STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - Ξάνθη 3-2

Βέροια - Ξάνθη 3-2
Βεργώνης INTIME SPORTS

Συναρπαστικό παιχνίδι στην έδρας της Βέροιας που προηγήθηκε με 2-0 επί της Ξάνθης, ισοφαρίστηκε στο 80' σε 2-2, όμως ο Ντουμίτρου με μία γκολάρα στο 84ο λεπτό χάρισε τη νίκη στην "βασίλισσα".

Η πρώτη αγωνιστική της Superleague συνεχίστηκε την Κυριακή με ένα ακόμα ωραίο παιχνίδι, αυτή τη φορά στην Βέροια. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και δίκαια κέρδισαν με 3-2 την Ξάνθη.

Βέβαια οι Ακρίτες ισοφάρισαν προσωρινά σε 2-2 (από το 2-0), όμως η "βασίλισσα" πήρε τους τρεις βαθμούς με το απίστευτο γκολ του Ντουμίτρου στο 84ο λεπτό.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Xanthi Arena

Διαιτητής: Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Τουμπακάρης (Αθηνών)

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Μαλόν, Καλί, Βέρτζος, Αμαραντίδης (Καταλά 86'), Βεργώνης, Βάσκες, Παυλίδης (Χάσελμπαϊνκ 71'), Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα (Ντουμίτρου 65').

Ξάνθη (Τσιωλης): Κυριακίδης, Μπέρτος, Καρυπίδης, Γούτας, Γουάλας, Φλίσκας (Ράνος 55'), Βασιλακάκης (Παπαστεργιανός 46'), Ολιβέιρα (Ομποντό 69'), Λουσέρο, Σολτάνι, Καπετάνος.

Γκολ: Βεργώνης (1-0 σουτ 42'), Μπεν (2-0 σουτ 49'), Ντουμίτρου (σουτ 84') - Ομποντό ( 2-1 σουτ 77'), Λουσέρο (2-2 πένατι 80'),

Κάρτες: Καλί (κίτρινη 59'), Βάσκες (κίτρινη 79'), Γουάλας (κίτρινη 81'), Αμαραντίδης (κίτρινη 82'),

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης Βέροια - Ξάνθη 3-2

Ανασκόπηση αγώνα

Ενδιαφέρον παιχνίδι στην Βέροια ανάμεσα σε δυο ομάδες με αρκετές αλλαγές στην αρχική τους σύνθεση σε σχέση με την περσινή περίοδο. Η Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά και απείλησε την Βέροια μόλις στο 2ο λεπτό.

Μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα έσκασε μπροστά από όλους και ο Καρυπίδης με κεφαλιά έβαλε δύσκολα στον Καντιμοίρη που έδιωξε με δυσκολία. Από εκείνο το σημείο και αργότερα το ρόλο του "κυνηγού" ανέλαβε η Βέροια.

Κάμπορα στο 8', Μπεν στο 10' και ξανά στο 18' με σουτ έφτασαν κοντά στο 1-0, με την τελευταία φάση να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κυριακίδης. Η άμυνα της Ξάνθης γενικότερα ήταν σε κακή μέρα και αυτό φάνηκε σε μία φάση στο 37' όταν ο Γούτας άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, όμως ο Μπέρτος έδιωξε σε κόρνερ πριν ο Κάμπορα σκοράρει.

Τελικά το 1-0 για τους γηπεδούχους ήρθε στο 41ο λεπτό Φάση διαρκείας, η μπάλα στον Βεργώνη στο όποιος της μεγάλης περιοχής. Εκεί έκανε δυο βήματα, σημάδεψε και με δυνατό σουτ στην ελεύθερη γωνία έβαλε μπροστά την "βασίλισσα".

Συναρπαστικό το δεύτερο μέρος

Για την ακρίβεια με το... αριστερό. Του Μπεν. Ο Καλτσάς με εκπληκτικό σόλο από τα δεξιά ξεπέρασε δυο ποδοσφαιριστές, γύρισε στην περιοχή της Ξάνθης και ο Αφρικανός άσος με σουτ έκανε το 2-0.

Η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει στη συνέχεια και έχασε δυο καλές ευκαιρίες με αντίστοιχα σουτ του Σολτάνι, όμως ο Καντιμοίρης ήταν σε ετοιμότητα. Η Βέροια πάντως δεν σταμάτησε να πιέζει και ο Καλτσάς έφτασε κοντά στο 3-0, όμως ο Κυριακίδης απέκρουσε το σουτ του.

Οι Ακρίτες μείωσαν το σκορ στο 77ο λεπτό με τον Ομποντό. Ο Αφρικανός άσος έγινε κάτοχος της μπάλας το ύψος της μεγάλης περιοχής και όπως ο Βεργώνης νωρίτερα, έκανε 1-2 βήματα, σημάδεψε και μείωσε σε 2-1 στο 77ο λεπτό.

Το παιχνίδι πήρε απίστευτη τροπή στο 80ο λεπτό, όταν ο Χάσελμπαϊνκ ανέτρεψε τον Ράνο στην περιοχή και ο Λουσέρο από τα 11 βήματα έκανε το 2-2. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως πάμε σε θρίλερ η Βέροια έκανε το 3-2 με γκολάρα του Ντουμίτρου. Ο Μπεν γύρισε ωραία στο πίσω δοκάρι και ο νεαρός φορ με γυριστό σουτ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Βέροια.

Η φάση του αγώνα

Μα φυσικά το 3-2 για την Βέροια. Ο Μπεν εκτός από το γκολ που πέτυχε έβγαλε και την ασίστ στον Ντουμίτρου, που σκόραρε με εντυπωσιακό τρόπο.

Ο διαιτητής

Άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί και γενικότερα δεν απασχόλησε με την παρουσία του. Καλό αυτό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Δύσκολη αποστολή. Ο Αμαραντίδης έκανε εκπληκτικό παιχνίδι. Ο Μπεν, ωστόσο, πέτυχε ένα γκολ, έβγαλε και την νικητήρια ασίστ στο 3-2.

Μας άρεσε

Η επιθετική φιλοσοφία της Βέροιας. Γνωρίζαμε πως μπροστά... φυσάει, απέναντι στην Ξάνθη ωστόσο το επιβεβαίωσε.

Δεν μας άρεσε

Ο Καπετάνος. Πήρε τη μπάλα 3-4 φορές σε καλό σημείο, αλλά έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία για μία καλή αντεπίθεση. Επίσης είναι ολοφάνερο το κενό του Κάλβο στο κέντρο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ