STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χριστοδουλόπουλος και Ελ Καντουρί στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" για το ντέρμπι

Χριστοδουλόπουλος και Ελ Καντουρί στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" για το ντέρμπι

Το "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" έθεσε στους Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (ΑΕΚ) και Ομάρ Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), έξι ερωτήματα ενόψει του ντέρμπι των "Δικεφάλων" στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (5/11, 19:30).

Ενα ακόμη ντέρμπι, μία ακόμη σπουδαία αναμέτρηση διεκδικητών του τίτλου στη φετινή Super League Σουρωτή. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ, οι δύο "Δικέφαλοι" που φέτος... σήκωσαν κεφάλι και θεωρούν ότι μπορούν να τερματίσουν στην πρώτη θέση, θα λύσουν αύριο (7.30μ.μ., NS1) τις διαφορές τους στο ΟΑΚΑ.

Η ΑΕΚ θα επιχειρήσει να διατηρήσει την πολύ καλή παράδοση που έχει στην έδρα της (όποια κι αν είναι αυτή), με 45 νίκες σε 61 αγώνες (73,8% ποσοστό επιτυχίας) και ο ΠΑΟΚ να φύγει με το "διπλό", νίκη που ο «Δικέφαλος του Βορρά», με προπονητή τον Λάζλο Μπόλονι, πανηγύρισε για τελευταία φορά στις 29/1/2012, όταν είχε επικρατήσει με 2-0, με γκολ των Γεωργιάδη (16'), Αθανασιάδη (66΄).

Το "ΕΘΝΟΣΠΟΡ" έθεσε σε δύο άσους των ομάδων, τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο (ΑΕΚ) και τον Ομάρ Ελ Καντουρί (ΠΑΟΚ), έξι ερωτήματα, οι οποίοι αποκρίθηκαν ως ακολούθως:

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος με δύο γκολ επέφερε τη μεγάλη ανατροπή, εκτιμά ότι η ομάδα υπερέχει του έτερου «Δικεφάλου» επειδή έχει ενισχυμένο το ελληνικό στοιχείο, ενώ, αν μπορούσε, θα ήθελε για συμπαίκτη του, από την ομάδα του ΠΑΟΚ, τον Βιεϊρίνια.

1. Είναι το ματς καθοριστικό για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

«Οχι, δεν πιστεύω ότι το ματς της Κυριακής θα είναι καθοριστικό για το πρωτάθλημα και το ποιος θα είναι ο τελικός νικητής. Εκτιμώ, όμως, ότι όποιος κερδίσει θα αποκτήσει σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ στην κούρσα διεκδίκησης του πρωταθλήματος, όπου κάθε εβδομάδα έχουμε εναλλαγές. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν τελειώνει το πρωτάθλημα. Θα είναι, ωστόσο, μία νίκη ψυχολογίας και θα μπορέσει να δώσει ώθηση στην ομάδα που θα επικρατήσει, πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος, μάλιστα».

2. Ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ θα... κλείδωνες στα αποδυτήρια;

«Αυτήν τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι περισσότερο υπολογίσιμος ως σύνολο. Είναι ομάδα που προσπαθεί να βγάλει συνοχή. Δεν έχω δει κάποιον παίκτη να ξεχωρίζει ιδιαίτερα. Ακόμα και ο Πρίγιοβιτς, που έχει βάλει τόσα γκολ και αποτελεί το «βαρύ πυροβολικό» στην επίθεση του αντιπάλου, όσο θυμάμαι από τις περυσινές αναμετρήσεις μας, δεν μας προκάλεσε ζήτημα».

3. Ποια θεωρείς προτερήματα και αδυναμίες του αντιπάλου;

«Ειλικρινά, δεν έχω δει πολύ τον ΠΑΟΚ φέτος. Είναι νέα ομάδα, δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της. Ετσι και αλλιώς, η ανάλυση του αντιπάλου είναι δουλειά του προπονητή μας και εμείς, μετά το ματς με τη Μίλαν, μπήκαμε αμέσως σε αυτήν τη διαδικασία. Βέβαια, φέτος δεν έχω δει σχεδόν τίποτα από τον ΠΑΟΚ, αλλά πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι από κάθε πλευρά για να πάρουμε αυτό που θέλουμε».

4. Ποιον παίκτη του ΠΑΟΚ θα ήθελες στην ομάδα σου;

«Εχει παίκτες που τους ξέρουμε από το παρελθόν και είναι εγνωσμένης αξίας, αναγνωρίζω και υπολογίζω τον Βιεϊρίνια. Εχουμε παίξει μαζί, πρόκειται για έναν πολύ καλό παίκτη. Είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, από εκείνους που θα ήθελα να έχω συμπαίκτες»

5. Εκτιμάς πως θα είναι καθοριστική η παρουσία/απουσία Ελλήνων από τις δύο 11άδες;

«Νομίζω πως γενικά, ναι, είναι κομμάτι που μπορεί να έχει ρόλο. Εμείς είμαστε μια ομάδα με πολλούς Ελληνες συνήθως στην 11άδα και θεωρώ πως είναι σημαντικό πλεονέκτημα για τη λειτουργία της ομάδας. Ειδικά στα ντέρμπι, το ελληνικό στοιχείο παίζει ρόλο. Νομίζω πως φάνηκε έντονα και στο ματς με τον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικός παράγοντας για το πώς μια ομάδα μπορεί να αναλύσει και να διεκδικήσει ένα παιχνίδι, να αντιληφθεί πόσο σημαντικό είναι για τον κόσμο να βγει νικήτρια από αυτό. Επίσης, είναι σημαντικός ο τρόπος που οι Ελληνες μπορούν να μεταφέρουν σε όλη την ομάδα, ακόμα και σε εκείνους που δεν ξέρουν τι σημαίνει ελληνικό ντέρμπι, την ειδική σημειολογία που κρύβει και όσα μπορεί να σηματοδοτεί για κάθε ομάδα».

6. Είναι σημαντική η παράδοση με τις νίκες της ΑΕΚ/ήττες του ΠΑΟΚ στην Αθήνα;

«Η παράδοση που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στα ματς με τον ΠΑΟΚ στην Αθήνα, εκτιμώ πως μπορεί να μας προσφέρει ένα σημαντικό ψυχολογικό αβαντάζ. Εχουμε δείξει πως ειδικά στην έδρα μας, μπορούμε να νικήσουμε κάθε αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έχει κάποια άσχημα αποτελέσματα όταν παίζει μακριά από την έδρα του, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι τόσο σημαντικό σε αυτήν τη φάση. Ετσι και αλλιώς, αυτό μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή. Ο ΠΑΟΚ έχει κυρίως νέους παίκτες, οι οποίοι δεν έχουν σχέση με το παρελθόν και περιμένω πως θα αναζητήσουν τρόπο για μια νέα αρχή σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι».

ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί στέκεται στην αξία που έχει η μάχη των διεκδικητών του πρωταθλήματος, σχολιάζει την ΑΕΚ ως σύνολο χωρίς να θέλει να κάνει προσωπικές αναφορές και παίρνει θέση στην κουβέντα περί απουσίας Ελλήνων παικτών στις ενδεκάδες των μεγάλων του πρωταθλήματος.

1. Είναι το ματς καθοριστικό για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος;

«Κάθε αγώνας έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία. Κανένας τίτλος δεν κρίθηκε μόνο στα ντέρμπι, ειδικά όταν έχουμε τόσο πολλά παιχνίδια μπροστά μας, καθώς θα έχει διανυθεί μόλις το 1/3 του πρωταθλήματος. Είναι αλήθεια, βέβαια, πως το ματς με την ΑΕΚ θα είναι μία δύσκολη και ιδιαίτερη αναμέτρηση, αφού αφορά δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος, αλλά, αν το δει κάποιος από την πλευρά της σημασίας του ματς, όλοι οι αγώνες είναι το ίδιο. Ολοι τρεις βαθμούς προσφέρουν σε όποιον νικάει».

2. Ποιον παίκτη της ΑΕΚ θα... κλείδωνες στα αποδυτήρια;

«Κανέναν! Η ΑΕΚ έχει πολλούς ποιοτικούς και επικίνδυνους ποδοσφαιριστές, αλλά δεν έχει αξία αν δεν αντιμετωπίζεις πάντα τους καλύτερους. Και η αντίπαλός μας, όπως κι εμείς, βέβαια, διαθέτει πολλούς και καλούς παίκτες, οι οποίοι χρήζουν επισταμένης προσοχής, προκειμένου να μη μας κάνουν κάποια ζημιά».

3. Ποια θεωρείς προτερήματα και αδυναμίες του αντιπάλου;

«Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλά δουλεμένη και οργανωμένη ομάδα που έχει κρατήσει τον ίδιο κορμό σε σχέση με την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Από εκεί και πέρα, δεν θα ήθελα να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες. Αυτές είναι συζητήσεις μόνον για τ’ αποδυτήρια. Εμείς συγκεντρωνόμαστε στα δικά μας προτερήματα και δουλεύουμε στις δικές μας αδυναμίες, ώστε στο ντέρμπι της Κυριακής στο ΟΑΚΑ να παρουσιαστούμε πανέτοιμοι».

4. Ποιον παίκτη της ΑΕΚ θα ήθελες να είχες στην ομάδα σου;

«Δεν θα ήθελα να ξεχωρίσω κάποιον. Οπως σας είπα και πριν η ΑΕΚ διαθέτει πολλούς ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, όπως, όπως, βέβαια, έχουμε κι εμείς».

5. Εκτιμάς πως θα είναι καθοριστική η παρουσία/απουσία Ελλήνων από τις δύο 11άδες;

«Καταλαβαίνω πως είμαστε στην Ελλάδα και το κοινό αισθάνεται πιο άνετα όταν βλέπει στο γήπεδο Ελληνες παίκτες. Μπορεί πιο εύκολα και να τους κατανοήσει και να συνδεθεί μαζί τους. Αν μιλήσουμε καθαρά αγωνιστικά, όμως, η ταυτότητα και η καταγωγή ενός ποδοσφαιριστή δεν μπορεί να επηρεάσει την έκβαση ενός αγώνα. Αυτό που μπορεί να το επηρεάσει είναι το επίπεδο της απόδοσής του και η ποιότητα που διαθέτει. Αυτή είναι η αλήθεια. Πάντως, η απουσία του Μαουρίσιο θα είναι πολύ σημαντική για μας, διότι πρόκειται για έναν πολύ καλό ποδοσφαιριστή. Είναι γεγονός πως θα μας λείψει και θα τον θέλαμε να είναι μαζί μας στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αλλά ο ΠΑΟΚ διαθέτει ένα πληρέστατο ρόστερ, γεμάτο με παίκτες αξίας, οπότε πιστεύω πως όποιος κι αν αγωνιστεί στη θέση του, θα τα καταφέρει περίφημα».

6. Είναι σημαντική η παράδοση με τις νίκες της ΑΕΚ/ήττες ΠΑΟΚ στην Αθήνα;

«Μέχρι στιγμής, είναι γεγονός πως μακριά από το γήπεδό μας δεν πήραμε τ’ αποτελέσματα που θέλαμε, αλλά και αξίζαμε. Αν δεν ήμασταν τόσο άτυχοι, η συγκεκριμένη ερώτηση είτε δεν θα υπήρχε είτε θα ήταν διαφορετική. Βέβαια, στο ποδόσφαιρο με τα “αν” κανείς δεν μπορεί να νικήσει. Οπότε, εγώ θέλω να σταθώ στο γεγονός πως έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή, ο οποίος δουλεύει σκληρά κι οργανωμένα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος πως μέσα από την προσπάθεια θα έρθουν και τ’ αποτελέσματα εκτός έδρας».

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ