STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χτυπητές αδυναμίες και βαριά ήττα για τον Ολυμπιακό με 4-0 από τη Γκενκ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΓΚΕΝΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ / ΦΙΛΙΚΟ / ΓΚΕΝΚ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Προβλημάτισε έντονα ο Ολυμπιακός στο φιλικό του Luminus Arena και την βαριά ήττα με σκορ 4-0 από τη Γκενκ. Παιδαριώδη τα λάθη στην αμυντική λειτουργία των "ερυθρολεύκων".

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Βέλγιο, για το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, αντιμετωπίζοντας την Γκενκ, τον πιο δυνατό αντίπαλο στα καλοκαιρινά φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής.

Και η αλήθεια είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα πρέπει να αισθάνεται έντονα προβληματισμένος από την εικόνα των παικτών του και την ήττα με 4-0 από τους Βέλγους.

Η Γκενκ σαφώς και είναι σε πολύ πιο προχωρημένο στάδιο της προετοιμασίας της, την Πέμπτη (26/7) παίζει το πρώτο επίσημο για τον 2ο προκριματικό του Europa League και την Κυριακή (29/7) ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Όμως αυτό δεν μπορεί να αποτελεί στοιχείο καθησυχασμού για τους Πειραιώτες, που έδειξαν χτυπητές αδυναμίες, κυρίως στην ανασταλτική λειτουργία. Οι μέρες περνάνε, ο Μαρτίνς περιμένει ακόμη μίνιμουμ δύο παίκτες που θεωρεί κομβικούς για το παιχνίδι της ομάδας και ο τρίτος προκριματικός του Europa League (9 & 16/8), εκτός από εύκολους θεωρητικά αντιπάλους, κρύβει και παγίδες...

Η αναμέτρηση στο "Luminus Arena" ξεκίνησε με τον Χριστοδουλόπουλο να υποπίπτει σε παράβαση εντός περιοχής και τον διαιτητή να δείχνει την άσπρη βούλα. Ο Τροσάρντ εκτέλεσε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Χουτεσιώτη, που έπεσε σωστά και είδε τη μπάλα να σταματά στη ρίζα της δεξιάς δοκού.

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με καλές στιγμές εκατέρωθεν και την Γκενκ να έχει μια άνεση παραπάνω με τη μπάλα στα πόδια. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, Σισέ και Βούκοβιτς λειτούργησαν με εκνευριστική χαλαρότητα και ο Τροσάρντ πέτυχε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του, έστω και σε φιλικό.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαλινόφσκι ανενόχλητος στην περιοχή έκανε το σουτ με το αριστερό και εκτέλεσε τον Χουτεσιώτη, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή του γωνία, για το 2-0 των Βέλγων. Αμαρκάριστος στην περιοχή ήταν και ο Ζεγκρόβα στο 42', αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με το κεφαλιά.

Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στο "ένας εναντίον ενός", Μπουχαλάκης και Φετφταζίδης δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν την ένταση του παιχνιδιού των αντιπάλων τους και η ανισορροπία που εμφανιζόταν στη μεσαία γραμμή, γρήγορα γινόταν... τρικυμία στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Καμαρά, Φορτούνης και Χριστοδουλόπουλος έμοιαζαν εκτός ρυθμού, μοιραία ο Γκερέρο δεν έβρισκε χώρους και συνεργασίες για να απειλήσει.

Με την έναρξη της επανάληψης, Ανδρούτσος και Ποντένσε πήραν θέση στο χορτάρι, με τους Καμαρά - Φετφατζίδη να μένουν στα αποδυτήρια.

Ο Ολυμπιακός είχε μια επιθετική αναλαμπή και στο 48' από κάθετη πάσα του Τσιμίκα στον Ποντένσε και γύρισμα του Πορτογάλου στον Γκερέρο, ο Ισπανός φορ νικήθηκε από τον γκολκίπερ της Γάνδης, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσει.

Το πρόβλημα για τους Πειραιώτες ήταν πως εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν ένα πολύ κακό πρόσωπο ανασταλτικά, με τα παιδικά λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο.

Ένα από αυτά ήταν και του Σισέ στο 65', όταν χωρίς να καταλάβει κανείς τον λόγο, κράτησε από τη μέση τον Σαμάτα σε μια φάση που η μπάλα κατευθυνόταν στο πλάι και μακριά από την περιοχή.

Δεύτερο πέναλτι στο ματς, ο Τροσάρντ αυτή τη φορά ευστόχησε, παρά το γεγονός ότι ο Χουτεσιώτης έπεσε ξανά σωστά και βρήκε τη μπάλα.

Στο 76' ο Ζεγκρόβα χωρίς να πιέζεται εκτέλεσε με το αριστερό εντός περιοχής, σημειώνοντας το τέταρτο γκολ της αναμέτρησης και της Γκενκ στο Luminus Arena.

Βαρύ το σκορ για τους Πειραιώτες, αντιπροσωπευτικό της εικόνας των ομάδων στο φιλικό 90λεπτο και αυτό είναι που θα απασχολήσει τον Πέδρο Μαρτίνς τις επόμενες μέρες. Ο Ολυμπιακός μαζεύει τις βαλίτσες του και αναχωρεί από το Βέλγιο με προορισμό την Ολλανδία, όπου θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν στο Uden (24/7, 20:00) και την Γκεζτεπέ στο Arnhem (26/7, 19:00), πριν επιστρέψει στη βάση του.

Γήπεδο: Luminus Arena

Διαιτητής: Lawrence Visser

ΓΚΕΝΚ (Φιλίπ Κλεμέν): Βούκοβιτς, Ουρόνεν, Ντεβάεστ, Αϊντόο, Μαέλε, Μπέργκε, Μαλινόφσκι, Ποζουέλο, Τροσάρντ, Ζεγκρόβα, Σαμάτα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρος Μαρτίνς): Χουτεσιώτης, Ελαμπντελαουί, Βούκοβιτς, Σισέ, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά (46' Ανδρούτσος), Φορτούνης (80' Κούτρης), Χριστοδουλόπουλος (80' Χατζισαφί), Φετφατζίδης (46' Ποντένσε), Γκερέρο (80' Ανσαριφάρντ).

Γκολ: 30' & 66' πεν. Τροσάρντ, 34' Μαλινόφσκι, 76' Ζεγκρόβα /

Κάρτες: - / 29' Χριστοδουλόπουλος

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ