STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βόλος - Άρης 1-0: Με τη "βούλα" τρελαίνουν κόσμο οι νεοφώτιστοι

SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ  - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βόλος επικράτησε 1-0 του Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έρικ Γέντρισεκ και έκαναν το "2 στα 2" στο πρωτάθλημα, παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Χωρίς νίκη παραμένουν οι "κίτρινοι".

Εντυπωσιακά έχει αρχίσει η πορεία του Βόλου στη Super League 1. Οι νεοφώτιστοι, ύστερα από το μεγάλο διπλό στη Νέα Σμύρνη επί του Πανιωνίου (1-2), επικράτησαν 2-1 του Άρη στο Πανθεσσαλικό Στάδιο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Έρικ Γέντρισεκ στο 56' και έκαναν το 2Χ2 στο πρωτάθλημα.

Οι παίκτες του Χουάν Φεράντο βρέθηκαν σε εξαιρετική βραδιά και με όπλο την πολύ καλή αμυντική λειτουργία κατάφεραν να πάρουν ένα σπουδαίο "τρίποντο" που τους διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την άλλη πλευρά, οι "κίτρινοι" ήταν κινητικοί, έδειξαν διάθεση, αλλά γι' ακόμα μία αναμέτρηση είχαν πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα, να παραμείνουν χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.

1. ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ ΣΕΡΒΙΡΕΙ, ΚΟΥΕΣΤΑ ΑΠΟΚΡΟΥΕΙ

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ο Σάββας Παντελίδης επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Φαμπιάν Έμαν, αφήνοντας στον πάγκο τον Ζουλιάν Κουέστα. Ουσιαστικά, ο Ισπανός τερματοφύλακας "πλήρωσε" τις άσχημες εμφανίσεις στους αγώνες με τη Μόλντε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League. Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, η κίνηση του Παντελίδη λειτούργησε ως "καμπανάκι" για τον 28χρονο γκολκίπερ, αφού στην αναμέτρηση με το Βόλο επέστρεψε κάτω από τα γκολπόστ και παρουσίασε μία εξαιρετική εικόνα.

SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ  - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μόλις στο 4ο λεπτό, χρειάστηκε να δείξει τα ρεφλέξ του σε τρομερό σουτ στην κίνηση του Μουνίθ, πέφτοντας στην αριστερή γωνία του, ενώ 12 λεπτά αργότερα αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του με νέα καλή επέμβαση σε σουτ του Ζοάο, ύστερα από πάσα του Έρικ Γέντρισεκ. Ο Σλοβάκος επιθετικός ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Βόλου, αφού από τα δικά του πόδια προήλθαν οι δύο καλύτερες ευκαιρίες της ομάδας του στο πρώτο μέρος, ενώ κι ο ίδιος είχε μία καλή στιγμή στο 17ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά που επιχείρησε ανενόχλητος, πέρασε άουτ.

2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ... ΠΕΝΑΛΤΙ

Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα κινητικές και παρουσίασαν όμορφο θέαμα, παρά το γεγονός πως δεν έκαναν τις μεγάλες ευκαιρίες μπροστά από τα καρέ των Κουέστα και Γκαραβέλη. Ειδικά η επιθετική τετράδα του Βόλου, αποτελούμενη από τους Μυστακίδη, Ζοάο, Μουνίθ και Γέντρισεκ έδειξε πως είναι πολύ ποιοτική για το επίπεδο μίας νεοφώτιστης ομάδας. Όμορφες συνεργασίες και στρωτό ποδόσφαιρο από τους παίκτες του Χουάν Φεράντο, ο οποίος έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα και στην πρώτη κατηγορία.

SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ  - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÍÐÓ ÂÏËÏÓ - ÁÑÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Από μία τέτοια πολύ καλή ενέργεια ήρθε και το γκολ στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Λύρατζης επιχείρησε το σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σάσα έκανε προβολή με τα χέρια σηκωμένα, βρήκε την μπάλα, με αποτέλεσμα ο Γιώργος Κομίνης να δείξει σωστά το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γέντρισεκ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κουέστα για το 1-0.

3. ΜΠΡΟΥΝΟ ΓΚΑΜΑ, Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Στις 15 Ιανουαρίου του 2019, ο Μπρούνο Γκάμα υπέστη ρήξη χιαστού στον αγώνα με τη Λαμία και έμεινε εκτός δράσης για σχεδόν οχτώ μήνες. Στον αγώνα της πρεμιέρας με τον ΟΦΗ έμεινε εκτός 18άδας την τελευταία στιγμή. Όμως, στο ματς με το Βόλο όχι μόνο μπήκε στην αποστολή, αλλά πέρασε κι ως αλλαγή στο 80ό λεπτό αντί του Γιάννη Φετφατζίδη.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός στο λίγο διάστημα που αγωνίστηκε απέδειξε πόσο πολύ έλειψε από τους "κιτρίνους" το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν, αφού ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, ενώ έβγαλε και μία εξαιρετική σέντρα στον Νικολά Ντιγκινί στο 82ο λεπτό, αλλά η προβολή του Γάλλου κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Γκαραβέλη, που βρήκε ελάχιστα την μπάλα, αλλάζοντας την όσο χρειαζόταν πορεία.

4. ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΓΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ

Ο Άρης, προσπάθησε να ξεπεράσει ξεπεράσει την ψυχρολουσία, και έψαξε το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, βρήκε απέναντί του έναν ανίκητο Θανάση Γκαραβέλη, ο οποίος αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του με εξαιρετικές αποκρούσεις. Παράλληλα, όπως προείπαμε, στο 82' η μπάλα δεν έκανε το χατίρι στους "κιτρίνους", καθώς το πλασέ στην κίνηση του Ντιγκινί κατέληξε, ύστερα από παρεμβολή του Γκαραβέλη, στο δεξί δοκάρι.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

TA ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE 1

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ