STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Υπνώτισε τον Απόλλωνα και κέρδισε 1-0 στην Ριζούπολη ο Πλατανιάς

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επιβάλλοντας ένα αργό τέμπο στην αναμέτρηση, ο Πλατανιάς... υπνώτισε τον Απόλλωνα και με γκολ του Ενσικουλού από το 22', πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο στη Ριζούπολη. Δύο δοκάρια για τους γηπεδούχους, με δέκα από το 67' μετά την αποβολή του Ντάσιου.

Τρεις μέρες μετά τη συνάντηση τους στα Περιβόλια για το Κύπελλο Ελλάδας, Απόλλων Σμύρνης και Πλατανιάς τέθηκαν ξανά αντιμέτωποι, αυτή τη φορά στο "Γ. Καμαράς" για την 5η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Χωρίς τον τραυματία Ελί Ελμπάζ αλλά με τη σημαντική επιστροφή του Τάσου Παπάζογλου ετοίμασε τα πλάνα του ο Άκης Μάντζιος, που πλην του Έλληνα μεσοαμυντικού συμπεριέλαβε στην αποστολή του αγώνα και τους Τσόβιτς, Χουάντερσον, Ζαρόπουλος, Κοντοές, Κύργιας, Ντάσιος, Μπαμπιάρζ, Κονέ, Μάατσεν, Σιατραβάνης, Αλμπάνης, Μάατσι, Μενδρινός, Καστιγέχος, Κούρος, Βαλλιάνος, Μπαρτολίνι, Χουάρεζ και Μπιζιμίν.

Υπνώτισε τον Απόλλωνα και κέρδισε 1-0 στην Ριζούπολη ο Πλατανιάς

Για τους φιλοξενούμενους, ο Γιώργος Παράσχος μπορούσε και πάλι να υπολογίζει στους Στάμου και Κρος. Αντίθετα, εκτός μάχης ήταν πάλι ο Γάλλος τερματοφύλακας, Νταβίντ Ομπερχάουζερ, όπως και ο Χρήστος Καρυπίδης ο οποίος υποφέρει από τράβηγμα στο δικέφαλο και απουσίασε κι από το ματς του Κυπέλλου.

Τραυματίας κι εκτός πλάνων ήταν και ο Ντικαμονά, έτσι την αποστολή συμπλήρωναν οι Κοκκαλάς, Κασσωτάκης, Πριντέτα, Στάμου, Πλιάτσικας, Βάντερσον, Στάθης, Κρος, Ντίντακ, Στανισάβλιεβιτς, Δημούτσος, Στόιτσεφ, Πατράλης, Αγγελόπουλος, Παπανικολάου, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Μπούντνικ, Γκζέλζακ.

Υπνώτισε τον Απόλλωνα και κέρδισε 1-0 στην Ριζούπολη ο Πλατανιάς

Οι γηπεδούχοι είχαν κακή επιθετική λειτουργία, ήταν άτυχοι με τα δύο δοκάρια στις αρχές του δεύτερου μέρους και έμειναν με δέκα παίκτες από το 67' μετά την αποβολή του Ντάσιου. Έτσι οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να διατηρήσουν έως το τέλος το προβάδισμα που είχαν από το 22' με το γκολ του Ενσικουλού και να φύγουν με ένα πολύτιμο τρίποντο από το "Γ. Καμάρας".

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Αθανάσιος Σέζος (ΕΠΣ Κιλκίς)

Βοηθοί: Χασάν Κούλα (ΕΠΣ Ξάνθης), Νικόλαος Σάββας (ΕΠΣ Σερρών)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μάντζιος): Τσόβιτς, Ντάσιος, Κύργιας (57' Μενδρινός), Μπιζμίν, Βαλλιάνος, Κονέ, Κοντοές, Παπάζογλου, Σιατραβάνης (82' Μάατσι), Αλμπάνης (58' Μάατσεν), Καστιγέχος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Κοκκαλάς, Κρος (61' Στάμου), Στανισάβλιεβιτς, Κοροβέσης (83' Πατράλης), Στάθης, Σκαρντοβέλι, Πλιάτσικας, Πριντέτα, Ενσικουλού, Ντεβέσα (70' Δημούτσος), Μπούντνικ.

Γκολ: - / 22' Ενσικουλού

Κάρτες: 42' & 67' (2η κίτρινη - κόκκινη) Ντάσιος, 75' Κοντοές / 38' Πριντέτα, 76' Στανισάβλιεβιτς, 77' Στάμου, 90+4' Πλιάτσικας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ενθουσιασμό στο ματς και λίγο έλειψε να πάρουν προβάδισμα μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ο Πριντέτα με κεφαλιά έδωσε στην μπάλα πορεία προς τα δίχτυα της ομάδας του αλλά ο Ντεβέσα απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Σταδιακά ο Πλατανιάς κατάφερε να επιβάλλει ένα αργό τέμπο στο παιχνίδι, κρατώντας την μπάλα στην κατοχή του με πολλές μικρές πάσες στη μεσαία γραμμή. "Υπνώτισε" τους γηπεδούχους η ομάδα του Παράσχου, τους παρέσυρε στο στυλ που την βόλευε και με τον Ενσικουλού πήρε το προβάδισμα στο σκορ στο 22ο λεπτό.

Εγκλωβισμένος έμοιαζε ο Απόλλων, χωρίς ιδέες και φαντασία που του στερούσαν την δημιουργία. Ο Κονέ προσπαθούσε να δώσει λύσεις αλλά μάταια, καθώς ήταν απελπιστικά μόνος. Στα μέτρα των φιλοξενούμενων ήταν το ματς και ο Ενσικουλού έφτασε κοντά σε ένα δεύτερο γκολ στο 31' αλλά ο Βαλλιάνος έβαλε σωτήρια την κόντρα.

Στο 40' ο Στανισάβλιεβιτς και στο 41' ο Ντάσιος ζήτησαν πέναλτι, υποστηρίζοντας πως υπήρξαν παραβάσεις των Παπάζογλου και Πλιάτσικα αντίστοιχα. Και στις περιπτώσεις ο Σέζος έδειξε να συνεχιστεί το ματς.

Υπνώτισε τον Απόλλωνα και κέρδισε 1-0 στην Ριζούπολη ο Πλατανιάς

ΚΑΚΟΣ, ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΕΚΑ

Προσπαθώντας να ξεπεράσει και τον κακό του εαυτό, ο Απόλλων βγήκε ορμητικός στο δεύτερο μέρος αλλά έπεσε πάνω στην... γκαντεμιά του! Στο 49' ο Σιατραβάνης βρέθηκε στην περιοχή του Πλατανιά, έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Παπάζογλου να σημαδέψει το δοκάρι, μετά από ωραίο κατέβασμα της μπάλας και γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι! Δεν του έφταναν όλες οι αναποδιές του Απόλλωνα, ήρθε και η αποβολή του Ντάσιου στο 67' με δεύτερη κίτρινη κάρτα να τον αποτελειώσει... Ακολούθησε το σκάκι των αλλαγών από τους δύο προπονητές, πολλές κίτρινες κάρτες και διακοπές στο ματς, ωστόσο τίποτα δεν άλλξε έως το τέλος και ο Πλατανιάς έφυγε με ένα σπουδαίο τρίποντο από την Ριζούπολη, "ντουμπλάροντας" τις νίκες του επί του Απόλλωνα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε ο Ντάσιος και έφερε την αποβολή του ήταν και το τελειωτικό "χτύπημα" για τους γηπεδούχους. Από εκεί και πέρα η κατάσταση έγινε μη αναστρέψιμη και ουσιαστικά "υπέγραψε" την ήττα από τον Πλατανιά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστή η αποβολή του Ντάσιου, δύσκολες οι φάσεις που ζήτησαν από ένα πέναλτι Πλατανιάς και Απόλλων. Δεν απέφυγε τα λάθη αλλά σίγουρα δεν επηρέασε το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Εξαιρετικό ματς από τον Ντεβέσα. Γλίτωσε την ομάδα του από (αυτο)γκολ στο 3', κάλυψε εξαιρετικά τους χώρους και συμμετείχε ουσιαστικά σε ότι καλό δημιούργησε η ομάδα του στην επίθεση. Καταπονημένος έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο στο 70ο λεπτό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολύ καλό ματς από τον σκόρερ Ενσικουλού. Το δικό του γκολ έδωσε το τρίποντο, ενώ ήταν κίνδυνος - θάνατος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης για την αντίπαλη άμυνα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η έλλειψη δημιουργίας των γηπεδούχων. Χωρίς ρυθμό, συνεργασίας και αποφασιστικότητα ήταν δύσκολο να φτιάξουν ευκαιρίες. Άτυχοι στα δύο δοκάρια αλλά απογοητευτικοί στο υπόλοιπο της αναμέτρησης στο κομμάτι παραγωγής φάσεων.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ