STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χιου Ντάλας, welcome to Greece!

Χιου Ντάλας, welcome to Greece!

Ο Χιου Ντάλας είδε αγώνες της Superleague και γνώρισε τους εκπροσώπους των ομάδων της Λίγκας. DVD του έδειξαν στον Ολυμπιακό, παράπονα και υπονοούμενα από την πλευρά του Παναθηναϊκού

Ο υπεύθυνος αξιολόγησης και ορισμών διαιτητών Super League & Football League, όπως είναι ο επίσημος τίτλος του Χιου Ντάλας, βρέθηκε στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο για να παρακολουθήσει αγώνες της Superleague και στη συνέχεια είχε την πρώτη του γνωριμία με τους εκπροσώπους των ομάδων της Λίγκας. Ο Σκωτσέζος εκτός από τους αγώνες σε Φάληρο (Ολυμπιακός-Βέροια) και Τρίπολη (Αστέρας-Καλλονή) πήρε και μία πρώτη γεύση από τη δουλειά που έχει, "αντιμετωπίζοντας" τους εκπροσώπους των δύο αιωνίων αντιπάλων.

Στη συνάντηση δεν ήταν όλοι οι εκπρόσωποι των ομάδων της Superleague (έλειπαν Λεβαδειακός, Πανιώνιος, Νίκη Βόλου Κέρκυρα, Παναιτωλικός) αλλά την παράσταση έκλεψαν ο Ολυμπιακός με τον Παναθηναϊκό. Οι ερυθρόλευκοι μέσω των εκπροσώπων τους (Βρέντζου, Γιαννίκου) έδειξαν στον Ντάλας το τελευταίο βίντεο του... περιοδικού "Παράγκα και όραμα", υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο υλικό χρησιμοποιείται για να "εκβιασθούν οι διαιτητές". Το βίντεο ήταν μάλιστα υποτιτλισμένο ώστε να καταλαβαίνει ο Σκωτσέζος, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για το περιεχόμενο του dvd.

Οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού (Φύσσας, Κωνσταντίνου) δεν άφησαν ασχολίαστη την κίνηση του Ολυμπιακού με τον διευθυντή ποδοσφαίρου να απαντά στο dvd με υπονοούμενα για τις διαιτησίες των ερυθρολεύκων:

" Σε ότι αφορά το βίντεο αυτό θα συμφωνήσω ότι δεν μπορεί να αφορά εσάς αλλά τα αρμόδια όργανα. Βέβαια, η ύπαρξη του συγκεκριμένου βίντεο είναι πολύ απλά το αποτέλεσμα εκατοντάδων μη αποδεκτών αποφάσεων και προκλητικών λαθών συνολικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο στους αγώνες του Παναθηναϊκού. Αν θέλει δηλαδή κανείς βίντεο μπορούμε να φέρουμε εκατοντάδες και μάλιστα με φάσεις κατάφορων αδικιών και όχι απλά με σχολιασμό των λαθών. Καταλαβαίνετε επίσης πως αν ήταν καλά τα πράγματα στη χώρα μας εσείς θα μένατε στην όμορφη Σκωτία και θα ερχόσασταν στην Ελλάδα μόνο για διακοπές, επομένως είναι άτοπο να διαμαρτύρεται κανείς για όποιον προβάλει τα κακώς κείμενα.

Κατά δεύτερον εκείνο που σαν Παναθηναϊκός μας ενδιαφέρει είναι να μάθουμε το σκεπτικό σας. Τι σκέφτεστε δηλαδή να κάνετε, ποια είναι η φιλοσοφία σας για διαιτητές που με τις αποφάσεις τους διαμορφώνουν αποτελέσματα και τέτοια παραδείγματα έχουμε ήδη και φέτος. Να σας θυμίσω μια δική μου περίπτωση στη χώρα σας την Σκωτία. Αποβλήθηκα σε ματς Χαρτς – Σέλτικ για φάουλ έξω από την περιοχή και η Σκοτσέζικη Λίγκα την επόμενη μέρα αναγνώρισε το λάθος και τουλάχιστον αφαίρεσε την κόκκινη".

Χιου Ντάλας, welcome to Greece!

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η γνωριμία των εκπροσώπων της Superleague, με τον Χιου Ντάλας, μετατράπηκε σε μία ακόμη κόντρα των δύο αιωνίων αντιπάλων με τον Σκωτσέζο πάντως να μην δείχνει επηρεασμένος. Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από την ΕΠΟ ή την Superleague, αλλά είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις ή τοποθετήσεις.

Αυτό που φέρεται να είπε ο Ντάλας, είναι πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι στα Top της Ευρώπης και το επίπεδο διαιτησίας είναι πολύ καλό, ενώ επεσήμανε πως πρωταρχικός του στόχος είναι να εξασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών και να αποβάλει την πίεση από τους διαιτητές.

"Είμαστε μαζί σου, περιμένουμε χειροπιαστά αποτελέσματα"

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ ο Ιάκωβος Αγγελίδης, είχε την ευκαιρία, να εκφράσει τις θέσεις του στον Ντάλας, τον οποίο σημειωτέον γνωρίζει από το Ισραήλ, από την περίοδο που ο Σκωτσέζος είχε εκεί το πόστο που έχει τώρα στην Ελλάδα.

Ο Αγγελίδης έχει καλή άποψη για τον Ντάλας και τις γνώσεις του πάνω σε θέματα διαιτησίας. " Εμείς ειμαστε μαζί σου, είσαι άνθρωπος της διαιτησίας θα σε στηρίξουμε στο έργο σου. Περιμένουμε όμως χειροπιαστά αποτελέσματα" του είπε ο νέος πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν παρενέβη στην κόντρα του Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Η επίσημη ανακοίνωση της Λίγκας

"Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Super League θεσμική συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της διοργανώτριας αρχής με τον υπεύθυνο αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών της ΕΠΟ κ. Hugh Dallas.

Αφού ο πρόεδρος της Super League κ. Δημήτρης Αγραφιώτης καλωσόρισε τον κ. Dallas εκ μέρους όλων των ΠΑΕ-Μελών της Super League, έδωσε το λόγο στον υπεύθυνο αξιολόγησης και ορισμού διαιτητών της ΕΠΟ, ο οποίος τόνισε ότι προτεραιότητα για τους διαιτητές θα πρέπει να είναι η προστασία της σωματικής ακεραιότητας των ποδοσφαιριστών.

Ο ίδιος ο κ. Dallas θέλει να διασφαλίσει ότι οι διαιτητές δε θα αγωνίζονται υπό πίεση.

Ανακοίνωσε επίσης ότι πρόθεσή του είναι να μειωθεί ο αριθμός των διαιτητών, πιθανώς πριν την έναρξη του Β’ Γύρου του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ.

Στη συνέχεια, εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών της διοργανώτριας αρχής έθεσαν τα ερωτήματά τους και συζήτησαν με τον κ. Dallas για θέματα διαιτησίας. Μεταξύ αυτών η ΠΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε και προβλήθηκε το δυσφημιστικό βίντεο που μεταδόθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το τηλεοπτικό δίκτυο ΣΚΑΪ, για το οποίο ο κ. Dallas δε θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, ώστε να μην του δώσει αξία, όπως σημείωσε και τόνισε ότι θα πρέπει να ασχοληθεί με το ζήτημα θεσμικά η ΕΠΟ και η Super League, ενώ εκπρόσωποι των ΠΑΕ-Μελών καταδίκασαν τη συγκεκριμένη δυσφημιστική πρακτική.

Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης πήρε θέση υπέρ της μείωσης του αριθμού των διαιτητών, η ΠΑΕ Ατρόμητος εξέφρασε τον προβληματισμό της για το επίπεδο των βοηθών διαιτητών και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αφού εξέφρασε και εκείνη την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του κ. Dallas, εξέφρασε τον προβληματισμό της σχετικά με τη δυνατότητα αναίρεσης λανθασμένης απόφασης διαιτητή, αναφέροντας παράδειγμα από αγώνα Celtic-Hearts".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ