STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χαμηλές πτήσεις για Αστέρα, 0-0 με Βέροια

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ EUROKINISSI SPORTS

Αστέρας και Βέροια σπατάλησαν τις ευκαιρίες που έκαναν και έμειναν στο 0-0 στην Τρίπολη, για τη 14η αγωνιστική της Super League. Δεν δόθηκε πέναλτι στους φιλοξενούμενους, αποδοκιμασίες στην Τρίπολη.

Χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό ματς στο πρωτάθλημα έμεινε ο Αστέρας, καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0 με τη Βέροια, σε αναμέτρηση που διεξήχθη στην Τρίπολη για τη 14η αγωνιστική της Super League.

Είχαν προηγηθεί η εντός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΛ (1-1) και η εκτός έδρας ήττα από τη Ξάνθη (3-1). Είχε μεσολαβήσει και η αναμέτρηση του "Κλεάνθης Βικελίδης" - για τη δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας - με αντίπαλο τον Άρη και ισοπαλία 3-3.

Έτσι εξηγούνται οι αποδοκιμασίες από τους οπαδούς των "κιτρινομπλέ", μετά τη λήξη του ματς, στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης".

Δεύτερο διαδοχικό ματς αήττητη η Βέροια μετά την ισοπαλία της προηγούμενης (13ης αγωνιστικής) με τον Παναιτωλικό (1-1). Η ομάδα της Ημαθίας αγνοεί τη νίκη. Η τελευταία και μοναδική της στη τρέχουσα σεζόν της Super League, στις 24 Σεπτέμβρη επί του Πανιωνίου (1-2) στη Νέα Σμύρνη. Έκτοτε μετρά πέντε ισοπαλίες και πέντε ήττες.

Η Βέροια είχε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά δεν τα κατάφερε με Τόνι Κάλβο και Βίτι.

Λόπεθ, μετριότητα και γκολ αγνοείται

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρησης ο Νίκο Φερνάντες έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, με τον Λόπεθ να μπλοκάρει. Στο 16', Ο Μαλόν σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Ο επόπτης θεώρησε ότι ο παίκτης της Βέροιας που ήταν πεσμένος μπροστά από τον Ντοναρούμα, εμπόδισε τον Ιταλό γκολκίπερ του Αστέρα στη φάση κι ας μην είχε επαφή με την μπάλα.

Το γύρισμα του Νίκο Φερνάντες στο 20ό λεπτό, απομάκρυνε εύκολα ο Λόπεθ ενώ ο Ισπανός γκολκίπερ της Βέροιας μπλόκαρε την μπάλα στο 24ο λεπτό μετά από σουτ του Τσιλιανίδη.

Τρία λεπτά αργότερα (27'), ο Τσιλιανίδης βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, σούταρε χωρίς να το σκεφτεί αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Λόπεθ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας στο ματς, ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Βίτι πετάχτηκε, αλλά ο Ντοναρούμα ενήργησε σωστά. Η μπάλα μετά το σουτ του Τσουκαλά στο 34ο λεπτό πέρασε άουτ.

Γήπεδο: "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης"

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί: Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Δημήτριος Ζησιμόπουλος

ΑΣΤΕΡΑΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Ντοναρούμα, Ίγκορ, Γιαννούλης, Μπέρτος, Χαμντανί, Τσουκαλάς, Δημούτσος, Κώτσιρας (51' Μάσα), Φερνάντες, Τσιλιανίδης (65' Στανισάβλιεβιτς), Ιωαννίδης (78' Φαρίνια).

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Καλί, Ασίγκμπα, Μαλόν. Βασιλαντωνόπουλος, Λινάρδος, Μπαλάφας, Άρσε (78' Τομάς), Σαρπόνγκ (75' Κάλβο), Σισίνιο (60' Χαροντάκης) Βίτι.

Γκολ: -

Κάρτες: 31' Κώτσιρας, 51' Δημούτσος, 66' Ν. Φερνάντες / 34' Βίτιμ 76' Χαροντάκης

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Στο 59ο λεπτό, ο Σαρπόνγκ έκανε τη σέντρα-σουτ, η μπάλα κόντραρε και ο Αντόνιο Ντοναρούμα την μπλόκαρε. Στο 64ο λεπτό, ο Μάσα βγήκε από τα δεξιά, έκανε τη σέντρα και ο τερματοφύλακας της Βέροιας απομάκρυνε σε κόρνερ.

Μετά από τρία λεπτά (67'), η Βέροια έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Σαρπόνγκ βγήκε από τα αριστερά, γύρισε με σέντρα, ο Βίτι "τσίμπησε" την μπάλα, κι αυτή κατέληξε άουτ.

Στο 69ο λεπτό ο Μάσα έκανε το συρτό σουτ από τα αριστερά, αλλά ο Λόπεθ ήταν εκεί που έπρεπε. Στο 84ο λεπτό, ο Μάσα εκτέλεσε το κόρνερ, ο Φαρίνια πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Λόπεθ με εξαιρετική απόκρουση έστειλε την μπάλα σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα (86'), ο Κάλβο έκανε το φαλτσαριστό σουτ, ο Ντοναρούμα απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Βίτι μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον Κουτσιαύτη να μην υποδεικνύει την παράβαση.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η μεγαλύτερη φάση του Αστέρα να ανοίξει το σκορ ήταν με την προσπάθεια του Πάμπλο Μάσα από τα δεξιά με το μονοκόμματο σουτ που επιχείρησε. Στο 86ο λεπτό ο Αριστομένης Κουτσιαύτης δεν υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Βίτι.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αριστομένης Κουτσιαύτης ήταν σε κακή ημέρα. Στη συνέχεια της φάσης του 86ου λεπτού, ο Γιαννούλης ανέτρεψε τον Βίτι, ενώ και στη συνέχεια ο Ντοναρούμα υπέπεσε σε παράβαση. Κακώς δεν καταλόγισε το πέναλτι, υπέρ της Βέροιας. Δύσκολη η φάση του 16ου λεπτού, όταν ο Μαλόν σκόραρε αλλά ο βοηθός σήκωσε τη σημαία κι ακύρωσε το γκολ.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τζέφρι Σαρπόνγκ ήταν γι' ακόμη μια φορά σε καλή ημέρα, όπως και στην αναμέτρηση της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Παναιτωλικό. Ο Ολλανδός έμοιαζε να είναι ο "κινητήριος μοχλός" της Βέροιας, αυτός από τα πόδια του οποίου ξεκινούσε κάθε προσπάθεια απειλητική για την εστία του Ντοναρούμα.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τερματοφύλακας της Βέροιας, Χόναταν Λόπεθ, είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο. Σήμερα, ήταν για το καλύτερο. Ανίκητος ο Ισπανός, είναι αυτός χάρη στον οποίον - σε μεγάλο βαθμό - η Βέροια έφυγε με το βαθμό από την Τρίπολη. Σημαντικές οι επεμβάσεις πάνω στις προσπάθειες του Μάσα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αστέρας είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξη και προφανώς στην επίτευξη του γκολ. Η διαχείριση από τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο δεν ήταν και η καλύτερη. Ο Πάμπλο Μάσα έμεινε στον πάγκο για 51 λεπτά, όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έδειξε ότι αυτός που μπορεί να δημιουργήσει και να τελειώσει φάσεις για την ομάδα της Τρίπολης. Βέβαια, είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον πολύ καλό, Χόναταν Λόπεθ. Ομοίως για τον Φαρίνια. Στο 78ό λεπτό - όταν πέρασε δηλαδή στον αγωνιστικό χώρο - δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ