STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Χτυπούν" τίτλο ευρηματικότητας...

"Χτυπούν" τίτλο ευρηματικότητας...

Η αδυναμία (που έγινε νόμος τα τελευταία χρόνια) να διοργανωθεί στην Ελλάδα ντέρμπι με οπαδούς και των δύο αντιπάλων, μας στερεί τη δυνατότητα να απολαύσουμε το "πινγκ πινγκ" συνθημάτων μεταξύ Ηρακλειδέων και ΠΑΟΚτσήδων

Δεν μπορεί... Κάποτε θα τα καταφέρουμε να ζήσουμε και πάλι την ξεχωριστή ατμόσφαιρα των ντέρμπι στη χώρα μας. Θα ξεφύγουμε από την... καφρίλα των τελευταίων χρόνων, θα μάθουμε να αναδεικνύουμε την εύστοχη και όχι προσβλητική καζούρα και θα αποκτήσουμε όλα εκείνα για τα οποία οι πατεράδες μας, μάς έπαιρναν, χωρίς δεύτερη σκέψη, στο γήπεδο. Λίγο έλειψε να γίνει η αρχή από το Ηρακλής-ΠΑΟΚ αυτής της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταυρος Κοντονής, δεν πείστηκε ότι ο κόσμος και οι παράγοντες των δύο ομάδων είναι έτοιμοι να συνυπάρξουν χωρίς εντάσεις και επεισόδια και έβαλε φρένο στην κοινή παρουσία Ηρακλειδέων και ΠΑΟΚτσήδων στις κερκίδες του ιστορικού γηπέδου.

Οι "κυανόλευκοι" και οι "ασπρόμαυροι" έχουν αποδείξει ότι διαθέτουν μεγάλη έμπνευση στα συνθήματά τους-ειδικά όταν οι μεν σκέφτονται τους δε και το αντίστροφο-και όταν αποφεύγουν υβριστικά και ακραίες εκφράσεις, δίνουν... ατάκες που γράφουν ιστορία. Το Sport24.gr έψαξε στο παρελθόν των ντέρμπι Ηρακή-ΠΑΟΚ και θυμάται ορισμένα από τα κορυφαία συνθήματα...

Αμπαλαουτσακέ και... πώς σας πάνε τα μαγιό...

Υπάρχουν αρκετά συνθήματα, άκρως ευρηματικά, αλλά δεν μπορούν να μεταφερθούν λόγω του υβριστικού περιεχομένου τους. Οπότε μέσα από το απαραίτητο φιλτράρισμα ας αρχίσουμε από το 1989, όταν σε ένα βαρετό παιχνίδι και μέσα σε πολύ κρύο, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στο... Καυτανζόγριο, όπως ήθελα να να το αποκαλούν, εμπνέονται από την παρουσία του Αιγύπτιου, Μαγκντί Τολμπά που έσπαζε τη μονοτονία με ορισμένες φαντεζί ενέργειες και φωνάζουν εν χορώ "Αμπαλουτσακέεεεεε Αμπαλουτσακέ Αμπαλουτσακέεεεεε Αμπαλουτσακέοοοο Αμπαλουτσακέ... ". "Ο Μαγκντί καταλαβαίνει" έλεγαν χαριτολογώντας ορισμένοι για να δείξουν πώς δεν χρειάζεται μετάφραση. Όπως και να ΄χει, το σύνθημα έμεινε στην ιστορία και ακούγεται ακόμη.

Χρόνια αργότερα στη θύρα 8 της Τούμπας, οπαδοί του Ηρακλή βρέθηκαν για να υποστηρίξουν την ομάδα τους στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Και η παρουσία του υποψηφίου επενδυτή για τον "Δικέφαλο", βασιλιά των μαγιό από τη Σουηδία, Πάνου Παπαδόπουλου, τους δίνει το έναυσμα για να φωνάξουν εν χορώ: ""πωπωπω, πωπωπω, πως σας πάνε τα μαγιό".

Η "κυανόλευκη" κερκίδα δεν ξέφυγε και από την μόδα "Μπιν Λάντεν" που είχε χτυπήσει και τους οπαδούς της ΑΕΚ, κυρίως, εκείνη την περίοδο και φώναξαν σε άλλο ντέρμπι στην Τούμπα "Βρε Μπιν Λάντεν εμφανίσου, ρίξε βόμβα στην... Τουρκιά και εξαφανίσου".

Και ολίγον από Άρη

Από την άλλη πλευρά, οι ΠΑΟΚτσήδες με πολύ καλύτερες πορείες για την ομάδα τους, εδώ και αρκετά χρόνια, δεν έχασαν την ευκαιρία να... βάλουν πακέτο σε ένα σύνθημα, Ηρακλή και Άρη. "Ήρα, εκεί, εκεί στη Β΄ Εθνική μαζί με τα... σκουλήκια, η πόλη καθαρή'".

"Χτυπούν" τίτλο ευρηματικότητας...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Μία πόλη, μία ομάδα...."

Η συνέχεια αυτή του συνθήματος είναι το πολυφορεμένο πανό στην Τούμπα "Μία πόλη, μία ομάδα" που οι Ηρακλειδείς... σατίρισαν με ένα δικό τους πανό στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια Κυπέλλου μεταξύ των δύο ομάδων πριν δύο χρόνια στο Καυτανζόγλειο: "Μία πόλη, μία ομάδα, μία τζατζίκι, μία πατάτες...".

"Χτυπούν" τίτλο ευρηματικότητας...

Η "απάντηση" ήρθε λίγες μέρες αργότερα στην Τούμπα με το πανό: "Μία πόλη, μία ομάδα, μια στη Β΄, μία στη Γ΄".

Υπάρχουν πολλά ακόμη συνθήματα που έχουν ακουστεί σε ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ηρακλής και προφανώς δεν τα έχουμε καταγράψει. Ωστόσο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι σας βάλαμε στο κλίμα της γνήσιας καζούρας που πρέπει να διακατέχει τους οπαδούς ομάδων σε ντέρμπι και ευελπιστούμε τα καλύτερα συνθήματα να είναι αυτά που θα ακουστούν από δω και στο εξής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ