ΕΛΛΑΔΑ

Αλλαγές στις εκδικάσεις: Τέρμα οι συνεχείς αναβολές

Αλλαγές στις εκδικάσεις: Τέρμα οι συνεχείς αναβολές
Δικαστήριο

Μια από τις αλλαγές που θα υπάρξουν στο ποδόσφαιρο, είναι η μείωση των βαθμών για τις δικαστικές αποφάσεις, προκειμένου αυτές να βγαίνουν πιο γρήγορα.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε μια σειρά προτάσεων προς τις ομάδες της Super League, ώστε να ανάψει το "πράσινο φως" και να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα μετά την διακοπή που επιβλήθηκε για τα γεγονότα στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Μια εξ αυτών, αφορά το κομμάτι των δικαστικών υποθέσεων στο ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, έχουμε κατάργηση του διαιτητικού δικαστηρίου με καθιέρωση μόνο δύο βαθμών στη δικαιοσύνη (πρώτο βαθμό και έφεση), ενώ θα υπάρχει πλέον μόνο μία δυνατότητα αναβολής εκδίκασης υπόθεσης για λόγους ανωτέρας βίας.

Ο υφυπουργός θέλει να ρυθμίσει το καθεστώς, ώστε να βγαίνουν πολύ πιο γρήγορα οι αποφάσεις και να μην υπάρχει αυτή η καθυστέρηση που παρατηρείται και έχουμε υποθέσεις που... σέρνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά τον πρώτο βαθμό και την έφεση, οι ομάδες θα μπορούν να προσφύγουν μόνο στο CAS, αλλά εκεί θα πρέπει να πληρώσουν και το παράβολο, το οποίο είναι αρκετά υψηλό. Δεν είναι εύκολο να φτάσει μια υπόθεση ως εκεί.

Μάλιστα, η δυνατότητα αναβολής θα δίνεται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις, ενώ άλλη μια διαφοροποίηση είναι ότι οι απολογίες θα γίνονται εγγράφως και όχι όπως αυτή στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ ή στο ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός, όπου κράτησαν πολλές ώρες και έγινε ολόκληρο σόου στην αίθουσα.

Η FIFA έχει μόνο πρωτοβάθμιο πειθαρχικό όργανο και μετά CAS, όπερ σημαίνει ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης θέλει εναρμόνιση με το εξωτερικό, ώστε να βγαίνουν γρήγορα οι δικαστικές αποφάσεις και να μην υπάρχει κωλυσιεργία.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ