STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ζήτημα αναδιάρθρωσης, υποβιβασμός για τέσσερις!

Ζήτημα αναδιάρθρωσης, υποβιβασμός για τέσσερις!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ζήτημα άμεσης αναδιάρθρωσης της Super League είναι πιθανό να θέσει η παρουσίαση μελέτης που παρήγγειλαν οι ΠΑΕ, στην προσπάθεια αναζήτησης τρόπων για να γίνει το πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και βιώσιμο.

Το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League αναμένεται να τεθεί επί τάπητος, αφού τα αποτελέσματα της μελέτης που παρήγγειλαν οι ίδιες οι ΠΑΕ για να βρεθούν τρόποι ώστε το πρωτάθλημα να είναι ανταγωνιστικότερο και πιο βιώσιμο οικονομικά, καταλήγουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Σύμφωνα με το Goal, οι εταιρείες Deloitte και PwC στη μελέτη τους καταλήγουν σε μια σειρά από συμπεράσματα που φανερώνουν την ανάγκη να μειωθούν οι ομάδες στη μεγάλη κατηγορία, κάτι άλλωστε που αποτελεί και απαίτηση της NOVA, η οποία βάζει και τα λεφτά, αλλά δεν έχει βρει ανταπόκριση. Φαίνεται όμως κάτι τέτοιο ίσως αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

Δεν αποκλείεται μάλιστα να δούμε κάτι τέτοιο και από την τρέχουσα περίοδο, αν και το καταστατικό του πρωταθλήματος προβλέπει πως φέτος θα υποβιβαστούν δύο ομάδες. Είναι πιθανό να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν από φέτος τέσσερις ομάδες, προκειμένου το επόμενο πρωτάθλημα να γίνει με 14 και ίσως το μεθεπόμενο με 12 ομάδες. Ακραίο σενάριο, αλλά ας μην αποκλειστεί τελείως...

Βέβαια, επίκεινται αντιδράσεις από τις ΠΑΕ και είναι αμφίβολο αν ειδικά με το πρωτάθλημα σε εξέλιξη μπορεί να γίνει αυτή η αλλαγή στο καταστατικό. Παρ' όλα αυτά, το θέμα θα απασχολήσει το επόμενο Δ.Σ. της Super League, που δεν έχει ακόμη οριστεί, καθώς αν και οι ομάδες ήταν να συναντηθούν την Τετάρτη (23/11) υπήρξε αναβολή λόγω και των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των τριών εκπροσώπων μας.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ