STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Βούλιαξε" την Ξάνθη ο Πλατανιάς, 2-0 στα Πηγάδια

"Βούλιαξε" την Ξάνθη ο Πλατανιάς, 2-0 στα Πηγάδια
Πλατανιάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πλατανιάς έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και νίκησε 2-0 στα Πηγάδια την Ξάνθη, η οποία εμφάνισε σημάδια "διαλυμένης" ομάδας. Μιλούνοβιτς και Ανγκούλο τα γκολ των Κρητικών. Αποδοκίμασαν τους ακρίτες οι λιγοστοί τους οπαδοί.

Μία από τις καλύτερες εφετινές εμφανίσεις του πραγματοποίησε στα Πηγάδια ο Πλατανιάς, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League. Οι Κρητικοί νίκησαν 2-0 την Ξάνθη, πήραν τους τρεις βαθμούς, τους οποίους απολύτως δίκαια κατέκτησαν. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ των "ερυθρόλευκων", που παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζουν όλο και καλύτερο θέαμα.

Από την άλλη, μια Ξάνθη που δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα της περασμένης σεζόν, που έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Χαμένη ψυχολογία, σύνολο "βυθισμένο" στο άγχος και στην πίεση.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: SKODA Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Δημήτριος Καραντώνης

Βοηθοί: Ιωάννης Καραγκιζόπουλος, Νικόλαος Καραϊσαρίδης

4ος: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος

ΓΚΟΛ: 28' Μιλούνοβιτς, 60' Ανγκούλο

ΞΑΝΘΗ (Ρ. Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Ζαραδούκας (67' Τριάδης), Λουσέρο, Έλτον Ντα Σίλβα (46' Ορφανίδης), Ντιμιτρόφ (53' Νιέτο), Χέρεα, Σολτάνι, Ράνος.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Παράσχος): Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Μπανανά, Σελίν (46' λ. τρ. Ιτούα), Σκαρντοβέλι, Στανισάβλιεβιτς, Μουνάφο, Μενδρινός, Ανγκούλο (88' Ζιλβάν Γκόμες), Μιλούνοβιτς (72' Ντίνας), Ράμος.

Κάρτες: Μπαξεβανίδης (74'), Σολτάνι (90') - Ράμος (85')

Κόκκινες: -

Πατήστε ΕΔΩ και θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα

Το φιλμ του αγώνα

Ένας Πλατανιάς να τον "πεις στο ποτήρι" στο πρώτο 45λεπτο. Υπήρξαν στιγμές που η ομάδα των Χανίων έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο. Η Ξάνθη χωρίς αρχή, μέση και τέλος, εμφανώς επηρεασμένη και αγχωμένη με τις τελευταίες αρνητικές εμφανίσεις. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ορθή αμυντική λειτουργία, σωστή ανάπτυξη και η μεσοεπιθετική γραμμή συνεργαζόταν εξαιρετικά. Φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να μπει το γκολ. Και έτσι συνέβη.

Αφού πρώτα χάθηκαν μερικές καλές στιγμές με Ράμος (8', 14') και Μιλούνοβιτς (13'), ο δεύτερος έφτασε στο γκολ στο 28'. Ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα από δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Σέρβο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση, αφού πρώτα ο Ράμος άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια, την έστειλε στα δίχτυα με δυνατό σουτ ( 0-1). Ακόμα και μετά το γκολ, οι Κρητικοί ήταν πιο απειλητικοί. Στο 31' ο διακριθείς Μιλούνοβιτς έκανε το πλασέ στην κίνηση από σέντρα του Μουνάφο, αλλά η μπάλα πέραε πάνω από την εστία του Τσέναμο.

"Βούλιαξε" την Ξάνθη ο Πλατανιάς, 2-0 στα Πηγάδια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πλατανιάς έδωσε χώρο στους ακρίτες, των οποίων ωστόσο η πίεση διήρκησε για λίγα μόνο λεπτά και μετά κόπασε. Μόνο ένα σουτ έκανε ο Ντιμιτρόφ στο 53' και έπειτα από εξαιρετικά "ξεδιπλωμένη" αντεπίθεση ήρθε το 0-2 με ένα καλοτραβηγμένο σουτ του Ανγκούλο έξω από την περιοχή, στο 60'. Η απόδοση της Ξάνθης δεν ήταν τέτοια που να της επιτρέπει να δημιουργεί φάσεις και να είναι κοντά στην περιοχή του Πλατανιά.

Η ώρα περνούσε και ο Πλατανιάς κρατούσε με ευκολία το υπέρ του προβάδισμα. Ο Τριάδης με την είσοδό του στο ματς ήταν κάπως δραστήριος και είχε μερικά καλά σουτ προς την εστία του Σωτηρίου, στο 71', στο 80' και στο 84'. Ο Πλατανιάς πήρε το "διπλό" και βαδίζει στο... ρελαντί για την παραμονή.

Ο MVP του αγώνα

Λούκα Μιλούνοβιτς. Επιλέγουμε τον Σέρβο, παρότι ουδείς εκ των παικτών του Πλατανιά υστέρησε. Μια μεστή εμφάνιση από τους ποδοσφαιριστές της ομάδας των Χανίων. Απλά ο Σέρβος ήταν αυτός που ξεχώρισε περισσότερο στα 72 λεπτά που αγωνίστηκε, όταν και αντικαταστάθηκε από τον Ντίνα.

Η φάση του αγώνα

Θα επιλέξουμε το δεύτερο γκολ του Πλατανιά, επειδή επρόκειτο για ωραία συνεργασία των παικτών του και καταπληκτικό τελείωμα του Ανγκούλο.

"Βούλιαξε" την Ξάνθη ο Πλατανιάς, 2-0 στα Πηγάδια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διαιτητής

Ο Καραντώνης πέρασε σχεδόν απαρατήρητος στο παιχνίδι. Δεν κλήθηκε να πάρει την παραμικρή δύσκολη απόφαση. Ήταν κοντά στις φάσεις, σε ένα "καθαρό" παιχνίδι χωρίς αμφισβητούμενες φάσεις. Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη κίτρινη δόθηκε στο 74', στον Μπαξεβανίδη. Η μοναδική λανθασμένη απόφαση ήταν ένα οφσάιντ που καταλογίστηκε σε βάρος της Ξάνθης στο 83'. Όχι ότι επρόκειτο για φάση από την οποία θα μπορούσε να απειλήσει άμεσα η ακριτική ομάδα.

Μας άρεσε

Η εικόνα του Πλατανιά. Οι Χανιώτες έχουν αφήσει πίσω τις κακές εμφανίσεις των πρώτων αγωνιστικών και δεν θυμίζουν σε τίποτα την τότε ομάδα. Σε κάθε παιχνίδι οι παίκτες του Γιώργου Παράσχου αποδεικνύεται πως παίζουν όλο και καλύτερα. Ομάδα με ομοιογένεια και συνοχή.

Δεν μας άρεσε

Ο τρόπος που έπαιξε η Ξάνθη. Σε... κακό φεγγάρι οι ακρίτες, που αναζητούν τον καλό τους, χαμένο, εαυτό. Ελάχιστοι οι φίλοι τους στο γήπεδο, αλλά και αυτοί δεν άντεξαν με την αποκαρδιωτική εικόνα των παικτών και τους αποδοκίμασαν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ