STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Η "κατάρα" του χιαστού

Η "κατάρα" του χιαστού

Η εφετινή σεζόν είναι εφιαλτική για το ελληνικό ποδόσφαιρο όσον αφορά στους σοβαρούς τραυματισμούς, αφού οκτώ (!) Έλληνες παίκτες έχουν υποστεί ρήξη χιαστί συνδέσμων στα γόνατά τους. Το Sport24.gr παρουσιάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση.

Το όνομα του Βασίλη Λαμπρόπουλου προστέθηκε στη μακρά λίστα των Ελλήνων ποδοσφαιριστών που υπέστησαν ρήξη χιαστού τη φετινή σεζόν. Ο στόπερ της ΑΕΚ θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες, δημιουργώντας έναν επιπλέον "πονοκέφαλο" στον Μανόλο Χιμένεθ ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Όμως, όπως προείπαμε, ο 27χρονος αμυντικός δεν είναι ο μοναδικός που βίωσε τον συγκεκριμένο -εφιαλτικό- τραυματισμό, καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν επτά παίκτες είχαν ήδη περάσει την πόρτα του χειρουργείου με το εν λόγω πρόβλημα. Μάλιστα, το εντυπωσιακό είναι πως οι πέντε απ' τους οχτώ ποδοσφαιριστές τραυματίστηκαν μόνοι τους κι όχι ύστερα από κάποια μονομαχία ή σκληρό μαρκάρισμα αντιπάλου.

Το Sport24.gr παρουσιάζει ξεχωριστά κάθε περίπτωση.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΣΤΕΡΑΣ)

Η "κατάρα" του χιαστού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος, αφού τραυματίστηκε λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Συγκεκριμένα, στις 13 Αυγούστου στη φιλική αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό, ο 23χρονος αμυντικός έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς στραβοπάτησε ύστερα από εναέρια μονομαχία κι άμεσα σήμανε συναγερμός στο στρατόπεδο των Αρκάδων. Τελικά, οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, αφού οι εξετάσεις έδειξαν πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού. Χρειάστηκε επτά μήνες, αλλά ο "Τριάντα" επέστρεψε κανονικά στη δράση, αγωνιζόμενος μάλιστα ως βασικός στον αγώνα του Αστέρα με την ΑΕΛ την περασμένη Τετάρτη (05/04).

ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ (ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ)

Η "κατάρα" του χιαστού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την ίδια ατυχία με τον Τριανταφυλλόπουλο είχε κι ο Τάσος Παπάζογλου. Ο αμυντικός του Παναιτωλικού υπέστη ρήξη μηνίσκου, ρήξη έσω πλάγιου συνδέσμου και ρήξη πρόσθιου χιαστού στη φιλική αναμέτρηση με την ΑΕΛ στις 6 Σεπτεμβρίου, ύστερα από μαρκάρισμα του Νίκο Βαρέλα. Απ' τις 25 Φεβρουαρίου έχει επιστρέψει στις αποστολές του Παναιτωλικού, ενώ στον τελευταίο αγώνα με την Ξάνθη αγωνίστηκε για 90 λεπτά, δείχνοντας πως βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΤΣΑΤΖΟΓΛΟΥ (ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ)

Η "κατάρα" του χιαστού
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

H φετινή σεζόν άρχισε με όνειρα και στόχους για τον 22χρονο Βασίλη Πατσατζόγλου, ο οποίος προσπαθούσε σκληρά για να κερδίσει μία θέση στα βασικά πλάνα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Παρ' όλα αυτά, η χρονιά δεν κύλησε ιδανικά για τον υψηλόσωμο αμυντικό, αφού τον περασμένο Νοέμβριο τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια μίας άσκησης αλλαγής κατεύθυνσης στην προπόνηση των "κυανέρυθρων", με τις εξετάσεις να δείχνουν πως έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου. Πρόλαβε να πραγματοποιήσει μόλις δύο συμμετοχές, μία στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΕΛΗΣ (ΓΚΕΝΚ)

Genk's Nikos Karelis, right, moves to score against Sassuolo oalkeeper Andrea Consigli during the Europa League Group stage F soccer match between Genk and Sassuolo at the Cristal Arena in Genk, Belgium, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)
Genk's Nikos Karelis, right, moves to score against Sassuolo oalkeeper Andrea Consigli during the Europa League Group stage F soccer match between Genk and Sassuolo at the Cristal Arena in Genk, Belgium, Thursday, Sept. 29, 2016. (AP Photo/Geert Vanden Wijngaert) AP

AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

O Νίκος Καρέλης διεκδικεί, δίχως αμφιβολία, τον τίτλο του πιο άτυχου ποδοσφαιριστή της φετινής σεζόν. Ο επιθετικός της Γκενκ πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις κατά το πρώτο μισό του πρωταθλήματος, έχοντας 18 γκολ και 2 ασίστ σε 32 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις. Οι "σειρήνες" της Κίνας, αλλά και κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων είχαν αρχίσει να ηχούν στα αυτιά του 25χρονου επιθετικού.

Όμως, η μοίρα του έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς στις 27 Δεκεμβρίου, στον αγώνα της Γκενκ με τη Γάνδη τραυματίστηκε σοβαρά, ύστερα από μια διεκδίκηση της μπάλας στην πλάγια γραμμή. Μία ημέρα αργότερα ήρθαν τα δυσάρεστα, αφού η ανακοίνωση του ιατρικού επιτελείου της βελγικής ομάδας έκανε λόγο για ρήξη χιαστού στο γόνατο του αριστερού ποδιού του.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ (ΜΕΧΕΛΕΝ)

Η "κατάρα" του χιαστού

Twitter KV Mechelen

Εκτός απ' τον Νίκο Καρέλη, ακόμα ένας Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο Βέλγιο έζησε τον εφιάλτη της ρήξης χιαστών. Στις 18 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Κολοβός σημείωσε το έκτο γκολ με τη φανέλα της Μέχελεν στην αναμέτρηση με την Λόκερεν, όμως δέκα λεπτά αργότερα, η χαρά θα μετατρεπόταν απότομα σε λύπη, αφού ύστερα από μαρκάρισμα του Γιώργου Γκαλίτσιου, ο 23χρονος εξτρέμ υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο. Έτσι, ολοκληρώθηκε άδοξα μία πολύ καλή σεζόν για τον Κολοβό, την στιγμή που έδειχνε να βρίσκει τα πατήματά του, όντας στα ραντάρ του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Μίχαελ Σκίμπε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ (ΠΑΟΚ)

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΑΟΚ - ΞΑΝΘΗ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Η φετινή σεζόν ήταν χρονιά καθιέρωσης για τον Γιάννη Μυστακίδη στον ΠΑΟΚ. Ο Έλληνας επιθετικός είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος του είχε δώσει φανέλα βασικού στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος. Όμως, στις 2 Απριλίου, στο 80ό λεπτό του αγώνα με την ΑΕΛ για την 26η αγωνιστική της Super League, ο 23χρονος άσος έγινε αναγκαστική αλλαγή, ύστερα από μία προσπάθεια να αποσοβήσει ένα πλάγιο.

Άμεσα υπήρξε κινητοποίηση απ' τον ιατρικό επιτελείο του ΠΑΟΚ, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για σοβαρή ζημιά. Τελικά, τα άσχημα μαντάτα επιβεβαιώθηκαν μία ημέρα αργότερα, με τον Μυστακίδη να περνάει την πόρτα του χειρουργείου, έχοντας υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου. Ο "Μύστα" άφησε ως παρακαταθήκη 6 γκολ και 3 ασίστ σε 31 συμμετοχές σ' όλες τις διοργανώσεις φέτος με τον "Δικέφαλο".

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΚΟΓΛΟΥ (ΑΡΗΣ)

FOOTBALL LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÊÁËËÏÍÇ (Eurokinissi Sports / ÔÑÕØÁÍÇ ÖÁÍÇ)
FOOTBALL LEAGUE / ÁÑÇÓ - ÊÁËËÏÍÇ (Eurokinissi Sports / ÔÑÕØÁÍÇ ÖÁÍÇ) MOTIONTEAM

Ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός είχε η προπόνηση της Πέμπτης (06/04) για τον Άρη, αφού ο Δημήτρης Ανάκογλου τραυματίστηκε σοβαρά, ύστερα από μία μονομαχία με τον Πίτου Γκαρσία. Ο πρώην μέσος της ΑΕΚ έκανε μαγνητική το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η οποία έδειξε πως έχει υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού. Τη φετινή χρονιά έπαιξε σε 13 αγώνες πρωταθλήματος και 4 Κυπέλλου.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ (ΑΕΚ)

SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐËÁÔÁÍÉÁÓ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο τελευταίος που έζησε τον εφιάλτη ήταν ο Βασίλης Λαμπρόπουλος. Η αρχή της σεζόν ήταν δύσκολη για τον 27χρονο στόπερ, ο οποίος ένιωσε έντονα την αμφισβήτηση απ' τον Τύπο και τους φιλάθλους. Όμως, με σκληρή δουλειά και πίστη στις δυνατότητές του, ο σκληροτράχηλος αμυντικός κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ, όντας βασικός κι αναντικατάστατος το τελευταίο διάστημα.

Παρ' όλα αυτά, η μοίρα είχε άλλα σχέδια, αφού σε μία ανύποπτη φάση στο ματς της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, τραυματίστηκε σοβαρά, ύστερα από σύγκρουση με τον Βράνιες και ξέσπασε σε λυγμούς εξαιτίας του αφόρητου πόνου. Μία ημέρα αργότερα, επιβεβαιώθηκε πως έχει υποστεί ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο, το οποίο σημαίνει πως θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον έξι μήνες.

* Ο Γιώργος Κακαβάς, CEO and ιδρυτής του Fysiotek Spine & Sports Lab θα είναι εκ των ομιλιτών του Game Changer in Sports 2017. Ο φυσικοθεραπευτής - οστεοπαθητικός θα αναλύσει τους αθλητικούς τραυματισμούς και φυσικά τις μεθόδους αποθεραπείας, που βοηθούν τους αθλητές με σοβαρούς τραυματισμούς, όπως οι χιαστοί. Περισσότερες πληροφορίες για το Game Changer in Sports θα βρείτε ΕΔΩ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ