STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βλάχος: "Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε βάσει σχεδίου"

Βλάχος: "Η ΑΕΚ υποβιβάστηκε βάσει σχεδίου"
Βλάχος INTIME SPORTS

Ο 53χρονος προπονητής, Βαγγέλης Βλάχος, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3, στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" και στους Σταύρο Γεωργακόπουλο και Γιάννη Σερέτη, για το ντέρμπι Παναθηναϊκού - ΑΕΚ, λέγοντας παράλληλα ότι η "Ένωση" υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική προ ετών βάσει σχεδίου.

Ο Βαγγέλης Βλάχος, που είχε αγωνιστεί σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, αλλά και διατέλεσε προπονητής του Δικεφάλου, μίλησε στον Sport24 Radio 103.3 για το προσεχές ντέρμπι των δύο ομάδων, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Ο 53χρονος υποστήριξε, μάλιστα, ότι η "Ένωση" υποβιβάστηκε στην Γ' Εθνική προ ετών βάσει σχεδίου.

Για τη χρονιά που ξεκίνησε ως προπονητής της ΑΕΚ, στην οποία η ομάδα τελικά υποβιβάστηκε: “Πήγα στη χειρότερη εποχή για την ΑΕΚ. Με έπεισε περισσότερο το συναίσθημα και όχι η επαγγελματική λογική. Μου είχαν πει ότι θα υποβιβαστεί η ομάδα από τις 13 Αυγούστου και ότι δεν πρόκειται να ανακάμψει. Με είχαν ρωτήσει, μάλιστα: «Μήπως θα ήταν καλύτερα να φύγεις;» Είχα πει ότι θα παλέψω με τον κόσμο και τους παίκτες να σωθεί η ομάδα, για να μείνουμε στην κατηγορία. Εφαγα την καραμέλα, είχα και την αφέλεια ότι θα τα καταφέρουμε. Βάσει σχεδίου όμως η ομάδα ήταν να καταλήξει στον υποβιβασμό, για να σβήσουν τα χρέη. Οσοι ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, καταλαβαίνουμε τι εννοώ. Ημουν ΑΕΚ από μικρό παιδί, την ακολουθούσα πάντα, αλλά δεν είναι καλό τώρα να ανοίγουμε πληγές. Αισθάνθηκα την ανάγκη να το πω και νομίζω ότι κι εσείς που είστε στο κύκλωμα, ο μόνος λόγος για να υποβιβαστεί η ΑΕΚ ήταν για να σβηστούν τα χρέη. Και την πήρε ένας άνθρωπος για να την αναγεννήσει και να τη φτιάξει για να γίνει μεγάλη, όπως ήτανε...”

Για τη σύγχρονη εποχή του ελληνικού ποδοσφαίρου: “Σε αυτές τις ομάδες πρέπει να παίρνεις τίτλους. Σκεφτείτε πόσο βάλλονται οι παίκτες, που τελειώνουν την καριέρα τους χωρίς να έχουν πάρει ένα τρόπαιο. Δυστυχώς, ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος, μπορεί να παίρνει και όποιον παίκτη θέλει. Υπήρχαν κάποτε ομάδες που μπορούσαν από τη Θεσσαλονίκη, όπως ο Αρης και ο ΠΑΟΚ, να κρίνουν το πρωτάθλημα. Τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τον Παναθηναϊκό και πιο δύσκολα την ΑΕΚ. Πρέπει να αποκατασταθεί ο πίνακας με τις ομάδες που έχουν δυναμική και ιστορία, για να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα”.

Για το κυριακάτικο ντέρμπι Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: “Πάνω κάτω είναι ίδιες ομάδες. Διαθέτουν φτωχό ρόστερ, όχι ανάλογο της δυναμικής και της ιστορίας τους. Είναι παιχνίδι που αν στο παρελθόν περίμενες ένα ξεχωριστό ματς, με ωραίο ποδόσφαιρο, τώρα έχει να κάνει μόνο με το γόητρο. Ιδιες αγωνίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι δύο ομάδες, καμία δεν έχει πλεονέκτημα. Ολα έχουν να κάνουν με τις λεπτομέρειες και είναι θέμα ημέρας το αποτέλεσμα. Είναι ίδιες ομάδες πάνω-κάτω”.

Για τις αδυναμίες και των δύο: “Στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών έχουν και οι δύο προβλήματα, αν εξαιρέσεις τον Ταυλαρίδη. Καλοί οι δύο νεαροί της ΑΕΚ, αλλά χρειάζονται κάποιον έμπειρο. Πρόβλημα η ΑΕΚ έχει και στη θέση του σέντερ φορ. Ο Αραβίδης δεν είναι σέντερ φορ, ασχέτως αν κάνει σωστά τη δουλειά του. Και ο Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα στα χαφ, στο δεκάρι του, λείπει ένας τέτοιος παίκτης”.

Για το αποτέλεσμα του ντέρμπι: “Μου κάνει πιο πολύ για ισοπαλία. Και αν συμβεί αυτό και ταυτόχρονα κερδίσει ο Ολυμπιακός, το πρωτάθλημα θα τελειώσει πριν μπούμε στον Νοέμβριο”.

Για τα δεκάρια της νέας εποχής, Φορτούνη, Μάνταλο, Νίνη και Πέλκα: “Ο Φορτούνης κάνει τη διαφορά. Μπορεί να παίξει σε πέντε διαφορετικές θέσεις, έχει τα προσόντα που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Μάνταλος είναι πιο κουμανταδόρος με την μπάλα στα πόδια, πιο ήρεμος, πιο οργανωτικός, ενώ ο Φορτούνης πιο επιθετικό χαφ και έχει το γκολ. Τον Νίνη τον πίστευα πάντα, έκανε και καλό παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Είναι ένα παιδί που δεν τρέχει πολύ, δεν μαρκάρει, αλλά έχει την πάσα, μπορεί να εκτελέσει φάουλ, είναι από αυτούς που μπορούν να στρώσουν την ομάδα στο επιθετικό κομμάτι. Ο Πέλκας μου έχει κάνει τη μεγαλύτερη εντύπωση. Εχει όλα τα στοιχεία, νομίζω ότι σε δύο χρόνια θα αποτελέσει μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά και γιατί όχι του ευρωπαϊκού”.

Για την παρουσία του Γκουστάβο Πογιέτ στο ντέρμπι: “Είναι πολύ απλό. Ο Πογιέτ ξέρει ότι αν η ΑΕΚ χάσει, κανείς δεν θα πει τίποτα. Σε δύο μέρες δεν μπορεί να αλλάξει πολλά. Αν κερδίσει όμως και είναι ο ίδιος στον πάγκο, στην Ελλαδάρα ο Πογιέτ θα γίνει μάγος. Η ΑΕΚ καλά έκανε που τον πήρε, όχι τόσο για την αξία του, αλλά γιατί αυτές οι ομάδες θέλουν ονόματα. Καλύτερα να έμενε ο Μανωλάς μέχρι το καλοκαίρι και μετά να ερχόταν ο Πογιέτ να αναλάβει. Αλλωστε, αυτές οι ομάδες δεν βιάζονται για το πρωτάθλημα αλλά για τη δεύτερη θέση. Ο Πογιέτ έκανε καλή δουλειά στην Αγγλία, αλλά και με τον Μανωλά η ΑΕΚ θα μπορούσε να φτάσει στον ίδιο στόχο”.

Για τον Μαρσελίνιο, που είναι υπό διωγμό από τον Ατρόμητο: “Χωράει αναμφίβολα και στις δύο ομάδες. Και στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ”.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ