STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βλέπει ψηλότερα ο Λεβαδειακός, 2-1 την ΑΕΛ με ανατροπή

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Λεβαδειακός με δυο γκολ σε τρία λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε στην ανατροπή και την επικράτηση επί της ΑΕΛ με 2-1 σε ένα πανέμορφο παιχνίδι στην Λιβαδειά.

Ο Λεβαδειακός εκμεταλλευόμενος την κούραση και τις πολλές απουσίες της ΑΕΛ επικράτησε με 2-1 μετά από ανατροπή και πήρε ένα τρίποντο που φέρνει την ομάδα της Βοιωτίας στους 29 βαθμούς και τη δέκατη θέση.

Αντίθετα η ΑΕΛ που δεν μπόρεσε να διατηρήσει το προβάδισμα που πήρε καθώς δέχθηκε δυο γκολ σε τρία λεπτά έμεινε στην 12η θέση με 25 βαθμούς.

Στην Λιβαδειά διεξήχθη ένα ωραίο παιχνίδι με τρία γκολ, ανατροπή, φάσεις και από τις δυο ομάδες και ωραίο ρυθμό στο μεγαλύτερο διάστημα του ενώ οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Ζοζέ Ανιγκό δεν είχε στην διάθεση του τον Λεάντρο που ήταν τραυματίας και τον Επασί που ήταν τιμωρημένος. Έτσι διατήρησε τον Σωτηρίου κάτω από τα γκολπόστ και επανέφερε τον Τριποτσέρη στο αρχικό σχήμα όπως και τον Νιάς που ήταν τιμωρημένος και τον Γιουσούφ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Στο 4-2-3-1 που παρέταξε ο Γάλλος γκολκίπερ κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Σωτηρίου με τον Τσαμπούρη να παίζει στο δεξί άκρο της άμυνας και τον Ζαραδούκα στο αριστερό ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Αντιλέου και Τριποτσέρης. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Νιάς και Μητρόπουλος και μπροστά τους η τριάδα αποτελούνταν από τους Γιακουμάκη, Σουμπίνιο και Γιουσούφ με τον Μαρκόφσκι να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Βλέπει ψηλότερα ο Λεβαδειακός, 2-1 την ΑΕΛ με ανατροπή

Από την άλλη ο Ράτκο Ντόστανιτς δεν είχε στην διάθεση του τους Ναζλίδη, Αγκάνοβιτς, Φατιόν και Γουάλας και έκανε και αυτός αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Στο 4-2-3-1 που χρησιμοποίησε είχε τον Μπόζοβιτς κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο έπαιξε ο Μασούρας και αριστέρα ο Χούμπτσεβ και οι Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τα δυο χαφ ήταν οι Μιλοσάβλιεβιτς και Λαγός με τους Ντέλετιτς, Λεοζίνιο, Κρίζμαν να παίζουν μπροστά τους ενώ στη κορυφή ήταν ο Περόνε.

Έφτασε στο τρίποντο με ανατροπή ο Λεβαδειακός

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Α. Πήττας (ΕΠΣ Ηλείας), Γ. Παλαμίδας (ΕΠΣ Λακωνίας)

4ος: Εμμανουήλ Σκουλάς (ΕΠΣ Θεσσαλίας)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό):Σωτηρίου, Τσαμπούρης, Τριποτσέρης, Αντιλέου, Ζαραδούκας (62' Καραχάλιος), Νιάς, Μητρόπουλος, Γιακουμάκης, Σουμπίνιο (80' Καθάριος), Γιουσούφ (70' Σαβαντογκό), Μαρκόφσκι.

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς):Μπόζοβιτς, Μασούρας, Ζίζιτς, Γιοβάνοβιτς, Χούμπτσεβ (82' Μόρας), Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (76' Μλαντένοβιτς), Λεοζίνιο (69' Ρέντζας), Κρίζμαν, Περόνε.

Γκολ: 60' Σουμπίνιο, 63' Μαρκόφσκι/43' Κρίζμαν

Κίτρινες: 83' Τριποτσέρης/59' Λαγός, 83' Μπόζοβιτς

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε με μια τρομερή ευκαιρία για τον Λεβαδειακό που στο 8' βρέθηκε κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Σουμπίνιο με τρομερή πάσα βρήκε τον Γιακουμάκη ο οποίος μπήκε στη περιοχή, πέρασε και τον Μπόζοβιτς αλλά η μπάλα έφυγε πλάγια και όταν πήγε να κάνει το πλασέ στη κενή εστία γλίστρησε και δεν μπόρεσε να πλασάρει.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 14' με τον Σουμπίνιο που επιχείρησε το σουτ αλλά ο Μπόζοβιτς είπε όχι με εντυπωσιακή ενέργεια. Ο Λεβαδειακός βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 18' όταν ο Γιουσούφ έδωσε στον Τριποτσέρη που ήταν στην περιοχή αυτός έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα μόλις έξω από το δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 20' όταν ο Ζαραδούκας έκανε τη σέντρα και ο Γιακουμάκης δεν πρόλαβε παρά την προβολή που έκανε να βρει τη μπάλα.

ΕΔΙΩΞΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ Ο ΖΑΡΑΔΟΥΚΑΣ

Η ΑΕΛ δημιούργησε τη πρώτη καλή της στιγμή στο 21' και θα μπορούσε να προηγηθεί στο σκορ. Ο Ντέλετιτς σούταρε από μακριά, ο Σωτηρίου έδιωξε με τις γροθιές αλλά σε ένα σημείο που ήταν ο Περόνε που επιχείρησε το πλασέ και ο Ζαραδούκας με ψαλιδάκι έδιωξε πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας. Δυο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός φορ έκανε ωραία κίνηση, πήρε τη μπάλα αλλά δεν έκανε σωστά το σουτ για να της αλλάξει πορεία και να την στείλει στα δίχτυα.

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στη συνέχεια και φτάσαμε στο 43' με την ΑΕΛ να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά από φάουλ ο Περόνε πήρε την κεφαλιά πάσα προς τον Κρίζμαν, αυτός έκανε ένα βολ πλανέ η μπάλα βρήκε στον Τριποτσέρη, άλλαξε πορεία και μπέρδεψε και τον Σωτηρίου που δεν μπορούσε να αντιδράσει και έτσι έγινε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

Βλέπει ψηλότερα ο Λεβαδειακός, 2-1 την ΑΕΛ με ανατροπή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες με τον Λεβαδειακό όμως να μπαίνει καλύτερα στο δεύτερο μέρος, όπως είχε κάνει και στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης. Η ομάδα της Βοιωτίας έφτασε κοντά στο γκολ στο 52' με τον Γιακουμάκη να παίρνει την κεφαλιά μετά από σέντρα του Τσαμπούρη και ο Μπόζοβιτς έδιωξε με το χέρι και εν συνεχεία απομάκρυνε με το πόδι.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΙΛΕΠΤΟ

Οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια στο 60'. Ο Σουμπίνιο από μακριά εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και έπιασε στον "ύπνο" τον Μπόζοβιτς ο οποίος παρά το γεγονός ότι κινήθηκε για τη μπάλα δεν κατάφερε να την απομακρύνει και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός έφτασε στην ανατροπή μετά από πανέμορφη συνεργασία των Βοιωτών. Ο Τσαμπούρης έκανε τη πάσα προς τον Γιακουμάκη, αυτός την άφησε να περάσει και ο Μαρκόφσκι με σουτ μέσα από τη περιοχή νίκησε για δεύτερη φορά τον Μπόζοβιτς.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 72' ο Μητρόπουλος έξω από την περιοχή επιχείρησε ένα σουτ, η μπάλα όμως κόντραρε και έφυγε κόρνερ.

Ο Λεβαδειακός που είχε το μομέντουμ στο ματς είχε μια ακόμα καλή στιγμή στο 83' όταν μετά από κόρνερ ο Τριποτσέρης πήρε την κεφαλιά αλλά ο Μπόζοβιτς απομάκρυνε με το ένα χέρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Σαβαντογκό έκανε μια ωραία ενέργεια και επιχείρησε το σουτ αλλά και πάλι η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία και κατέληξε κόρνερ.

Μετά την εκτέλεση του κόρνερ αρχικά ο Νιάς σε πρώτο χρόνο και εν συνεχεία ο Γιακουμάκης δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Μπόζοβιτς.

Η ΑΕΛ που δεν είχε απειλήσει στο δεύτερο μέρος το κατάφερε στο 87' όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Περόνε πήρε την κεφαλιά αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης.

Η στατιστική εικόνα του αγώνα:

Βλέπει ψηλότερα ο Λεβαδειακός, 2-1 την ΑΕΛ με ανατροπή

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευκαιρία του Περόνε στο 21'. Τρομερή ευκαιρία για την ΑΕΛ στο 21'. Ωραία φάση με τον Περόνε να στέλνει τη μπάλα προς τα δίχτυα και τον Ζαραδούκα με ένα ψαλιδάκι να προλαβαίνει τη μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γεώργιος Μπλάνας από τη Μεσσηνία. Πολύ καλή η διαιτησία του ρέφερι από τη Μεσσηνία ο οποίος απέφυγε τα λάθη όπως και οι βοηθοί του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος μέσος ήταν εξαιρετικός στο διάστημα που αγωνίστηκε. Είχε ωραίες μεταβιβάσεις και εμπνεύσεις βγάζοντας τους επιθετικούς της ομάδας του σε φάσεις τετ α τετ. Παράλληλα είχε και ένα πανέμορφο γκολ όσο και αν ήταν λάθος η εκτίμηση του Μπόζοβιτς.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Γιακουμάκης. Ο επιθετικός του Λεβαδειακού ήταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και ακόμα καλύτερη ήταν η έμπνευση του στο 2-1 της ομάδας του όταν άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδράνεια της ΑΕΛ στο δεύτερο μέρος. Μέσα σε τρία λεπτά δέχθηκε δυο γκολ και αυτό έφερε την ανατροπή υπέρ του Λεβαδειακού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ