STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ

Υπογράφτηκε η σύμβαση με τον ΟΠΑΠ
INTIME SPORTS

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (17/4) υπογράφτηκε η νέα σύμβαση διετούς διάρκειας της Super League με την ΟΠΑΠ ΑΕ που θα αποφέρει στην Λίγκα 26 εκ. ευρώ. Διαβάστε τι είπαν οι Λουρόπουλος, Μώραλης και Ιωαννίδης

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (17/4) η συνέντευξη Τύπου μεταξύ της ΟΠΑΠ ΑΕ και της Super League, κατά την διάρκεια της οποίας υπογράφτηκε και η νέα σύμβαση των δύο πλευρών διετούς διάρκειας που θα αποφέρει στην Λίγκα 26 εκ. ευρώ.

Στην συνέντευξη Τύπου το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ο πρόεδρος της Super League Γιάννης Μώραλη και οι υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, Κομπότης, Χριστοβασίλης και Σπανός.

Ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ ΑΕ Κωνσταντίνος Λουρόπουλος στην ομιλία του είπε μεταξύ άλλων: " Είμαι στη ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τις λεπτομέρειες της σύμβασης με τους όρους μνημονίου που υπογράψαμε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η διετής σύμβαση είναι η μόνη που υπογράφει ο ΟΠΑΠ στη διαδικασία της μεταφοράς του ποσοστού που πωλείται από το ελληνικό δημόσιο, όλες οι άλλες είναι μονοετείς. Με αυτό τον τρόπο αποτυπώνεται το ενδιαφέρον του οργανισμού για υγιή αθλητικά προγράμματα" και πρόσθεσε για τη βία:

" Το φαινόμενο της βίας είναι ακατάληκτο, αδιανόητο, δεν ξέρω από πού αρχίζει και που τελειώνει. Ήταν ένα κομβικό θέμα στην υπογραφή της σύμβασης έως ότου να φτάσουμε σε συμφωνία. Θέλουμε υγιή πρωταθλήματα και γεμάτες κερκίδες. Με την επικύρωση της συμφωνίας η ΟΠΑΠ ΑΕ στηρίζει με ένα ακόμη τρόπο το ποδόσφαιρο".

Ο πρόεδρος της Super League, Γιάννης Μώραλης από την πλευρά του είπε: " Μετά από καιρό φτάσαμε στην υπογραφή της σύμβασης. Διαχρονικά ο ΟΠΑΠ στηρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και χωρίς τον Οργανισμό δεν θα είχαμε αυτό το ποδόσφαιρο που έχουμε. Η διαδικασία ήταν χρονοβόρα. Σε πολύ δύσκολο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον εξασφαλίζεται η λειτουργία συνεταιρισμού για τα προσεχή δύο χρόνια.

Τα χρήματα δεν πηγαίνουν στις ομάδες, αλλά θα πληρώνονται μία σειρά εξόδων, οι ασφάλειες των παικτών, τα πρωταθλήματα υποδομών κ.α. Η λογική της σύμβασης είναι ίδια, υπάρχουν ρήτρες για θέμα βίας, της συμμετοχής των ομάδων, μια σειρά επιμέρους θεμάτων που αφορούν τη σωστή λειτουργία μίας σύμβασης.

Πράγματι το ποδόσφαιρο έχει σημαντικά προβλήματα. Διαβάζω πολλά, γίνεται και σωστή κριτική, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι δεν έχουμε γηπεδικές εγκαταστάσεις που πρέπει, δεν έχουμε υπηρεσίες προς τους φιλάθλους που πρέπει, ούτε την ποιότητα του ποδοσφαίρου άλλων χωρών, δεν έχουμε οικονομική σταθερότητα ως συνεταιρισμός. Σ' αυτά όλα δεν φταίει η Σούπερ Λίγκα".

Τέλος, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ανέφερε: " Συμφωνώ με τον κ. Μώραλη, υπάρχει βοήθεια για ένα πλάνο 2 ετών μέσα σε εποχές που δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει. Όλα τα πρωταθλήματα βοηθιούνται από τον ΟΠΑΠ, βασικός μοχλός ανάπτυξης αθλητισμού. Περάσαμε ένα ήρεμο πρωτάθλημα και στο παρά κάτι έγιναν πράγματα που μας δυσφήμισαν στο εξωτερικό με τα επεισόδια στο ΟΑΚΑ.

Εύχομαι η Σούπερ Λίγκα να κάνει μεγαλύτερο προγραμματισμό, όχι τελευταία στιγμή να μην ξέρουμε πόσες ομάδες θα είναι, να κάνει ένα μακροπρόθεσμο πλάνο να υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία που θα είναι καθαρές σε όλα τα επίπεδα.

Θα πρέπει οι ομάδες να μην χρωστούν, να έχουν γήπεδα ικανά για να πηγαίνει ο κόσμος, έτσι θα υπάρξει ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, μπορεί να είναι λίγες ομάδες, να μην μετράει το όνομα, χωρίς να αναφέρομαι στην ΑΕΚ, αλλά να είναι υγιείς".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ