ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-2

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-2
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ επικράτησε με 3-2 του Παναθηναϊκού σε φιλικό στο ΟΑΚΑ δείχνοντας τα δόντια της στο πρώτο μέρος. Δοκίμασε το 5-3-2 ο Αναστασίου με τους πράσινους να παίζουν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Η ΑΕΚ μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η μεγάλη νικήτρια του φιλικού με τον Παναθηναϊκό επικρατώντας με 3-2 και δείχνοντας καλό πρόσωπο για περίπου 60 λεπτά. Σε αντίθεση οι πράσινοι προβλημάτισαν στο πρώτο μέρος όταν ο Γιάννης Αναστασίου δοκίμασε και το 5-3-2 αλλά βελτίωσαν την εικόνα τους στην επανάληψη με τον Παναθηναϊκό να παίξει πιο ορθολογικά και να είναι καταιγιστικός για ένα εικοσάλεπτο όπου πέτυχε δυο γκολ και είχε αρκετές κλασικές ευκαιρίες.

Οι Δέλλας και Αναστασίου χρησιμοποίησαν όλους τους παίκτες του με τον τεχνικό του Παναθηναϊκού να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής, ένα ημίχρονο, σε δυο ενδεκάδες και με τους Μπερίσα, Νίνη και Σταματάκη να δείχνουν ότι κάλλιστα μπορούν να βρουν χρόνο και στα επίσημα ματς των πράσινων.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-2
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Δοκιμές από Αναστασίου, με τους βασικούς ο Δέλλας

Στο πρώτο ημίχρονο ο Γιάννης Αναστασίου θέλησε να δοκιμάσει το 5-3-2 το οποίο γινόταν 3-5-2 όταν το τριφύλλι ήταν στην επίθεση αλλά σίγουρα τα κενά που υπήρξαν στην άμυνα θα τον άφησαν προβληματισμένο. Οι πράσινοι παρατάχθηκαν με τους Μπούρμπο, Τριανταφυλλόπουλο, Σίλντενφελντ, Ρισβάνη και Χουχούμη στην άμυνα. Μπροστά τους ήταν οι Λαγός, Μπούι και πιο μπροστά ο Ντίνας ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Πέτριτς, Κλωναρίδης.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με το βασικό τους σχήμα και το κλασικό 4-2-3-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το τριφύλλι είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά και την κυκλοφορία με την ΑΕΚ να περιμένει στο δικό της μισό και να χτυπάει όμως σαν “κόντρα” στις αντεπιθέσεις.

Η πρώτη καλή στιγμή άνηκε στον Παναθηναϊκό όταν στο 21' ο Χούχουμης έκανε την παράλληλη σέντρα ο Κλωναρίδης στο ύψος του πέναλτι έπιασε το σουτ πάνω στον Ανέστη. Η ΑΕΚ όμως πήρε το προβάδισμα στην πρώτη καλή στιγμής της. Ήταν το 28' όταν μετά από σέντρα από τα αριστερά του Μπαρμπόσα ο Αραβίδης θα κερδίσει την άμυνα του Παναθηναϊκού και με πλασέ άνοιξε το σκορ.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-2
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Δοκάρι ο Ρισβάνης, όμορφο γκολ ο Πλατέλας

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσια στο 33' αλλά στάθηκε άτυχος όταν μετά από κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο ο Μπούι γύρισε προς τον Ρισβάνη αυτός από δύσκολη θέση το μονοκόμματο σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Ανέστη. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν και πάλι δυο λεπτά αργότερα όταν ο Πλατέλας βρέθηκε στα δεξιά της επίθεσης της ΑΕΚ έκανε την τρίπλα πάνω στον Ρισβάνη και το σουτ από την δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία του Κοτσόλη.

Η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κάνει τρία τα τέρματα της στο 38' όταν ο Μπαρμπόσα έκανε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του τριφυλλιού, ο Πλατέλας πλάσαρε και ο Τριανταφυλλόπουλος έδιωξε πάνω στην γραμμή. Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε καθόλου μέχρι και την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-2
ΑΕΚ-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Άλλαξε ενδεκάδα και σύστημα ο Αναστασίου

Με την έναρξη του δευτέρου μέρος ο Γιάννης Αναστασίου άλλαξε όλη την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού αλλά και το σύστημα των πράσινων. Συγκεκριμένα παρέταξε ένα 4-4-2 με τον Στιλ κάτω από τα γκολποστ. Στην τετράδα της άμυνας τους Σπυρόπουλο, Κουτρουμπή, Μέντες, Νάνο. Μπροστά τους τον Δώνη ο οποίος είχε δίπλα του τους Σταματάκη, Νίνη και στην κορυφή του ρόμβου έπαιξε ο Μπαϊράμι ενώ το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Μπερίσα, Μπεργκ.

Σε αντίθεση ο Τραϊανός Δέλλας πλην της αλλαγής του Ντακόλ με τον Μάνταλο που έκανε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους δεν έκανε άλλη αλλαγή με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με ένα σύστημα που το έχει παίξει ξανά έδειξε να πατάει καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο.

Δυο λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους έφτασε στην μείωση του σκορ όταν στο 47' σε σέντρα από τα δεξιά του Μπαϊράμι ο Μπεργκ έκανε την κεφαλιά πάσα προς τον Δώνη που είχε κάνει την κίνηση και με προβολή μείωσε σε 2-1.Το τριφύλλι έφερε το ματς στα ίσια στο 55' όταν μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Μπερίσα με προβολή στο πρώτο δοκάρι νίκησε τον Ανέστη για το 2-2.

Δυο καλές φάσεις με τον Μπεργκ

Οι πράσινοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στο 59' ο Νίνης έδωσε μια ωραία κάθετη προς τον Μπεργκ, ο Σουηδός γύρισε μπήκε στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός σε μια πολύ ωραία επίθεση άλλαξε γρήγορα την μπάλα και ο Σταματάκης με μια κάθετη είδε τον Μπεργκ ανενόχλητο μέσα στην περιοχή αυτός σούταρε με το δεξί με την μπάλα να τραντάζει το δεξί δοκάρι του Ανέστη.

Προβάδισμα και πάλι με Ντακόλ

Οι γηπεδούχοι που στα πρώτα είκοσι λεπτά του δευτέρου μέρους δεν υπήρχαν στο γήπεδο άρχισαν να βγαίνουν και πάλι μπροστά και στο 65' ο Ντακόλ έδωσε και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του μετά από κακή συνεννόηση της πράσινης άμυνας. Ο Βραζιλιάνος με κεφαλιά από κοντά μετά από πάσα του Ζόριτς έκανε το 3-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης και ο Δέλλας έκανε μια σειρά από αλλαγές ενώ η κάθε ομάδα είχε από μια καλή στιγμή. Αρχικά η ΑΕΚ στο 77' όταν ο Μπρέσεβιτς βρέθηκε σε θέση βολή αλλά ο Στιλ μπλόκαρε το σουτ. Για τον Παναθηναϊκό στο 88' μετά από σέντρα από τα δεξιά ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-3.

ΑΕΚ (Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης (85' Τζανετόπουλος), Κολοβέτσιος (85' Σβάρνας), Λαμπρόπουλος (66' Σαρρής), Πεταυράκης (74' Γροντής), Κορδέρο (74' Φαγιέ), Ανάκογλου (66' Ρόβας), Πλατέλας (62' Ντούνης), Μάνταλος (42' Ντακόλ), Μπαρμπόσα (69' Μπρέσεβιτς), Άραβιδης (62' Ζόριτς).

Α ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Κοτσόλης, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Ρισβάνης, Τριανταφυλλόπουλος, Χουχούμης, Λαγός, Μπούι, Ντίνας, Κλωναρίδης, Πέτριτς.

Β ΗΜΙΧΡΟΝΟ: Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Μέντες, Νάνο, Δώνης, Σταματάκης, Νίνης, Μπαϊράμι, Μπερίσα, Μπεργκ.

ΓΚΟΛ: Αραβίδης (27'), Πλατέλλας (34'), Ντακόλ (65')/ Δώνης (47') και Μπερίσα (56').

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ