ΕΛΛΑΔΑ

Αγνοείται το σκεπτικό της ΕΕΑ για Μαρινάκη

Αγνοείται το σκεπτικό της ΕΕΑ για Μαρινάκη
Μαρινάκης INTIME SPORTS

Η προθεσμία των 30 ημερών από την Επιτροπή για παραίτηση του προέδρου του Ολυμπιακού πέρασε αλλά δεν ξεκίνησε καν να μετράει, αφού η απόφαση δεν έχει σταλεί ακόμη στους "ερυθρόλευκους"!

Στις 5 Νοεμβρίου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοινώνει την επιβολή προστίμου 150.000 ευρώ στον Ολυμπιακό και 150.000 ευρώ στον Βαγγέλη Μαρινάκη για παράβαση του αθλητικού νόμου και δίνει προθεσμία 30 ημερών "για την αποκατάσταση των νομίμων όρων της διοίκησης της ΠΑΕ".

Ζητάει με λίγα λόγια δηλαδή, την παραίτηση του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία καθώς θεωρεί ότι (κακώς) ασκεί διοίκηση παρά το γεγονός ότι του έχει απαγορευτεί η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο από τον ανακριτή που χειρίστηκε την υπόθεση της "εγκληματικής οργάνωσης", Γιώργο Ανδρεάδη.

Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, η προθεσμία έληξε, αλλά ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει παραιτηθεί ακόμη. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η απόφαση και το σκεπτικό να κοινοποιηθεί στην "ερυθρόλευκη" ΠΑΕ για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση. Κάτι που δεν έχει γίνει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και τον πρόεδρο της Κωνσταντίνο Παπαλάκη, αν και από τις 5 Νοεμβρίου έχει περάσει ένας μήνας και η Επιτροπή έχει συνεδριάσει άλλες τέσσερις φορές.

Ο πρόεδρος της ΕΕΑ είχε ψηφίσει υπέρ της επιβολής ποινής στον Βαγγέλη Μαρινάκη και η ψήφος του είχε μετρήσει διπλή, καθώς υπήρχε ισοψηφία (3-3). Το γεγονός ότι δεν έχει συνταχθεί ακόμη το σκεπτικό της απόφασης, προκαλεί ερωτηματικά, τη στιγμή που φήμες, θέλουν να είναι έτοιμο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμα στον Ολυμπιακό.

Στην επίμαχη συνεδρίαση της 5ης Νοεμβρίου, ο Κ. Παπαλάκης δεν είχε επιτρέψει (σωστά) στον δικηγόρο Παναγιώτη Περάκη να ψηφίσει με το αιτιολογικό ότι δεν ήταν παρών στην ακροαματική διαδικασία των δικηγόρων του Ολυμπιακού στις 22 Οκτωβρίου.

Απόφαση που είχε προκαλέσει διαφωνίες αλλά και την αντίδραση του υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή που με γραπτή του δήλωση ανέφερε μεταξύ άλλων: "Δεν γίνεται ανεκτή η εκ μέρους των αρμοδίων οργάνων παραβίαση κανόνων και προβλεπόμενων διαδικασιών, ιδίως ως προς τη λήψη των αποφάσεων και τη διαδικασία της ψηφοφορίας".

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Παπαλάκη τότε, ήταν άμεση. "Η διαδικασία της ψηφοφορίας και της λήψης της απόφασης ήταν άψογη και προπάντων νόμιμη. Ούτε πρωτοετής φοιτητής της νομικής θα μπορούσε να υποστηρίξει το αντίθετο".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ