STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ζωντανός" ο Πλατανιάς, 1-0 τον Λεβαδειακό

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πλατανιάς νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό χάρη στο αυτογκόλ του Ζοάο Φαβάρο (79') κι ανανέωσε τις ελπίδες παραμονής του στη Super League Σουρωτή. Δεύτερη νίκη στην τρέχουσα σεζόν, πρώτη εντός έδρας και πρώτη μετά από 12 σερί ήττες.

Έπαιζε το τελευταίο του "χαρτί" ή ένα από τα τελευταία του. Εάν δεν έπαιρνε τη νίκη, το μέλλον θα ήταν δυσοίωνο. Ούτε ο βαθμός θα έμοιαζε αρκετός. Ο Πλατανιάς νίκησε 1-0 τον Λεβαδειακό στα Περιβόλια χάρη στο αυτογκόλ του Ζοάο Φαβάρο - ύστερα από πείσμα κι επιμονή στη διεκδίκηση της μπάλας από τον Αντώνη Πετρόπουλο - στο 79ο λεπτό.

Οι Βοιωτοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλεύτηκαν το άγχος των γηπεδούχων κι "άγγιξαν" το γκολ. Θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει εάν οι Σουμπίνιο και Γιουσούφ δεν ήταν φλύαροι, ή εάν είχαν ως σύμμαχο την τύχη (στη φάση με το δοκάρι).

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο. Η απόδοση των γηπεδούχων ακολούθησε αύξοντα ρυθμό, αυτή των φιλοξενούμενων φθίνοντα.

Κι ενώ όλα έδειχναν "λευκή" ισοπαλία (0-0), μια φάση στο 79ο λεπτό άλλαξε τα πάντα. Έδωσε το τρίποντο στους Κρητικούς, άφησε με άδεια τα χέρια τους Βοιωτούς.

Η ομάδα της Κρήτης ανανέωσε τις ελπίδες παραμονής της στη Super League Σουρωτή, προσεγγίζοντας βαθμολογικά τους Απόλλωνα Σμύρνης και Κέρκυρα (δεδομένου ότι παίζουν με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό εκτός αντίστοιχα). Δεύτερη νίκη για τους "ερυθρόλευκους" στην τρέχουσα σεζόν, πρώτη εντός έδρας και πρώτη μετά από 12 σερί ήττες.

Ήταν η πρώτη νίκη μετά από τέσσερις μήνες. Η τελευταία και μοναδική μέχρι και σήμερα ήταν στις 23 Σεπτέμβρη στη Ριζούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η προηγούμενη εντός έδρας επικράτηση (σε επίπεδο πρωταθλήματος) ήταν πριν από δέκα μήνες (20/3/2017) με αντίπαλο τον Ηρακλή χάρη στο γκολ του Γιακουμάκη.

Έκτη διαδοχική ήττα για τον Λεβαδειακό μακριά από τη Βοιωτία (είχαν προηγηθεί αυτές σε Τούμπα, Περιστέρι, Τρίπολη, Φάληρο και Λάρισα). Ουσιαστικά, η μοναδική νίκη ήταν στο Αγρίνιο, απέναντι στον Παναιτωλικό καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος σε Κέρκυρα και Λεωφόρο.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

"Ζωντανός" ο Πλατανιάς, 1-0 τον Λεβαδειακό
"Ζωντανός" ο Πλατανιάς, 1-0 τον Λεβαδειακό

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης

Βοηθοί: Βασίλειος Καμπούρης, Δημήτριος Σαμοΐλης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μανουέλ Ρόκα): Κλιάιτς, Αγγελόπουλος (78' Ουές), Ντικαμονά (46' Στάμου), Καρυπίδης, Σκαρντοβέλι, Κοροβέσης, Δημούτσος, Μαλσά, Κασάλιτσα (46' Ντουαλά) Ενσικουλού, Πετρόπουλος.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Τσαμπούρης, Λεονάρντο, Ζοάο Φαβάρο, Ντιόγκο, Μητρόπουλος, Ομπιόρα (81' Σαβαντογκό), Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (71' Νιάς), Γιουσούφ, Μαρκόβσκι.

Γκολ: 79' αυτ. Ζοάο Φαβάρο

Κάρτες: 64' Δημούτσος / 38' Ζοάο Φαβάρο, 79' Επασί, 90'+2' Μαρκόβσκι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Τρία λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης, ύστερα από τη σέντρα του Αγγελόπουλου από τα δεξιά, ο Λεονάρντο δεν άφησε τον Ενσικουλού στο κέντρο της περιοχής να πάρει την κεφαλιά, ο Τσαμπούρης γύρισε νόμιμα με το κεφάλι πίσω προς τον Επασί, ο οποίος μπλόκαρε.

Στο όγδοο λεπτό παρατηρήθηκε η πρώτη μεγάλη φάση για την αναμέτρηση και ήλθε από τον Λεβαδειακό. Καθώς έγινε η σέντρα από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης στην άλλη (δεξιά) πλευρά έκανε με τη μία το πλασέ κι ο Κλιάιτς απομάκρυνε.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (9'), ο Σουμπίνιο έκανε το σουτ με το δεξί στα αριστερά εντός της περιοχής, η μπάλα λίγο έξω από την εστία του Κλιάιτς.

Στο 11', οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Κασάλιτσα έπιασε την κεφαλιά στο κέντρο της περιοχής του Λεβαδειακού, μετά τη σέντρα του Κοροβέση από τα αριστερά, ο Επασί μπλόκαρε.

Οι Βοιωτοί "άγγιξαν" το γκολ στο 18ο λεπτό, αλλά το δοκάρι της εστίας του Κλιάιτς τους το στέρησε. Ο Γιουσούφ κινήθηκε εκτός περιοχής από τα αριστερά, συνέκλινε στο κέντρο, έκανε το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Αγγελόπουλο, άλλαξε πορεία, ο Κλιάιτς έμεινε ακίνητος (ων αιφνιδιασμένος) και είδε την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε.

Ο Πετρόπουλος δεν μπόρεσε να πιάσει την κεφαλιά εντός περιοχής - ευρισκόμενος υπό πίεση - όπως θα ήθελε με τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς (30'), ενώ μετά από πέντε λεπτά (35') η σέντρα του από τα δεξιά βρήκε τον Κασάλιτσα εντός περιοχής, αλλά το κοντρόλ του ήταν άσχημο και η επέμβαση του Λεονάρντο καταλυτική στην απομάκρυνση της μπάλας.

Στο 44ο λεπτό, ο Σουμπίνιο βρήκε πεδίο δράσης έξω από την περιοχή του Πλατανιά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Κλιάιτς.

Στο 53', μετά την ωραία κάθετη του Σουμπίνιο στον Γιουσούφ στα αριστερά, ο Αφρικανός άργησε αν και είχε την επιλογή του Μαρκόβσκι, ο οποίος είχε κάνει κίνηση προς τα μέσα.

Στο 61ο λεπτό, ο Ενσικουλού κινήθηκε από τα δεξιά, έβγαλε έξω στον Ντουαλά, εκείνος έκανε με το αριστερό το σουτ εκτός περιοχής, ο Επασί ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Οκτώ λεπτά αργότερα (69'), οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία. Ο Ντουαλά άδειασε από τα αριστερά εντός περιοχής με επιτόπια ντρίμπλα τον Λεονάρντο, έκανε το σουτ με το δεξί, ο Επασί απομάκρυνε με τα πόδια, ο Ντουαλά πήρε ξανά την μπάλα, έβγαλε στον Δημούτσο στο ύψος του πέναλτι, το σουτ του οποίου ήταν απογοητευτικό.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης ήρθε μετά από δέκα λεπτά (79'). Ύστερα από τη σέντρα του Κοροβέση από τα αριστερά, ο Φαβάρο με τον Λεονάρντο έχασαν τον Πετρόπουλο, ο Βραζιλιάνος στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Επασί.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η φάση του γκολ, δίχως δεύτερη σκέψη. Εντελώς κυνικά γιατί αυτό έκρινε το ματς. Γιατί έδωσε "ζωή" στον Πλατανιά. Η ωραία έμπνευση του Κοροβέση, η μαχητικότητα κι επιμονή του Πετρόπουλου, η τύχη με τη λανθασμένη απομάκρυνση του Ζοάο Φαβάρο. Όλα συνωμότησαν σε αλληλουχία για να μπει το γκολ και να φθάσει ο Πλατανιάς στην πρώτη εντός έδρας νίκη του για την τρέχουσα σεζόν και τη δεύτερη γενικά.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν ήλθε αντιμέτωπος με κάποια πολύ δύσκολη φάση ο διαιτητής της αναμέτρησης, Στέφανος Κουμπαράκης. Σωστά υπέδειξε να συνεχίσει να παίζεται το ματς στο έκτο λεπτό. Ο Ενσικουλού έπεσε στα όρια της περιοχής, αλλά σίγουρα δεν προκάλεσε την πτώση η νόμιμη επαφή με τον Τσαμπούρη. Σωστές και οι υποδείξεις των βοηθών του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Αντώνης Πετρόπουλος. Μπορεί το πόδι του Ζοάο Φαβάρο να έδωσε ώθηση στην μπάλα και κατεύθυνση προς τα δίχτυα της εστίας της ομάδας του, αλλά υπήρχε κάποιος που κυνήγησε τη φάση και το πάλεψε με ποδοσφαιρικό πείσμα. Πετρόπουλος και Φαβάρο έδωσαν πολλές μάχες σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Οι περισσότερες βρήκαν νικητή τον Βραζιλιάνο, στη μία που έκανε λάθος, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα κι έτσι ήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Είναι δύσκολο να κάνεις τη δουλειά σου όταν ακούς ότι είσαι με το ένα πόδι εκτός ομάδας. Όταν η ομάδα παίζει καλά, αλλά αυτό δεν "αποτυπώνεται" βαθμολογικά. Ο Μανουέλ Ρόκα ήταν υπ' ατμόν, ωστόσο έκλεισε τα αυτιά του και δικαιώθηκε. Ακόμη κι αν το πρώτο ημίχρονο δεν του πήγε και ο Λεβαδειακός ήταν καλύτερος (άγγιξε το γκολ στη φάση με το δοκάρι). Η βελτιωμένη εικόνα του Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν ενδεικτική της επιμονής. Το γκολ και ο τρόπος που αυτό επιτεύχθηκε (με την επιμονή του Πετρόπουλου) είναι επίσης ενδεικτικά στοιχεία της ανωτέρω διαπίστωσης.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα του Λεβαδειακού στο δεύτερο ημίχρονο. Λες κι "έσβησε ο διακόπτης" σε σχέση με το πρώτο. Μάλλον, προτίμησαν οι Βοιωτοί να σιγουρέψουν το βαθμό. Η στρατηγική τους δεν δικαιώθηκε. Ακόμη μια κακή εμφάνιση μακριά από τη Λιβαδειά. Δείχνει να χάνει αρκετά από τη δύναμή του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ