STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βήμα παραμονής για τη Λαμία, 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΜΙΑ  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με ένα αυτογκόλ του Στάμου (62') και ένα τέρμα του Μπλάζιτς (78'), η Λαμία πέρασε νικηφόρα από τα Περιβόλια επικρατώντας με σκορ 2-1 του Πλατανιά, που μείωσε με τον Ενσικουλού (85' πεν.).

Για την 24η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, ο Πλατανιάς υποδέχθηκε στα Περιβόλια τη Λαμία. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν με σκορ 2-1, έκαναν βήμα παραμονής στην κατηγορία και έσπρωξαν στον... γκρεμό τους γηπεδούχους, που είναι πλέον "αγκαλιά" με την Football League.

Κοροβέσης, Βάντερσον, Αγγελόπουλος και Πετρόπουλος δεν ήταν στην διάθεση του Γιάννη Χατζηνικολάου για τον Πλατανιά.

Κοκκαλάς, Φίλιπ, Στάμου, Ντικαμόνα, Καρυπίδης, Νίλι, Ουές Αμπντούλ, Πλιάτσικας, Στανισάβλιεβιτς, Πατραλής, Ζίκο, Δημούτσος, Στόιτσεφ, Μάλσα, Ντουαλά, Κλαρκ, Πιοτρ, Κασαλίτσα, Σαλόζε, συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή και τα πλάνα του Έλληνα τεχνικού.

Βήμα παραμονής για τη Λαμία, 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια

Για τη Λαμία, στην διάθεση του Μπάμπη Τεννέ ήταν ο Βάντερσον (ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπώρησε), όχι όμως και ο Σουλεϊμάν Όμο που εξέτισε τιμωρία λόγω καρτών.

Παπαδόπουλος, Πίτκας, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Κουκόλης, Παντελιάδης, Μπεν Τζεμιά, Μπλάζιτς, Μπουλούλης, Αναστασόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Καραγιάννης, Ακόστα, Φράγκος, Πίτι, Τσούκαλος, Μπούντνικ και Βάντερσον ήταν η 18άδα που επέλεξε ο Έλληνας τεχνικός για την αναμέτρηση.

Βήμα παραμονής για τη Λαμία, 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια

Η Λαμία με αυτογκόλ του Στάμου (62') και ένα γκολ του Μπλάζιτς (78') πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων στο ματς, ο Πλατανιάς μείωσε με τον Ενσικουλού (85' πεν.) αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τίποτα από την αναμέτρηση και μοιάζει να μετρά αντίστροφα για τον υποβιβασμό του και μαθηματικά.

Θηλιά και ανάσα

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης (ΕΠΣ Λασιθίου), Κωνσταντίνος Ποντίκης (ΕΠΣ Πρέβεζας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χατζηνικολάου): Κλιάιτς, Πλιάτσικας, Ουντότζι (λ.τ. 51' Στόιτσεφ), Κασάλιτσα, Καρυπίδης, Στάμου, Μάλσα, Δημούτσος, Ουές (80' Γκζέλτσακ), Νίλι, Ενσικουλού.

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Παπαδόπουλος, Βασιλαντωνόπουλος, Παντελιάδης, Αναστασιάδης, Ασίγκμπα, Τζεμιά (22' Ακόστα), Μπλάζιτς, Αναστασόπουλος, Μπούντνικ (68' Τσούκαλος), Πίτι, Βάντερσον (82' Καραγιάννης).

Γκολ: 85' πεν. Ενσικουλού / 62' αυτ. Στάμου, 78' Μπλάζιτς

Κάρτες: 58' Στόιτσεφ / 45+1' Αναστασόπουλος, 50' Βάντερσον, 55' Παντελιάδης, 74' Πίτι

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας έγινε στα Περιβόλια, αλλά αυτό ήταν μάλλον αναμενόμενο. Ο Πλατανιάς ούτως ή άλλως διανύει μια προβληματική σεζόν, ενώ η Λαμία μπαίνοντας στο ματς κάθε άλλο παρά άνετη αισθανόταν καθώς βρισκόταν μόλις στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι, αν και με το... ενάμιση πόδι στη Football League, μπήκαν στην αναμέτρηση χωρίς πίεση, με διάθεση να πιέσουν ψηλά και να ψάξουν ένα γρήγορο γκολ. Σε αντίθεση με τη Λαμία, ο Πλατανιάς είχε ένταση στο παιχνίδι του και έβγαζε ενέργεια, πατούσε περιοχή, κέρδιζε στημένα αλλά δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις απέναντι στον Παπαδόπουλο.

Τη μια φορά που το πέτυχε στο 33', ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων αντέδρασε σωτήρια στην προσπάθεια του Νίλι από τη μικρή περιοχή.

Ο Τεννές γρήγορα εγκατέλειψε τη διάταξη με τρεις στόπερ, έβαλε τον Ακόστα στη θέση του Μπεν Τζεμιά από το 22', γύρισε σε τετράδα την άμυνα του και προσπάθησε να δώσει πλάτος στην επίθεση του. Ορθή σκέψη αλλά χωρίς ιδιαίτερο αντίκτυπο στον αγωνιστικό χώρο, αφού στον άξονα της μεσαίας γραμμής εξακολουθούσε να έχει το πάνω χέρι ο Πλατανιάς.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

Βήμα παραμονής για τη Λαμία, 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια

Στο ίδιο μοτίβο κυλούσε το παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ωστόσο ο τραυματισμός του Ουντότζι αποδείχθηκε πλήγμα για τον Πλατανιά, που στο 62' βρέθηκε πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Στάμου, σε μια πολύ άτυχη στιγμή του στόπερ των γηπεδούχων.

Τρία λεπτά αργότερα ο Κλιάιτς κράτησε όρθια την ομάδα του στο τετ-α-τετ με τον Βάντερσον, στο 72' ο Στόιτσεφ αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο 78' ο Μπλάζιτς με δεξί σουτ εντός περιοχής διπλασίασε το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ενσικουλού στο 85' ο Πλατανιάς μείωσε σε 1-2, αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση παρά το γεγονός ότι έπαιξε με παίκτη παραπάνω στα τελευταία λεπτά, μετά την αποβολή του Πίτι με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η στατιστική εικόνα του αγώνα:

Βήμα παραμονής για τη Λαμία, 2-1 τον Πλατανιά στα Περιβόλια

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το αυτογκόλ του Στάμου. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Πλατανιάς ήταν καλύτερος, αλλά αυτή η εξέλιξη ήταν πλήγμα στην ψυχολογία των γηπεδούχων και η Λαμία εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα της φέρνοντας το παιχνίδι στο στυλ που την βόλευε.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Σωστές οι κάρτες του και η υπόδειξη του πέναλτι. Δεν επηρέασε την εξέλιξη, ούτε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Βασιλαντωνόπουλος ήταν αυτός που "ευθύνεται" για την δημιουργία των δύο τερμάτων της Λαμίας, έχοντας συνολικά εξαιρετική παρουσία και στις δύο πλευρές του γηπέδου.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολύ καλό ματς ο Νίλι από την πλευρά των ηττημένων. Ταχύς, με καλή τεχνική και ισορροπία στο παιχνίδι του, ο Ισπανός για μεγάλα χρονικά διαστήματα ήταν αυτός που με συνέπεια δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Πλατανιάς είχε δημιουργία, όχι όμως και τον παίκτη που θα απειλήσει με συνέπεια μέσα από την περιοχή. Ο Κασάλιτσα έμοιαζε πολύ μόνος, πάλεψε στο ματς αλλά χρειαζόταν συμπαραστάτη. Δίχως αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, η υπεροχή του Πλατανιά για 60 λεπτά πήγε στράφι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ