη στιγμή γίνεται αυτή η προεργασία, θα έχουν εξασφαλισμένα τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα οι ομάδες. Οι λίγκες θα γίνουν λίγο πιο κλειστές, θα πέφτουν λιγότερες ομάδες κι έτσι θα ευνοηθεί η αυτό-οργάνωση των ομάδων".

Και πρόσθεσε: "Θέλω να τονίσω κάτι: σχέδια πολλές φορές έχουν γίνει. Πρέπει όμως να ομονοήσουν όλοι σε ένα κοινό σχέδιο. Θα πρέπει να επανέλθουμε όλοι σε μία κανονικότητα. Δε γίνεται ο Άρης να λείπει, για παράδειγμα, από αυτή τη διαδικασία. Πλέον νοικιάζονται πτυχία στους προπονητές. Αυτό γίνεται στη Β’ Εθνική. Μεταξύ μας κοροϊδευόμαστε… Στην Κύπρο φωνάζουν αυτόν τον προπονητή, τον έχουν στον πάγκο.

Αν δε γίνει αυτό, υπάρχει πρόστιμο 3.000 ευρώ την πρώτη φορά και 10.000 ευρώ τη δεύτερη. Η Γ’ Εθνική η σημερινή, από τη στιγμή που δεν είναι ασφαλισμένοι οι παίκτες, είναι ερασιτεχνική. Επίσης, στην Ελλάδα θα πρέπει να ανοίξει μία μεγάλη συζήτηση για τον αριθμό των σωματείων. Με 49 άτομα μπορείς να ιδρύσεις σωματείο και να συμμετέχεις στις εκλογές της ΕΠΟ".

Ο 47χρονος τεχνικός κατέληξε ως εξής: "Ο Άρης και ο ΟΦΗ έχουν ανέβει και ουσιαστικά πέφτουν οι ομάδες που δεν έχουν καταθέσει φάκελο. Θα το δείτε αυτό ότι ισχύει".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ