STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Χρυσός" βαθμός για Λαμία, έριξε στη ζώνη υποβιβασμού την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Λαμία πήρε την ισοπαλία (0-0) στην Κέρκυρα με κορυφαίο τον Παπαδόπουλο και διατήρησε το +4 από τη ζώνη του υποβιβασμού, όπου μπήκε ξανά η Κέρκυρα μετά τη νίκη του Απόλλωνα Σμύρνης επί της ΑΕΛ.

Η Λαμία πήγε στην Κέρκυρα για δύο αποτελέσματα. Ιδανική θα ήταν η νίκη, ως μη χείρον βέλτιστον θα κρινόταν η ισοπαλία. Για την Κέρκυρα, η νίκη θα ήταν μονόδρομος.

Η αναμέτρηση των δύο ομάδων για την 26η αγωνιστική της Super League Σουρωτή δεν έβγαλε νικητή. Δεν είχε ούτε γκολ (0-0). Αυτή που "χαμογέλασε" ήταν η ομάδα της Φθιώτιδας.

Διατήρησε το +4 από τη ζώνη υποβιβασμού. Εκεί βρίσκεται πλέον η Κέρκυρα. Οι Φαίακες βρίσκονται ένα βαθμό πίσω από τον Απόλλωνα Σμύρνης - ο οποίος μετά τη νίκη (3-0) επί της ΑΕΛ προσπέρασε τη νησιωτική ομάδα - ενώ έχει και ματς λιγότερο από την "Ελαφρά Ταξιαρχία", καθώς τη Μεγάλη Τετάρτη θα παίξει στους "Ζωσιμάδες" με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

H "MΑΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ"

12. ΑΕΛ 26

13. Λαμία 25

14. Απόλλων Σμύρνης 22*

---------------------------------

15. Κέρκυρα 21

16. Πλατανιάς 10

*Έχει ματς λιγότερο ο Απόλλων Σμύρνης (τη Μεγάλη Τετάρτη στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννινα)

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

"Χρυσός" βαθμός για Λαμία, έριξε στη ζώνη υποβιβασμού την Κέρκυρα
"Χρυσός" βαθμός για Λαμία, έριξε στη ζώνη υποβιβασμού την Κέρκυρα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Λάζαρος Δημητριάδης

Τέταρτος διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Σιόντης, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Κρητικός (78' Μυτίδης), Μπαλάφας, Παμλίδης (28' λ. τρ. Ζορμπάς), Ρόλε, Επστάιν, Τουράμ (83' Αρτυματάς).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Αναστασιάδης, Παπαργυρίου (78' Μπεν Τζεμιά), Βασιλαντωνόπουλος, Μπουλούλης, Μπλάζιτς, Τσούκαλος (62' Βάντερσον), Πίτι, Μπούντικ (86' Αντρόνικ).

Γκολ: -

Κάρτες: 40' Μπαλάφας, 45'+1' Κρητικός / 14' Ασίγκμπα, 90'+5' Παπαδόπουλος, 90'+6' Μπεν Τζεμιά.

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ Η ΛΑΜΙΑ

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Κέρκυρας. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι την αντίπαλη εστία. Συγκεκριμένα, δέκα λεπτά μετά την έναρξη του ματς, ο Ρόλε έδωσε στον Τουράμ, ο Βραζιλιάνος "έστρωσε" την μπάλα στον Αργεντινό, εκείνος έκανε το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαδόπουλου.

ΟΙ ΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΙΤΙ

Ύστερα από τρία λεπτά (13'), ο Πίτι εκτέλεσε το φάουλ κι ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε αποφασιστικά. Στο 17ο λεπτό, η ομάδα τς Φθιώτιδας άγγιξε το γκολ. Και πάλι με δράστη τον Ίβηρα.

Ο Πίτι δοκίμασε το πόδι του από πολύ μακριά, η μπάλα πήρε φάλτσα, ο Γιαννακόπουλος απομάκρυνε, η μπάλα έκρουσε στο δεξί δοκάρι της εστίας που υπερασπίστηκε και κατέληξε άουτ.

Στο 32', ο Πίτι εκτέλεσε το κόρνερ στην άμυνα των Φαιάκων επικράτησε σύγχυση, αλλά το κεντρικό αμυντικών δίδυμο των Φθιωτών - Αναστασιάδης και Κουκόλης - δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αντέτζο στο 44ο λεπτό απομάκρυνε επιτυχώς τη σέντρα που επιχείρησε ο Ασίγκμπα.

ΑΣΤΟΧΙΑ ΥΛΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Στο 50ό λεπτό, ο Τουράμ έκανε την κίνηση από τα αριστερά, συνέκλινε προς το κέντρο, έδωσε στον Ρόλε, αλλά ο Αναστασιάδης απομάκρυνε εύστοχα για την ομάδα του.

Μετά από εννιά λεπτά (59'), η νησιωτική ομάδα έχασε την πιο σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ρόλε έβγαλε τον Επστάιν μόνο του, ο Παπαδόπουλος νίκησε τον Γερμανό στο τετ-α-τετ εντός περιοχής, ο Τουράμ στο ριμπάουντ σε σουτ στα όρια της περιοχής έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 74', οι Φαίακες είχαν νέα μεγάλη ευκαιρία, αλλά συνάντησαν εκ νέου την άρνηση του Παπαδόπουλου. Ο Επστάιν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ζορμπάς πήδησε σε λάθος χρόνο και η κεφαλιά του στο δεύτερο (δεξί) δοκάρι είναι έως εκ τούτου άστοχη.

Η Κέρκυρα αγχώθηκε υπερβολικά, δεν είχε καθαρό μυαλό και ούτε στις καθυστερήσεις μπόρεσε να εκμεταλλευτεί κάποιες στιγμές σύγχυσης των φιλοξενούμενων.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Δύο θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν σε αυτήν την κατηγορία. Η πιο κλασική ίσως να είναι η φάση του Πίτι, καθώς η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας της Κέρκυρας. Αλλά, η μεγαλύτερη μπορεί να είναι η διπλή της Κέρκυρας στο 59ο λεπτό. Ο Ρόλε νικήθηκε από τον Παπαδόπουλο, ο Τουράμ δεν κατάφερε στο ριμπάουντ και με εξουδετερωμένο τον γκολκίπερ της Λαμίας από την προηγούμενη φάση δεν ευστόχησε.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Εξαιρετικός ο Τάσος Σιδηρόπουλος, έχει διευθύνει και παιχνίδι πιο υψηλού επιπέδου από αυτό. Όχι ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση δεν ήταν κρίσιμη για τη "μάχη της παραμονής". Δεν χαρίστηκε σε κανέναν ως προς τον πειθαρχικό έλεγχο (φάουλ, κάρτες), ήταν κοντά στις φάσεις κι έλαβε τις σωστές αποφάσεις. Σωστές υποδείξεις κι από τους βοηθούς του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Νίκος Παπαδόπουλος υπήρξε καθοριστικός στο βαθμό που πήρε η Λαμία στην Κέρκυρα. Κρίσιμες, καθοριστικές, αποφασιστικές επεμβάσεις. Άλλο ένα "παράσημο" στην εξαιρετική πορεία του την τρέχουσα σεζόν. Τόσο στη φάση του 59ου λεπτού, όσο και σε αυτή του 74ου απέτρεψε την παραβίαση της εστίας του. Αλλά και με το καθαρό μυαλό που διέθετε στις καθυστερήσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Λαμία είναι κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής της στη Super League Σουρωτή - στην παρθενική της συμμετοχή στην πρώτη εθνική κατηγορίας - γιατί έχει έναν παίκτη σε κάθε γραμμή. Ο Παπαδόπουλος "κέρβερος" κάτω από την εστία, ο Αναστασιάδης ηγετικός κι έμπειρος στην άμυνα, ο Μπλάζιτς με τα ατελείωτα τρεξίματα και το καθαρό μυαλό στο χώρο του κέντρου και ο Πίτι με την απαράμιλλη τεχνική του (μοναδικός εκφραστής επιθετικών προσπαθειών) στην επίθεση.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Κέρκυρα είναι μια ομάδα που τόσο επί τεχνικής ηγεσίας Αλέκου Βοσνιάδη, όσο (περισσότερο) επί Γιάννη Ματζουράκη όχι μόνο "τσιμπά" βαθμούς, αλλά απέναντι σε ομάδες ιδίου βεληνεκούς "τρίποντα". Έτσι βρέθηκε να είναι σε pole position στην κούρσα με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη "μάχη της παραμονής". Έδειξε, μάλιστα, σε τέτοια ματς να μπορεί να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Σήμερα δεν τα κατάφερε. Οι Φαίακες ήταν αγχωμένοι κι αυτό τους βγήκε. Σπασμωδικές ατομικές κινήσεις, βεβιασμένα άστοχες τελικές επιλογές. Πλέον δεν ορίζουν οι ίδιοι τη μοίρα τους.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ