STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Λεβαδειακός 2-1

Βέροια - Λεβαδειακός 2-1
INTIME SPORTS

Η Βέροια πανηγύρισε μια ακόμη νίκη στο πρωτάθλημα, αφού κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 του Λεβαδειακού στην έδρα της και έφτασε τους 15 βαθμούς σε έξι αγώνες.

Η ονειρεμένη διαδρομή της Βέροιας συνεχίζεται. Η ομάδα-όνειρο του Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο έφτασε τις πέντε νίκες σε έξι αγώνες (!) και με 15 βαθμούς συνεχίζει να κάνει πορεία... πρωταθλητισμού στην φετινή Super League.

Το 2-1 απέναντι στο Λεβαδειακό πιστοποίησε ότι η "Βασίλισσα του Βορρά" βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, έχει το μομέντουμ και την ψυχολογία και ομάδες του διαμετρήματός της καταφέρνει να τις νικάει. Η συγκομιδή που έχει δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 21' με τον Μπατιόν, ο Ντουμίτρου τέσσερα λεπτά έκανε το 2-0 (σοβαρή ευθύνη από τον Σηφάκη και στα δυο γκολ), με τους Βοιωτούς να μειώνουν ένα λεπτό μετά με τον Σοτέλο, αλλά το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Αρετόπουλου.

Ο Λεβαδειακός βρίσκεται στην τελευταία θέση του πίνακα με μόλις δυο βαθμούς σε έξι ματς, και συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη, με τον προβληματισμό να είναι μεγάλος στις τάξεις της ομάδας, που πρέπει να αλλάξει πολλά στην συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Βέροια - Λεβαδειακός 2-1
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάκας, Δημήτρης Τάτσης

Βέροια (Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Αμαραντίδης, Μπράβο, Βέρτζος, Μαλόν, Μπαλάφας (46' Βάθκεθ), Μπατιόν, Καλτσάς, Ντουμίτρου, Γεωργιάδης (55' Μπεν), Κάμπορα (65' Κατίδης).

Λεβαδειακός (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας, Ζιτό, Τομάς, Γεωργιάδης, Σάντσες, Γκόμες (68' Ορτέγκα), Κονέ, Βούκτσεβιτς (87' Παππάς), Μπορνταγκαράι (79' Μάντζιος), Σοτέλο.

Κάρτες: 32' Μπαλάφας, 34' Σάντσες, 41' Κονέ, 71' Ζιτό

Γκολ: 21' Μπατιόν, 25' Ντουμίτρου, 26' Σοτέλο

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Με διάθεση να επιβάλει το ρυθμό της από το πρώτο λεπτό μπήκε στο ματς η Βέροια και κατάφερε να το "εξαργυρώσει" σχετικά νωρίς. Αφού πρώτα έστειλε τις πρώτες προειδοποιήσεις της με τους Ντουμίτρου (2') και Κάμπορα (5'), ήρθε ένα εκρηκτικό τετράλεπτο (21'-25'), όπου με την αγαστή συνεργασία του Σηφάκη και της άμυνας του Λεβαδειακού κατάφερε να πετύχει δυο γκολ.

Πρώτα ήταν ο Μπατιόν, ο οποίος πρόλαβε την έξοδο του Έλληνα γκολκίπερ και με το κεφάλι άνοιξε το σκορ για την "Βασίλισσα του Βορρά", ενώ προτού καλά καλά συνέλθουν οι Βοιωτοί από το σοκ του 1-0, ήρθε ένα ακόμη τέρμα, αυτή την φορά με τον Ντουμίτρου, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία ανάμεσα σε Τομάς και Σηφάκη, πλασάροντας σε άδεια εστία.

Εντούτοις, ο Λεβαδειακός κατάφερε να μειώσει άμεσα με τον Σοτέλο (26'), όταν ο Μπορνταγκαράι μπήκε από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα και εκείνος είχε την εύκολη δουλειά, να πλασάρει δηλαδή από κοντά και να κάνει το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μπει εκ νέου στο ματς, ενώ θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στις καθυστερήσεις (45'+1'), αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε την κεφαλιά του Μπορνταγκαράι.

Στο δεύτερο μέρος, η μπάλα που παίχτηκε δεν ήταν πολύ καλή, με το κύριο μέλημα των γηπεδούχων να είναι η διαφύλαξη των μετόπισθεν και να παίξουν κατά κύριο λόγο με αντεπιθέσεις, αφού ήταν δεδομένο πως ο Λεβαδειακός θα προσπαθούσε να πιέσει, προκειμένου να ισοφαρίσει τον αγώνα.

Οι φάσεις γίνονταν με το "σταγονόμετρο" μπροστά από τις δυο εστίες, με τους Βοιωτούς να... εγκαθίστανται στο μισό γήπεδο που αμυνόταν η Βέροια, να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες, αλλά πότε η αστοχία και πότε ο Καντιμοίρης διατηρούσαν το 2-1, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Οι δυο ομάδες πραγματοποιούν εκ διαμέτρου αντίθετες πορείες μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, έχουν διαφορά ήδη 13 βαθμών και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον αν η Βέροια θα αντέξει και θα συνεχίσει σε αυτά τα αποτελέσματα και το αν ο Λεβαδειακός θα μπει επιτέλους σε μονοπάτια επιτυχίας, ξεφεύγοντας από τον "βυθό" της βαθμολογίας.

Βέροια - Λεβαδειακός 2-1
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ της Βέροιας είναι για να μπει στην στήλη με τα... παράξενα. Οι Σηφάκης και Τομάς κοιτάζουν ο ένας τον άλλον, έχουν χρόνο να συνεννοηθούν και το μόνο που γίνεται, είναι να κάνει κεφαλιά ο δεύτερος, να κάνει έξοδο Μεσολογγίου ο Κρητικός γκολκίπερ και ο Ντουμίτρου να πλασάρει σε άδεια εστία.

Ο διαιτητής

Ο Δημήτρης Αρετόπουλος πέρασε απαρατήρητος. Κοντά στις φάσεις, καλή εφαρμογή του πειθαρχικού ελέγχου, προσπάθησε να μοιράζει το καρπούζι στη μέση και να παίξει 50/50. Δεν μπορεί να έχει παράπονα κάποια από τις δυο ομάδες.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπατιόν έκανε εξαιρετικό αγώνα σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης και αποτέλεσε "βαρόμετρο" για την ομάδα της Ημαθίας, σκοράροντας και το πρώτο γκολ της Βέροιας, ενώ θα μπορούσαμε να διαλέξουμε και τον Καντιμοίρη όπου κράτησε τους γηπεδούχους όρθιους όποτε χρειάστηκε να επέμβει.

Βέροια - Λεβαδειακός 2-1
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Μπορεί να μην έβγαλε μάτια η Βέροια, αλλά συνεχίζει να νικάει και να φιγουράρει στα υψηλά κλιμάκια του βαθμολογικού πίνακα, κάνοντας πορεία... πρωταθλητισμού μέχρι στιγμής. Η ομάδα του Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο πηγαίνει από τρίποντο σε τρίποντο και εντυπωσιάζει τους πάντες. Να δούμε αν θα αντέξει.

Δεν μας άρεσε

Ο Μιχάλης Σηφάκης είχε δυο κάκιστες αντιδράσεις στα γκολ που δέχτηκε και δείχνει πως έχει πολύ δρόμο για να φτάσει στα επίπεδα που μπορεί. Στο πρωτο τέρμα κάνει κάκιστη έξοδο, ενώ στο δεύτερο είναι πρόσωπο με πρόσωπο με τον αμυντικό του και όμως δεν μπορούν να συνεννοηθούν. Φέρει ευθύνη στην ήττα του Λεβαδειακού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ