STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Χ-ωρίς ουσία, Ξάνθη και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0

Χ-ωρίς ουσία, Ξάνθη και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ξάνθη και Ατρόμητος δημιούργησαν ελάχιστες αξιόλογες φάσεις με αποτέλεσμα να μείνουν στο 0-0 για την 6η αγωνιστική της Super League. Ένα γκολ για κάθε ομάδα μετά από τέσσερα ματς, χωρίς νίκη οι "ακρίτες".

Στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 6η αγωνιστική της Super League, στη Ξάνθη, η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Ατρόμητο χωρίς γκολ (0-0) με τις αξιόλογες ευκαιρίες μπροστά από τις εστίες των Ζίβκοβιτς και Γκορμπούνοβ να απαριθμούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη Super League της τρέχουσας σεζόν, οι δύο ομάδες μετρούν μόλις ένα γκολ. Η Ξάνθη αυτό στην πρεμιέρα και την εκτός έδρας ήττα από την ΑΕΚ (4-1), ο Ατρόμητος αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής (5ης) και της νίκης (1-0) επί του Αστέρα.

Επίσης η Ξάνθη δεν έχει πανηγυρίσει ακόμη τη νίκη στο τρέχον πρωτάθλημα, καθώς μετρά δύο ήττες και δύο, διαδοχικές μάλιστα, ισοπαλίες. Απογοητευτική εμφάνιση για τις δύο ομάδες με την απουσία σχεδίου να είναι εμφανής. Αντίθετα παρόντα ήταν τα λάθη κι από τις δύο πλευρές αλλά και τα... νεύρα.

Γκολ... αγνοείται για Ξάνθη και Ατρόμητο

Υποτονικά ξεκίνησε το ματς στη Ξάνθη, καθώς τόσο οι ποδοσφαιριστές της τοπικής ομάδας όσο και του Ατρομήτου έκαναν αρκετά λάθη ως προς τις μεταβιβάσεις τους. Τα νεύρα και τα σκληρά μαρκαρίσματα έπαιξαν περισσότερη... μπάλα και το περιστατικό του 14ου λεπτού της αναμέτρησης ήταν το μοναδικό αξιοσημείωτο του πρώτου τετάρτου αυτής.

Πολ Κεϊτά και Πάμπλο ντε Λούκας διεκδίκησαν την μπάλα σε εναέρια μονομαχία, ακολούθησε σύντομη συνομιλία μεταξύ τους με άγνωστο περιεχόμενο, με τον Σενεγαλέζο αμυντικό χαφ του Ατρομήτου να "εκρήγνυται" και να κινείται απειλητικά εναντίον του Ισπανού μέσου της Ξάνθης.

Ο Αφρικανός βγήκε εκτός εαυτού, με την παρεμβολή των συμπαικτών του, Σωκράτη Φυτανίδη και Νίκου Λαζαρίδη, να κρίνεται απαραίτητη για να ηρεμήσει.

Γήπεδο: "Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

Βοηθοί: Πολυχρόνης Κωσταράς, Παναγιώτης Μεσσήνης

ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Χατζητερζόγλου, Λισγάρας, Φλίσκας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Καμαρά, Σολτάνι, Ορφανίδης (66' Λουσέρο), Νιέτο (66' Τριάδης), Γιουνές (75' Ράνος).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κορακάκης): Γκορμπούνοβ, Κιβρακίδης, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κατράνης, Μπάγκα, Κεϊτά, Ουμπίδες, Τόνσο (82' Μπρίτο), Στόιτσεφ (56' Λημνιός), Παπαδόπουλος (69' Λε Ταλέκ).

Γκολ: -

Κάρτες: 52' Καμαρά, 63' Γιουνές / 14' Κεϊτά, 49' Τόνσο, 88' Ουμπίδες

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

'Έξι λεπτά αργότερα (20'), ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γιουνές έπιασε την ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, αλλά ο Γκορμπούνοβ ήταν σε πλήρη ετοιμότητα και μπλόκαρε την μπάλα.

Η καλύτερη στιγμή της Ξάνθης και του πρώτου ημιχρόνου ήρθε στο 29ο λεπτό. Ο Ντάνι Νιέτο απέφυγε εξαιρετικά τον Κιβρακίδη, έκανε και το γύρισμα στο κέντρο της περιοχής, αλλά ο Κατράνης πρόλαβε κι απομάκρυνε πριν οι επιθετικοί της ομάδας του Περιστερίου καταστούν απειλητικοί.

Στο 40', ο Στόιτσεφ υποδέχθηκε την μπάλα, επιχείρησε και το διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά έξω από το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιουνές επιχείρησε ένα σουτ, αλλά και πάλι η μπάλα δε βρήκε στόχο. Στο 75ο λεπτό και με την μπάλα στον ενδιάμεσο χρόνο να ταλαιπωρείται από τα πολλά λάθη και την άνευ ουσίας κατοχή της μπάλας, ο Τριάδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λισγάρας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γκορμπούνοβ.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Πολ Κεϊτά επιχείρησε το δυνατό σουτ από μακριά, αλλά ο Ζίβκοβιτς μπλόκαρε την μπάλα ύστερα από διπλή προσπάθεια.

Στο 85', ο Λουσέρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος τουΓκορμπούνοφ, έκανε τη σέντρα από αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Λισγάρα πέρασε ψηλά άουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι αξιόλογες φάσεις στο ματς ήταν λίγες. Ίσως η πιο επικίνδυνη να ήταν αυτή του πρώτου ημιχρόνου, μετά το επικίνδυνο γύρισμα του Νιέτο και την απουσία συμπαίκτη του να τη σπρώξει στα δίχτυα. Η αψιμαχία του Ντε Λούκας με τον Κεϊτά προκάλεσε αρνητική εντύπωση αν κι ενδιαφέρον έχει να μάθουμε το λόγο για τον οποίον εξοργίστηκε τόσο ο Σενεγαλέζος.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ιωάννης Δελφάκης δεν αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα, δηλαδή κάποια δύσκολη φάση. Δίκαιος ως προς την κατανομή των κίτρινων καρτών. Σταματούσε το ματς όταν ήταν αναγκαίο, όλα τα μαρκαρίσματα τα οποία τιμωρήθηκαν πειθαρχικά, σωστά τιμωρήθηκαν.

Χ-ωρίς ουσία, Ξάνθη και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Σε ένα κακό ποιοτικά ματς, ο Ντάνι Νιέτο φάνηκε να είναι ο πιο δραστήριος από όλους τους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν στη Ξάνθη. Όποτε έπαιρνε την μπάλα ο Ισπανός εξτρέμ, προσπαθούσε να δημιουργήσει απειλητικές συνθήκες για την εστία του Γκορμπούνοβ. Στη φάση του πρώτου ημιχρόνου πέρασε τον Κιβρακίδη, γύρισε την μπάλα, αλλά δε βρέθηκε κανείς συμπαίκτης του να παρεμβληθεί. Έγινε αλλαγή στο 66ο λεπτό, δε φάνηκε να συμφωνεί με την επιλογή του Λουτσέσκου και μάλλον είχε δίκιο...

Χ-ωρίς ουσία, Ξάνθη και Ατρόμητος έμειναν στο 0-0
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για το κακό θέαμα, προφανώς, ευθύνονται αμφότερες ομάδες. Ο Ατρόμητος δεν "έβγαλε μάτια", αλλά οι κινήσεις του Γιώργου Κορακάκη ήταν ορθόδοξες. Προσπάθησε να φρεσκάρει την ομάδα του, πέρασε και τον Λημνιό και τον Λε Ταλέκ όταν είδε ότι Στόιτσεφ και Παπαδόπουλος δεν "τραβούσαν".

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η εικόνα που παρουσίασε η Ξάνθη. Δεύτερο εντός έδρας παιχνίδι στο οποίο δεν παίρνει τη νίκη. Τέσσερα ματς στη Super League της τρέχουσας σεζόν, καμία νίκη. Μόνον δύο ισοπαλίες. Και δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα. Οι "ακρίτες" δεν είναι πειστικοί, ούτε ως προς την εμφάνισή τους. Οι κινήσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου από τον πάγκο σίγουρα δε βοήθησαν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ