ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για την συνάντηση Κοντονή με FIFA και UEFA

Αγωνία για την συνάντηση Κοντονή με FIFA και UEFA
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις 13:00 είναι προγραμματισμένη η συνάντηση ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή και το κλιμάκιο της FIFA και της UEFA, όπου εν πολλοίς θα κριθεί το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το τελεσίγραφο λήγει και η προσφυγή στο ΣτΕ είναι στον "αέρα".

Η σημερινή συνάντηση στις 13:00 ανάμεσα στον Σταύρο Κοντονή, κλιμάκιο της FIFA και της UEFA και ανθρώπων της ΕΠΟ, αναμένεται να κρίνει εν πολλοίς το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου, με την απειλή του Grexit πάνω απ' το κεφάλι μας όσο το Κύπελλο Ελλάδας δεν ξεκινάει με υπουργική απόφαση και δεν ικανοποιείται το τελεσίγραφο των διεθνών συνομοσπονδιών που λήγει την 1η Απριλίου.

Η συνάντηση αφορά το θέμα του Κυπέλλου, αλλά προφανώς και άλλα "καυτά" ζητήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού δεν μπορεί να είναι μονοθεματική η ατζέντα. Παρόλα αυτά όμως, η χθεσινή εξέλιξη στο ΣτΕ και η παράταση της εκδίκασης της προσφυγής της ΕΠΟ λόγω της απεργίας των δικηγόρων μέχρι νεωτέρας, δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά για το ακριβώς θα συζητηθεί σχετικά με την επανέναρξη της δεύτερη τη τάξει διοργάνωσης.

Η Πολιτεία δηλώνει ότι αναμένει "την εκδίκασή της αίτησης από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας"αναφορικά με την αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει η ΕΠΟ για την απόφαση του Σταύρου Κοντονήνα διακόψει το Κύπελλο αλλά η εκδίκαση στο ΣτΕ μάλλον αργεί ακόμη και ουσιαστικά είναι στον αέρα.

Οι νομικοί της ΕΠΟ ζήτησαν και πήραν αναβολή, επικαλούμενοι την αποχή των δικηγόρων και το γεγονός ότι ο δικηγορικός σύλλογος δεν τους έδωσε άδεια, και η υπόθεση ορίστηκε για τις 5/4. Χθες το απόγευμα όμως (29/3), η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων όλης της χώρας αποφάσισε την παράταση της αποχής που επρόκειτο να λήξει στις 4/4 μέχρι τις 15/4. Ουσιαστικά λοιπόν, είναι στον "αέρα" η εκδίκαση της αίτησης.

Ο Σταύρος Κοντονής έχει πει πως δεν θα αλλάξει απόφαση αν δεν αποφασίσει πρώτα το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ η FIFA και η UEFA ζητούν την άμεση επανέναρξη του θεσμού, δίνοντας και χρονικό περιθώριο μέχρι την 1η Απριλίου στην Πολιτεία, αλλιώς θα υπάρξουν αυστηρές κυρώσεις. Όλα αυτά αναμένεται να τεθούν στο τραπέζι της συζήτησης, με την ΕΠΟ να δηλώνει παρών και να πιέζει και εκείνη με τη μεριά της, διότι θεωρεί ότι θίγεται το αυτοδιοίκητό της με αυτή την απόφαση.

Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι όλα κρέμονται σε τεντωμένο σχοινί και τίποτα δεν πρέπει να αποκλείεται, ειδικά σε περίπτωση που δεν βρεθούν κοινό τόποι και η συζήτηση καταλήξει σε αδιέξοδο. Χωρίς κανένα νέο από το ΣτΕ και με τις FIFA-UEFA να θέλουν να ξεκινήσει ξανά η διοργάνωση, παραμένει άγνωστο πώς θα "γεφυρωθεί το χάσμα". Το Grexit για τους συλλόγους μας και την Εθνική ομάδα παραμένει, με την ελπίδα όλων να αποφευχθεί και να πρυτανεύσει η λογική.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ