STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος χάρη στα γκολ των Καραμάνου κι Ανσαριφάρντ νίκησε με 2-1 τον Πλατανιά, στη Νέα Σμύρνη, και συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις του στη φετινή Super League.

Στο ματς με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής της Super League, ο Πανιώνιος νίκησε με 2-1 τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη, έφθασε στη δεύτερη διαδοχική του νίκη μετά από την εκτός έδρας επί του Λεβαδειακού την προηγούμενη αγωνιστική, και τους 19 βαθμούς στο πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν.

Ο Καραμάνος άνοιξε το σκορ για τους "κυανέρυθρους" μόλις οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης με κεφαλιά και με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού της εστίας του Σωτηρίου, ύστερα από σέντρα του Μπουμάλ.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Έξι λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιτούα "έπιασε στον ύπνο" την άμυνα του Πανιωνίου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ωστόσο η πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι έφερε καρπούς στο 80ό λεπτό. Σκόρερ ο Ανσαριφάρντ μετά από ασίστ του Μπουμπάλ - ξανά - κι αφού οι αμυντικοί του Πλατανιά έμειναν θεατές στις πάσες που άλλαξαν οι μέσοι του Πανιωνίου.

Με αυτή τη νίκη ο Πανιώνιος έφθασε στους 19 βαθμούς και σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση - προσωρινά ή μη θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα Παναθηναϊκού κι ΑΕΚ - ο Πλατανιάς έμεινε στους 10 βαθμούς.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Νέα Σμύρνη

Διαιτητής:Ιωάννης Παπαδόπουλος

Βοηθοί: Κυριάκος Μερκενίδης, Πέτρος Πάτρας

4ος: Σταύρος Μάνταλος

Γκολ: 8' Καραμάνος, 80' Ανσαριφάρντ / 51' Ιτούα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Χατζηησαΐας, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος, Μπουμάλ, Βιγιάλμπα (61' Μασούρας), Μπακασέτας (73' Ανσαριφάρντ), Καραμάνος (86' Μητρόπουλος)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ: Σωτηρίου, Κουλιμαλί, Μπανανά, Ιτούα (79' Άλκης), Βάντερσον, Γκνιάτιτς (30' Μουνάφο), Μενδρινός, Μιλούνοβιτς, Γουνδουλάκης, Ανγκούλο, Γιακουμάκης (69' Ντινας)

Κάρτες: 82' Βλάχος, 95' Μασούρας / 58' Ανγκούλο, 77' Μουνάφο, 95' Οικονόμου

Κόκκινες:-

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Άλλος τις ευκαιρίες, άλλος το γκολ

Υποτονικά ξεκίνησε το ματς στη Νέα Σμύρνη με τον Πλατανιά να εκφράζει πιο σαφείς επιθετικούς προσανατολισμούς στα πρώτα λεπτά, ωστόσο να μην μπορεί να τις εκδηλώσει με το σωστό τρόπο. Ο Πανιώνιος, όμως, κατάφερε στην πρώτη του ευκαιρία να βρει δίχτυα.

Ο Μπουμάλ παρέλαβε την μπάλα στα δεξιά της επίθεσης, κατάφερε να δημιουργήσει ρήγμα στην αριστερή αμυντική πλευρά του Πλατανιά, έκανε τη σέντρα κι ο Καραμάνος με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου, αφού πρώτα έκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι αυτής.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφθασαν κοντά και στο δεύτερο γκολ. Ο Μπακασέτας έβγαλε την κάθετη πάσα στον Καραμάνο, αυτός ξέφυγε από την επιτήρηση του κεντρικού αμυντικού διδύμου του Πλατανιά, αλλά ο Σωτηρίου οσμίστηκε τη φάση και βγήκε εγκαίρως για να απομακρύνει.

Η απάντηση των φιλοξενουμένων ήρθε στο 22', όταν ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε με σέντρα το φάουλ, ο Ιτούα νίκησε τους αντιπάλους του στην εναέρια μονομαχία που είχαν, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

Ένα λεπτό μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας ματς, ο Μπακασέτας έκανε τη σέντρα αλλά ο Σωτηρίου επενέβη σωτήρια να απομακρύνει σε κόρνερ προ των Καραμάνου και Βιγιάλμπα, οι οποίοι ήταν σε θέση βολής.

Η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, με την πολιορκία στα καρέ του Πλατανιά, αποτέλεσε ανακεφαλαίωση αυτού. Οι Κρητικοί είχαν την μπάλα στα πόδια τους αλλά την κυκλοφορούσαν άσκοπα, οι "κυανέρυθροι" δεν την είχαν, όμως όταν την ανακτούσαν έφθαναν σε ευκαιρίες κι έδειχναν να έχουν σχέδιο.

Ο Πλατανιάς ισοφαρίζει

Όπως και στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο με τον Πανιώνιο να είναι σε θέση αναμονής. Ωστόσο, αυτή τη φορά δικαιώθηκε. Ο Μιλούνοβιτς στο 51ο λεπτό εκτέλεσε το κόρνερ, ο Ιτούα "έπιασε στον ύπνο" την άμυνα του Πανιωνίου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Παπαδόπουλου.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Στον Πανιώνιο πήρε ένα τέταρτο να συνέλθει από το σοκ της ισοφάρισης. Στο 67ο λεπτό η μπάλα θα περάσει ελάχιστα άουτ μετά το σουτ του Φανούρη Γουνδουλάκη. Άουτ η μπάλα μετά το σουτ του Μπουμάλ στο 73', τρομερή απόκρουση του Σωτηρίου σε σουτ του Οικονόμου στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Λύτρωση από Ανσαριφάρντ

Οι "κυανέρυθροι" τα έβαζαν με την ατυχία και την αστοχία τους, μέχρι να δουν την πίεση που ασκούσαν να καρποφορήσει. Ο Μπουμπάλ, παρών και σε αυτό το γκολ. Στο 80ό λεπτό τροφοδότησε τον Ανσαριφάρντ, ο Ιρανός που είχε περάσει πριν από επτά λεπτά στον αγωνιστικό χώρο την υποδέχθηκε καλά και πρόλαβε την έξοδο του Σωτηρίου δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Πανιώνιο.

Μετά το 2-1, ο Πλατανιάς δεν κατάφερε ν' αντιδράσει. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Γουνδουλάκης έκανε το σουτ αλλά ο Παπαδόπουλος ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και διασφάλισε τη νίκη της ομάδας του.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Ο MVP του αγώνα

Χωρίς αμφιβολία ο Ολιβιέ Μπουμάλ. Ο Καμερουνέζος ακραίος του Πανιωνίου είχε ενεργή συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο ήταν αυτός που δημιούργησε το ρήγμα στο αριστερό αμυντικό άκρο του Πλατανιά και σέντραρε προκειμένου ο Καραμάνος ν' ανοίξει το σκορ με κεφαλιά. Στο δεύτερο από τα πόδια του ξεκίνησε η φάση, από τα πόδια του έφυγε η καθοριστική πάσα προς αυτά του Καρίμ Ανσαριφάρντ, με τον Ιρανό στη συνέχεια να διαμορφώνει στη συνέχεια το τελικό αποτέλεσμα. Όταν ο Μπουμάλ έχει κέφια, η Νέα Σμύρνη "χορεύει" στους ρυθμούς του.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Αυτή του δεύτερου γκολ του Πανιωνίου και τρίτου συνολικά της αναμέτρησης. Δεν είναι μόνο ότι μετέβαλε καθοριστικά την οικονομία της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο έναν αυτοματισμό που δικαιολογεί και τη φετινή μέχρι τώρα πορεία τους. Οι μέσοι κι αμυντικοί του Πλατανιά παρέμειναν σε ρόλο θεατή μπροστά στις συνεχόμενες πάσες των "κυανέρυθρων" πριν ο Μπουμάλ τροφοδοτήσει τον Ανσαριφάρντ, κι ο δεύτερος στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Σωτηρίου.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Ο διαιτητής

Ο Ιωάννης Παπαδόπουλος στο πρώτο ημίχρονο κατάφερε να κρατήσει τις ισορροπίες του ματς, καθώς δεν έβγαλε καμία κίτρινη κάρτα από την τσέπη του. Στο δεύτερο το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό κι έβγαλε συνολικά πέντε. Δεν μπορούσε να κάνει, κι αλλιώς. Στη φάση του γκολ, ο Μπουμάλ φαίνεται να είναι λίγο πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυντικό του Πλατανιά. Ωστόσο δεν μπορεί να γίνει ασφαλής εκτίμηση, καθώς το ριπλέι δεν ήταν διαφωτιστικό. Σε κάθε περίπτωση ήταν πολύ δύσκολη φάση.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Η πίεση που άσκησε ο Πανιώνιος, μέχρι να φθάσει στο δεύτερο κι εν τέλει νικητήριο γκολ. Η πίεση δεν αποφέρει πάντα καρπούς στο ποδόσφαιρο, αλλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και σχέδιο είχε και το εξέφρασαν ορθώς οι ποδοσφαιριστές του, εντός των τεσσάρων γραμμών. Βέβαια στον Πανιώνιο πήρε ένα τέταρτο να συνέλθει μετά το σοκ της ισοφάρισης από τον Ιτούα, αλλά ο βαθμός αντίδρασης κρίνεται θετικός.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Λούκα Μιλούνοβιτς δεν ήταν καλή ημέρα. Ο 22χρονος Σέρβος επιτελικός μέσος του Πλατανιά έχει αποδείξει ότι είναι ο πιο τεχνίτης ποδοσφαιριστής της ομάδας του. Ωστόσο, στη Νέα Σμύρνη μπλοκαρίστηκε καλά. Κόρμπος και Σιώπης του έβαλαν δύσκολα, τον κυνηγούσαν σε όλα το μήκος και το πλάτος του γηπέδου, θέτοντάς του συνεχώς εμπόδια. Τα οποία εν τέλει, δεν κατάφερε να ξεπεράσει.

Υψηλές πτήσεις από Πανιώνιο, 2-1 τον Πλατανιά
INTIME SPORTS
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ