STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Πλατανιάς 5-0

Βέροια - Πλατανιάς 5-0
INTIME SPORTS

Η Βέροια επικράτησε με 5-0 του Πλατανιά με χατ τρικ του Ιωάννου μετατρέποντας σε υγιεινό περίπατο το ντέρμπι παραμονής στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης και βρίσκεται αγκαλιά με την παραμονή της στην Super League. Στο χέρι της και για την ομάδα των Χανίων.

Η Βέροια μετά το 5-0 επί του Πλατανιά στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού ισοβαθμώντας πλέον με την ομάδα των Χανίων που και αυτή έχει στο χέρι της να πανηγυρίσει την παραμονή της.

Η Βέροια θα πάει την επόμενη Κυριακή για την τελευταία αγωνιστική στο ΟΑΚΑ να αντιμετωπίσει τον αδιάφορο Παναθηναϊκό ενώ ο Πλατανιάς θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό όπου με νίκη θα αποφύγει το οποιοδήποτε σενάριο.

Στοιχεία αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Αμπάρκιολης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Σαραϊδάρης, Βασιλειάδης (Μακεδονίας)

4ος: Θάνος (Γρεβενών)

Παρατηρητής: Μπέρσης (Αρκαδίας)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Βέροια (Καλαϊτζίδης): Κοτταρίδης, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καλογέρης, Γκιγέρμο, Ολαϊτάν, Γεωργέας, Ιωάννου, Κόστλι (77΄ Καλτσάς).

Πλατανιάς (Αναστασιάδης): Ζάλουντοκ, Στόλερ, Κουρτεσιώτης, Ποτουρίδης, Δημήτρης (48΄ Μαραγκουδάκης), Αγκιλέρα, Κάλαϊτζιτς (47΄ Δέντσας), Τετέ, Αναστασάκος, Ναζλίδης (67΄ Μπέλιτς), Γιάννου,.

Σκόρερ: Κόστλι (27΄), Ιωάννου (33΄, 49΄, 74΄), Ολαϊτάν (88΄)

Κάρτες: Τετέ (κίτρινη 25΄), Κουρτεσιώτης (κίτρινη 31΄), Μπάρμπας (κίτρινη 57΄)

Έμεινε στην φάση του 1΄

Ο Πλατανιάς ήταν αυτός που είχε την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι με το σουτ του Αναστασάκου στο 1΄ αλλά ο Κοτταρίδης απέκρουσε την μπάλα αρνούμενος την παραβίαση της εστίας του. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 27΄ το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από πολλά λάθη και δυνατά μαρκαρίσματα με τον Αμπάρκιολη να δείχνει κίτρινη κάρτα στον Τετέ.

Ο Κόστλι απέβαλε το άχγος

Στο 27΄ ο Κόστλι με προβολή μετά από εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ζάλουντοκ που έχει και αυτός την δική του ευθύνη κάνοντας το 1-0. Ανοίγοντας το σκορ και ουσιαστικά αποβάλλοντας το όποιο άγχος μπορεί να υπήρχε μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο για την κατάκτηση του πολυπόθητου τρίποντου.

Η Βέροια δεν κατέβασε ωστόσο ρυθμούς και με τον Ιωάννου στο 33΄ πέτυχε το δεύτερό της γκολ βάζοντας ακόμη πιο γερές για την κατάκτηση της νίκης. Ένα γκολ που ήρθε από ωραίο γύρισμα του Ολαϊτάν στο ύψος της μεγάλης περιοχής από όπου ο έμπειρος επιθετικός με πλασέ του παραβίασε για δεύτερη φορά την αντίπαλη εστία. Ένα γκολ που οδήγησε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Απάντηση στις αλλαγές με Ιωάννου

Οι δύο αλλαγές στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου για τον Πλατανιά, με τον Μαραγκουδάκη αντί του Δημήτρη και τον Δέντσα αντί του Καλαϊτζιτς, δεν λειτούργησαν θετικά για την ομάδα των Χανίων. Κι αυτό γιατί η Βέροια ήταν αυτή που βρήκε και πάλι δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη φορά με τον Ιωάννου που έκανε το 3-0.

Ο Πλατανιάς απείλησε στο 57΄ με την εκτέλεση φάουλ του Ναζλίδη και την μπάλα να περνάει λίγο άουτ με την ομάδα των Χανίων να είχε ένα ακόμη δίλεπτο όπου απείλησε την εστία του Κοτταρίδη. Και στις δύο περιπτώσεις όμως ο τερματοφύλακας της Βέροιας είπε όχι αποκρούωντας την μπάλα αρχικά στα σουτ των Γιάννου και Ναζλίδη.

Το βιολί του ο Ιωάννου

Στο 74΄ η Βέροια αύξησε τον δείκτη του σκορ κάνοντας το 4-0 με σκόρερ και πάλι τον Ιωάννου που αξιοποίησε την πάσα του Κόστλι και με πλασέ πέτυχε χατ τρικ μετατρέποντας το ντέρμπι σε πάρτι. Που ωστόσο είχε και συνέχεια αφού στο 88΄ η «Βασίλισσα του βορρά» έκανε το τελικό πλέον 5-0 με τον Ιωάννου να βρίσκει τον Ολαϊτάν και τον Νιγηριανό να μην συγχωρεί σε έξαλλους πανηγυρισμούς των 5.000 φιλάθλων της που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου.

MVP του αγώνα

Ο Ηλίας Ιωάννου ήταν το πρόσωπο του παιχνιδιού με τα τρία γκολ που σημείωσε και ουσιαστικά υπέγραψε την επιβλητική νίκη επί του Πλατανιά.

Αδύναμος κρίκος

Όλος ο Πλατανιάς δεν ανταποκρίθηκε ουσιαστικά στις ανάγκες του ντέρμπι παραμονής της στην Super League όπως φάνηκε ξεκάθαρα και από το τελικό σκορ και πλέον ψάχνει πάση θυσία τον βαθμό της ισοπαλίας εντός έδρας κόντρα στον αδιάφορο Λεβαδειακό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ