STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ζωντανή η Βέροια, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η Βέροια, με πρωταγωνιστές τους Παντελή Καπετάνο και Τζόφρι Σαρπόνγκ, επικράτησε με 3-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και παρέμεινε ζωντανή στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Απογοητευτική εμφάνιση απ' την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

Η αναμέτρηση για τη Βέροια είχε τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα "do or die", αφού σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος η υπόθεση "παραμονή στην κατηγορία" θα δυσκόλευε σημαντικά.

Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς, παρότι δεν έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης, κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν, επικρατώντας με 3-0 του νωχελικού ΠΑΣ Γιάννινα στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας.

Με μπροστάρηδες τους Παντελή Καπετάνο, Τζέφρι Σαρπόνγκ και Μίλος Στόιτσεφ, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν ένα υπερπολύτιμο "τρίποντο" που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες αποφυγής του υποβιβασμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως εκκρεμεί το ζήτημα κατάθεσης ή μη του φακέλου στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ απ' τους διοικούντες τη Βέροια. Μέχρι να τελεσιδικήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, η "Βασίλισσα του Βορρά" παραμένει ζωντανή στην μάχη για την παραμονή στην κατηγορία.

Η Βέροια είχε Καπετάν(ι)ο

Ο Ράτκο Ντόστανιτς αποφάσισε να παρατάξει την ίδια ακριβώς ενδεκάδα με το παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό. Ο Παντελής Καπετάνος επιλέχθηκε για την κορυφή της επίθεσης, με τους Τζέφρι Σαρπόνγκ, Μίλος Στόιτσεφ, Τόνι Κάλβο να κινούνται περιφερειακά και τους Μπαλάφα-Τομάς να αποτελούν το δίδυμο στη μεσαία γραμμή.

Ζωντανή η Βέροια, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στον αντίποδα, ο Γιάννης Πετράκης προχώρησε σε αρκετές αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην Ξάνθη. Οι Ζάιρο, Θέμης Τζημόπουλος έμειναν εκτός αποστολής λόγω τιμωρίας, με τον έμπειρο τεχνικό του ΠΑΣ να δίνει φανέλα βασικού για πρώτη φορά στον νεαρό Κωνσταντίνο Μαυροπάνο, ο οποίος πήρε θέση στο πλευρό των Αλέξη Μιχαήλ και Βαλάντη Κοζορώνη.

Ζωντανή η Βέροια, 3-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Τριαντάφυλλος Τίκας (Καρδίτσας)

Βοηθοί: Ιωάννης Κουράκης (Ηρακλείου), Αντώνιος Δίπλαρης (Καρδίτσας)

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλος, Τομάς, Καλί (80' Αντονιάν), Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Σισοκό, Σαρπόνγκ, Στόιτσεφ (46' Σουλέ), Κάλβο, Καπετάνος (72' Μίλιεβιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Καρανίκας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος (58' Βιντάλ), Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα (64' Ναδάλες), Ακόστα, Κοροβέσης (77' Μπουκουβάλας), Γιάκος, Κόντε.

Γκολ: 20' Καπετάνος, 36' Σαρπόνγκ, 90 +3' Σουλέ

Κίτρινες: 63' Μπαλάφας, 88' Σουλέ / 40' Λίλα

Κόκκινες: 94' Μπαλάφας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θέλησε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό στο παιχνίδι, δίχως όμως να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά απ' τα καρέ του Ζόναθαν Λόπεθ. Μοναδική αξιόλογη στιγμή, ένα συρτό σουτ του Τζέφρι Σαρπόνγκ στο 4' που πέρασε μακριά απ' την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Το τέμπο του αγώνα ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, με τις δύο ομάδες ουσιαστικά να αλληλοεξουδετερώνονται.

Τελικά στο 20ό λεπτό, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μπουν σε θέση οδηγού χάρη σε γκολ του Παντελή Καπετάνου, ύστερα από όμορφη ενέργεια και πάσα του Μίλος Στόιτσεφ και λάθος αντίδραση του Κωνσταντίνου Μαυροπάνου. Οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς θέλησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ, αλλά το σουτ του Στόιτσεφ στο 25' πέρασε άουτ. Οι Ηπειρώτες "απάντησαν" δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Λόπεθ αρνήθηκε το γκολ σε τετ α τετ με τον Πέδρο Κόντε, απομακρύνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι γηπεδούχοι, με την ψυχολογία στα ύψη, έχασαν ακόμα μία καλή στιγμή στο 31' με τον Σωτήρη Μπαλάφα, ενώ στο 36' κατάφεραν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Σαρπόνγκ. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός βγήκε στην αντεπίθεση, απέφυγε τον Αλέξη Μιχαήλ και με ένα όμορφο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Πασχαλάκη για το 2-0. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο, μία απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαρπόνγκ στο 41', με τον Πασχαλάκη να διώχνει με δυσκολία σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς προτίμησαν να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα, κλείνοντας τους χώρους και χτυπώντας στην κόντρα επίθεση. Στο 61ο λεπτό ο Καπετάνος βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην μεγάλη περιοχή, έκανε το γυριστό, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά την μπάλα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε αισθητή την παρουσία του μέσω στημένης φάσης, αλλά το φάουλ του Κόντε πέρασε πάνω απ' την εστία του Λόπεθ.

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν τους κενούς χώρους και έφτασαν κοντά στο 3-0 σε δύο περιπτώσεις μέσα σε διάστημα ενός λεπτού. Στο 74', ο Πασχαλάκης είπε "όχι" στο διαγώνιο σουτ του Σαρπόνγκ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάλβο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ του ΠΑΣ. Τελικά, στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Χαλιφά Σουλέ με συρτό σουτ έξω απ' την μεγάλη περιοχή έβαλε το κερασάκι στην τούρτα της επικράτησης της ομάδας του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ της Βέροιας ήταν σημαντικό σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, αφού ήρθε σε ένα σημείο που ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι μετουσίωσαν σε γκολ την πρώτη καλή ευκαιρία τους στο ματς, με αποτέλεσμα οι Ηπειρώτες να "ανοιχτούν", δίνοντας τη δυνατότητα στους αντιπάλους τους να πετύχουν και δεύτερο τέρμα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Τριαντάφυλλος Τίκας πραγματοποίησε μία πολύ καλή διαιτησία. Ο διαιτητής του συνδέσμου Καρδίτσας ήταν κοντά στις φάσεις, δεν έκανε υπερβολική χρήση των κίτρινων καρτών, ενώ άφηνε το παιχνίδι να συνεχιστεί χωρίς περιττές διακοπές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τζόφρι Σαρπόνγκ πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, αφού πέρα απ' το γκολ που σημείωσε, ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός προσφέρει ποιότητα στην επίθεση της Βέροιας, αποδεικνύοντας πως μπορεί να σταθεί στο υψηλό επίπεδο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÂÅÑÏÉÁ - ÐÁÓ ÃÉÁÍÍÉÍÁ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παντελής Καπετάνος σημείωσε το τρίτο γκολ του στις τελευταίες ισάριθμες αγωνιστικές, βοηθώντας τα μέγιστα προκειμένου η Βέροια να πάρουν μία σημαντική νίκη που την κρατάει ζωντανή στην υπόθεση "παραμονή στην κατηγορία".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζει τις απογοητευτικές εμφανίσεις του δευτέρου γύρου. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη δείχνει πως διανύει ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να μείνει μακριά απ' την πεντάδα των πλέι όφ. Ένας στόχος που έδειχνε εφικτός βάσει των εμφανίσεων στο πρώτο μισό της σεζόν.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ