STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Χωρίς να θέλξει με την απόδοση του, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μια έμπνευση του Σεμπά που έφερε το αυτογκόλ του Σβάρνα (48') και το παρθενικό γκολ του Μανθάτη (91'), για να καταβάλλει την αντίσταση της Ξάνθης στο Φάληρο με το τελικό 2-0.

Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε την Ξάνθη στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης", έχοντας ως στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά τις δύο κολλητές εκτός έδρας ισοπαλίες απέναντι σε Πλατανιά και Αστέρα.

Ο Πάουλο Μπέντο δεν υπολόγιζε στις υπηρεσίες των ανέτοιμων Μποτία, Μαρτίνς, άφησε εκτός αποστολής τους Ντομίνγκες, Ανσαριφάρντ, Μπουχαλάκη, ενώ ο Λεάλι δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί εξαιτίας της εμπύρετης κατάστασης που βρισκόταν τις τελευταίες μέρες.

Ο Πορτογάλος τεχνικός επανέφερε τον Καπίνο κάτω από το γκολπόστ, έδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Μαρίν και διατήρησε στο βασικό σχήμα για ένα ακόμη ματς τους Βιάνα - Ρέτσο (ως δίδυμο στόπερ) και Ανδρούτσο.

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη

Από την πλευρά των φιλοξενούμενων, οι πονοκέφαλοι ήταν ακόμη μεγαλύτεροι για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Γιουνές, Φλίσκας, Ντε Λούκας και Λισγάρας, τέσσερις βασικοί παίκτες του άξονα, ήταν εκτός μάχης λόγω καρτών.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ωστόσο δεν άλλαξε το αγαπημένο του 4-2-3-1, ενώ έριξε στη μάχη του Φαλήρου τον Σβάρνα, που έκανε την παρθενική του εμφάνιση σε επίπεδο Super League.

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη

Η Ξάνθη αποδείχτηκε εξαιρετικά σκληρό καρύδι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και είχε άριστη απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, που έληξε δίχως τέρματα για τις δύο ομάδες.

Στο δεύτερο ημίχρονο από όμορφη ενέργεια του Σεμπά και αυτογκόλ του Σβάρνα, ο Ολυμπιακός άνοιξε στο σκορ 48ο λεπτό και ο Μανθάτης στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων σημείωσε το παρθενικό του τέρμα σε επίπεδο Super League για το τελικό 2-0 στο Φάληρο.

Σεμπά και Μανθάτης είχαν τις απαντήσεις

Γήπεδο: "Γεώργιος Καραϊσκάκης"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια (ΕΠΣ Δυτ. Αττικής), Ιωάννης Τουμπακάρης (ΕΠΣ Αθηνών)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια, Μιλιβόγεβιτς, Ανδρούτσος (85' Καμπιάσο), Φορτούνης, Μαρίν (67' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε (81' Καρντόσο).

Ξάνθη (Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Καρασαλίδης, Μπαξεβανίδης, Τριάδης, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Γουάλας, Ράνος (85' Κώστας), Λάζιτς, Σβάρνας (73' Παπαγεωργίου), Καμαρά (67' Σολτάνι).

Γκολ: 48' αυτ. Σβάρνας, 90+1' Μανθάτης / -

Κάρτες: 38' Ρέτσος, 79' Μιλιβόγεβιτς / 16' Λουσέρο, 51' Γουάλας, 56' Καμαρά, 86' Σολτάνι

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Παρά τις απουσίες της και τις δεδομένες δυσκολίες που αναμενόταν να αντιμετωπίσει στην έδρα του πρωτοπόρου, η Ξάνθη δεν είχε διάθεση να αλλάξει το αγωνιστικό της στυλ και πολύ περισσότερο να κλειστεί στο καβούκι της.

Οι Ακρίτες μπήκαν στην αναμέτρηση του Φαλήρου για να παίξουν ποδόσφαιρο, πίεζαν πολύ ψηλά (ειδικά ο Βασιλακάκης τις κατοχές του Βιάνα) θέλοντας να χαλάσουν τη δημιουργία των γηπεδούχων και σε κάθε ευκαιρία έψαχναν την γρήγορη μετάβαση στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός φάνηκε να αιφνιδιάζεται από αυτή την επιλογή των γηπεδούχων, ζοριζόταν στην πρώτη πάσα και ενώ είχε την κατοχή (74% - 26% στο 20') της μπάλας, αυτή ουσιαστικά αναλωνόταν στη μεσαία γραμμή και σε κάθε περίπτωση μακριά από την αντίπαλη εστία.

ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Φορτούνης ήταν αποκομμένος και εκτός ρυθμού, η κίνηση έλειπε από τους ακραίους και οι "ερυθρόλευκοι" δεν έβρισκαν λύσεις μέσα από την κυκλοφορία.

Ο Μαρίν επιχειρούσε να συγκλίνει από αριστερά και να δημιουργήσει καταστάσεις στο "ένας εναντίον ενός", το κατάφερε στο 28' αλλά βρήκε τον Ζίβκοβιτς σε ετοιμότητα. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν τρόπο να βάλουν την μπάλα στην περιοχή και έδειχναν να ξεμένουν από ιδέες.

ΚΛΩΤΣΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ

Σωστά απλωμένη στο γήπεδο η Ξάνθη, διατηρώντας κοντά τις γραμμές της και με συνοχή, αναχαίτιζε εύκολα ή δύσκολα τις επιθέσεις των γηπεδούχων και στο 32' είχε την πρώτη κλασική ευκαιρία του αγώνα, στην πρώτη της τελική στο ματς. Από λάθος του Ανδρούτσου ο Ράνος έβγαλε τετ-α-τετ τον Βασιλακάκη που πλάσαρε άουτ προ του Καπίνο.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί μια φλύαρη υπεροχή και την Ξάνθη να ελέγχει τους χώρους και το τέμπο της αναμέτρησης.

Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη

Οι Ακρίτες έτρεχαν ένα αήττητο 7 παιχνιδιών εκτός έδρας και είχαν βγάλει αλώβητοι το πρώτο 45λεπτο στο Φάληρο.

ΜΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΛΥΣΗ

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όμως ο Σεμπά πέρασε καταπληκτικά ανάμεσα σε Γουάλας και Καμαρά, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σβάρνα και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 των Πειραιωτών στο 48'.

Η αλλαγή του σκορ δεν διαφοροποίησε πολλά στην διαχείριση του αγώνα από τις δύο ομάδες, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση στο 65ο λεπτό, όταν ο Καπίνο αντέδρασε σωτήρια στο βολέ του Καρασαλίδη μέσα από την περιοχή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης έκοψε καταπληκτικά στην κάθετη κίνηση του Μανθάτη, ο εξτρέμ του Ολυμπιακού πρόλαβε την έξοδο του Ζίβκοβιτς, ανατράπηκε καθαρά από τον γκολκίπερ της Ξάνθης αλλά ο Κομίνης έδειξε... άουτ.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό αλλά χωρίς να παρουσιάζει συγκινήσεις, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Εκεί ο Καρντόσο από το ύψος της μικρής περιοχής απέτυχε δις (!) να σκοράρει σε γυρίσματα των Φορτούνη - Ντε λα Μπέγια, ήρθε όμως ο Μανθάτης να "εκτελέσει" τον Ζίβκοβιτς με σκαστό βολέ για το τελικό 2-0 στο Φάληρο.

Τα στατιστικά του αγώνα:

Βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, 2-0 την Ξάνθη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τελευταία του αγώνα που κρύβει την απόλυτη αντίθεση. Ένας έμπειρος φορ με τις διακρίσεις και την ποιότητα του Καρντόσο απέτυχε δύο φορές από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση να τελειώσει εύκολα μια φάση - μισό γκολ. Ένα παιδί που προέρχεται από τις Ακαδημίες και τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα στην ομάδα κατάφερε να σκοράρει στην ίδια φάση, με δύσκολο και συνάμα εντυπωσιακό τρόπο...

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Είχε λάθη που δεν επηρέασαν, είχε όμως και ένα χοντρό ο Κομίνης, αυτό στο 69ο λεπτό. Ο Μανθάτης τσίμπησε τη μπάλα προ του Ζίβκοβιτς, ανατράπηκε ξεκάθαρα από τον αντίπαλο γκολκίπερ αλλά ο ρέφερι δεν καταλόγισε την παράβαση. Έχασε μια κάρτα του Ντε λα Μπέγια στον Σολτάνι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΞΑΝΘΗ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Από τη στιγμή που κανείς από την πλευρά των νικητών δεν έβγαλε... μάτια με την απόδοση του, ο τίτλος θα μπορούσε να πάει κάλλιστα στον Μανθάτη. Από το 67' που μπήκε στο ματς ήταν μάλλον ο πιο ουσιαστικός παίκτης που χρησιμοποίησε απόψε ο Μπέντο από τη μέση και μπροστά. Δεν του δόθηκε ένα πέναλτι, σκόραρε με εξαιρετικό σουτ στην κίνηση το 2-0, ενώ από δική (υπερ)προσπάθεια ξεκίνησε η φάση από την προήλθαν οι back to back χαμένες ευκαιρίες του Καρντόσο και στο τέλος το γκολ που πέτυχε ο 20χρονος εξτρέμ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Εξαιρετική η Ξάνθη του πρώτου μέρους. Με σαφή προσανατολισμό στο παιχνίδι της, συνοχή στις γραμμές της και ξεκάθαρους ρόλους στο γήπεδο. Ο Λουτσέσκου είχε διαβάσει άριστα το παιχνίδι και παρά τις σοβαρές απουσίες που είχε παρουσίασε μια ομάδα έτοιμη για όλα στο Φάληρο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ένα κακό ματς το δικαιούται ο καθένας, το ίδιο και ο "φονικός" φέτος Μπράουν Ιντέγε. Δεν βρήκε ρυθμό κόντρα στην Ξάνθη, ήταν μακριά από τις φάσεις, ενώ δεν του βγήκαν και απλές ενέργειες. Μακριά από αυτό που έχει συνηθίσει τους φίλους του Ολυμπιακού την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ