STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ζητούν από την UEFA να ακολουθήσουν το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας

Ζητούν από την UEFA να ακολουθήσουν το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας
Συνάντηση 12 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Νέα συνάντηση την Τρίτη (12/7) των μικρομεσαίων της Super League. Ήρθαν σε επαφή με τον Θόδωρο Θεοδωρίδη και ζητούν να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας. Αντίθετοι στη μείωση των ομάδων που θέλει η Nova. Πανόπουλος: "Μόνο έρωτα δεν κάναμε".

Το θέμα της διαιτησίας εξακολουθεί να απασχολεί τις ομάδες της Super League. Οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί στην ΕΠΟ δεν βρήκαν σύμφωνη την Ομοσπονδία, η οποία μάλιστα δεν τις είχε αποστείλει στην UEFA, επικαλούμενη τον ειδικό διαιτησίας της Σύμβασης της UEFA και υπεύθυνο για την Ελλάδα κ. Ward, ο οποίος έκρινε πως η πρόταση " αποτελεί σαφή παραβίαση της Σύμβασης της UEFA και των κανονισμών της FIFA σχετικά με την οργάνωση της διαιτησίας και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή με καμία μορφή".

Την Τρίτη (12/7) οι μικρομεσαίες ομάδες της Super League (δεν έδωσαν το παρών οι Λεβαδειακός και Βέροια) συναντήθηκαν στα γραφεία της ΒΙΑΜΑΡ και συζήτησαν για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα στο πολύ σημαντικό θέμα της διαιτησίας. Όπως έγινε γνωστό, απευθύνθηκαν στον γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη, ενημερώνοντάς τον για την κατάσταση που επικρατεί, ενώ τού ζήτησαν να δεχτεί η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ό,τι έχει γίνει και με την Ισπανία.

Ζητούν από την UEFA να ακολουθήσουν το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην χώρα της Ιβηρικής υπάρχει μια ΚΕΔ για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο, η οποία αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της ομοσπονδίας, έναν εκπρόσωπο της Λίγκας και έναν τρίτο εκπρόσωπο που τον εκλέγουν ομόφωνα οι δυο τους. Αυτοί ασχολούνται με τον ορισμό διαιτητών και παρατηρητών. Πρότειναν λοιπόν να γίνει το ίδιο και εδώ. Όπως ανέφερε μετά τη συνάντηση ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει η απάντηση από την UEFA.

Πανόπουλος: "Ζήτησα από τον Θεοδωρίδη να γίνει μια 2η εξαίρεση στην Ευρώπη"

Ο Πανόπουλος ανέφερε: "Θα ήθελα να πω πως ήταν όλες οι ομάδες εδώ, εκτός από τη Βέροια, που δεν βρέθηκε λόγω της αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, και ο Λεβαδειακός που ήταν πλήρως ενημερωμένος, αλλά δεν ήρθε δεν ξέρω για ποιο κώλυμα. Θα πρέπει να σας το πει ο ίδιος ο σύλλογος ή να μας το πει σε εμάς κάποια άλλη στιγμή.

Από εκεί και πέρα, ένα από τα βασικά θέματα που γνωρίζετε ότι αντιμετωπίζουμε είναι το περιβάλλον της διαιτησίας. Το οποίο από την αρχή το είχαν δουλέψει και οι μεγάλοι και έχουμε συμφωνήσει και εμείς. Ότι είναι σε συνάρτηση και την ανακατανομή των εσόδων που αποφασίσαμε. Πήγαμε τέσσερις φορές στην ΕΠΟ. Μόνο έρωτα δεν κάναμε. Τόσο καλό ήταν το κλίμα, αλλά τελικά στην τελευταία συνάντηση μας είπαν «κάντε τις προτάσεις σας και ό,τι θέλετε, επικοινωνήστε τις σε εμάς με φάκελο και από εκεί εμείς θα τις στείλουμε στις UEFA για απάντηση».

Κάναμε πράξη ό,τι μας ζήτησαν αλλά η ΕΠΟ μας έστειλε πίσω αυτές τις προτάσεις και θεώρησε πως δεν υπάρχει αναγκαιότητα να τις στείλει σε Θεοδωρίδη και Ινφαντίνο. Εμείς τις δημοσιοποιήσαμε και σε αγγλικό κείμενο και επικοινωνήσαμε με τον κύριο Θεοδωρίδη. Μου δήλωσε ότι ήταν άκομψο αυτό που έκανε η ΕΠΟ και μετά συζητήσαμε για λύση. Μου είπε ξεκάθαρα πως η UEFA παίρνει τις προτάσεις γραπτώς, πως δεν μπορεί να συναινέσει σε κάτι τέτοιο. Μου είπε όμως ότι είναι ανοιχτή σε κάθε πρόταση αναβάθμισης της διαιτησίας και αλλαγής περιβάλλοντος.

Ζητούν από την UEFA να ακολουθήσουν το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στις τελευταίες συζητήσεις που είχαμε πρότεινα στον κ. Θεοδωρίδη, από τον οποίο έχω πάρει άδεια για να τα πω αυτά, να γίνει μία δεύτερη εξαίρεση στην Ευρώπη και το μοντέλο της Ισπανίας να το κάνουμε και στην Ελλάδα που το χρειαζόμαστε. Το μοντέλο μιλάει για 3 αρχιδιαιτητές, ένας από ΕΠΟ και ένας από Λίγκα και ένας 3ος που θα είναι επιδιαιτητής των δύο. Μου είπε επί λέξει πως η UEFA αναγνωρίζει το πρόβλημα και θα δει για λύση. Περιμένετε, μου είπαν, μία απάντησή μας μέσα στις επόμενες ημέρες για την πρόταση που κάνουμε. Πιστεύουμε πως δεν θα πάρει καιρό. Να αρχίσουμε μία προσπάθεια για κάτι νέο, για κάτι που έχει εφαρμοστεί στην Ισπανία. Είναι η μοναδική πιστεύω η χώρα μας με τα προβλήματά της που δικαιούται μία 2η εξαίρεση".

Αντίθετες με τη Nova

Στο περιθώριο της συνάντησης οι ομάδες επανέλαβαν ότι είναι κάθετα αντίθετες στο ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων της Super League, όπως ζητεί η Nova, ωστόσο κατέστησαν σαφές ότι είναι ανοιχτές σε οποιαδήποτε συζήτηση με το συνδρομητικό κανάλι για την εξεύρεση μιας αποδεχτής λύσης.

Ζητούν από την UEFA να ακολουθήσουν το ισπανικό μοντέλο διαιτησίας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

* Για πρώτη φορά το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των ΑΕΛ και Κέρκυρας, που ανέβηκαν στη Super League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ