STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - ΠΑΟΚ 1-3

Βέροια - ΠΑΟΚ 1-3
INTIME SPORTS

Ύστερα από έναν μήνα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-1 τη Βέροια. Σούπερ πρώτο μέρος από τον Δικέφαλο και πανέμορφα γκολ με Περέιρα, Βίτορ και Νομπόα. Δικαιούταν κάτι περισσότερο από το 1-3 η ομάδα της Ημαθίας στο δεύτερο μέρος.

Χαμόγελα μετά από πολύ καιρό πρόσφερε ο ΠΑΟΚ στους οπαδούς του, καθώς κέρδισε με 3-1 στη Βέροια, κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη παρουσιάζοντας στοιχεία που είχε στην αρχή της περιόδου (πίεση ψηλά, αντεπιθέσεις με πλάνο και παιχνίδι από τα άκρα) πέτυχε τρία πανέμορφα γκολ. Ωστόσο, στο β΄ μέρος, η κακή αμυντικά αλλά πολύ ποιοτική επιθετικά Βέροια μείωσε σε 3-1 και θα μπορούσε να πετύχει και άλλα τέρματα, αν οι παίκτες της ήταν πιο εύστοχοι.

Στα αξιοσημείωτα του ματς τα ξεφωνητά των περίπου 1000 οπαδών του Δικεφάλου στην ΠΑΕ και τον Βρύζα (στον υπό παραίτηση τεχνικό διευθυντη με χυδαίο τρόπο), αλλά και των οπαδών της Βέροιας στα επίσημα, στον ιδιοκτήτη της ομάδας, Θόδωρο Καρυπίδη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Εθνικό Στάδιο Βέροιας

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Παπαγιαννόπουλος (90'+2' Πούγγουρας), Βίτορ, Κόστα, Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης (84' Κίτσιου), Νομπόα, Κάτσε, Γκολάσα, Μα'κ (81' Πόζογλου), Περέιρα

Βέροια: Τζινάρ, Όστοιτς, Ραούλ Μπράβο, Βέρζτος, Νέτο, Τάτος (53' Κάμπορα), Μπατιόν, Ντουμίτρου, Μπεν (73' Γεωργιάδης), Μπαρκάν (53' Ναζλίδης), Βεργώνης

Γκολ: 10' Περέιρα, 28' Mιγκέλ Βίτορ, 42' Νομπόα, 61' Ντουμίτρου

Κάρτες: 13' Βίτορ, 23' Ραούλ Μπράβο, 33' Κόστα, 39' Γκολάσα, 68' Τζινάρ, 75' Παπαγιαννόπουλος, 85' Κάτσε, 85' Κάμπορα, 90' Πόζογλου

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με τον Παπαγιαννόπουλο αμυντικό χαφ ο ΠΑΟΚ!

Λίγο οι απουσίες, λίγο ότι ήθελε να ταράξει τα νερά της ομάδας του ο Άγγελος Αναστασιάδης, παρέταξε κάπως περίεργα τον ΠΑΟΚ. Η τετράδα της άμυνας δεν είχε εκπλήξεις με τον Σκόνδρα απλά να παίρνει θέση στα αριστερά της άμυνας, λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Ρατς. Η μίνι έκπληξη ήρθε στα χαφ, όπου ως αμυντικός μέσος στο 4-1-4-1 του ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ο Σωτήρης Παπαγιαννόπουλος στην πρώτη του φορά ως βασικός με την ασπρόμαυρη φανέλα. Κατά τα άλλα, όλα ήταν συνηθισμένα με Κάτσε - Νομπόα στο κέντρο και στην επίθεση τους Γκολάσα, Μακ και Περέιρα.

Πρώτη φάση και 0-1

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Βέροιας. Ο Σκόνδρας στο 10' έκανε εξαιρετική σέντρα μέσα στην περιοχή της Βέροιας, όπου με κοντινή προβολή ο Φακούντο Περέιρα, που μπήκε σφήνα στο αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων, άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Αυτό ήταν το δέκατο γκολ του Αργεντίνου στο πρωτάθλημα.

Σωτήρας ο Ιτάνζ!

Στο 14' η Βέροια λίγο έλειψε να απαντήσει στο γκολ του Περέιρα με τον Νέτο. Ο πρώην παίκτης του Άρη εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, η μπάλα πήρε κατεύθυνση για το παραθυράκι της εστίας του Σαρλ Ιτάνζ, αλλά ο Καμερουνέζος "διάβασε" τη φάση και με εντυπωσιακό τρόπο απέκρουσε την δύσκολη εκτέλεση του Βραζιλιάνου αμυντικού κρατώντας το 0-1 για την ομάδα του.

Εκατέρωθεν φάσεις

Μετά το γκολ του ΠΑΟΚ το παιχνίδι "άναψε" για τα καλά. Η Βέροια ανέβηκε στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ είχε χώρους για να χτυπήσει στην κόντρα. Στο 18' ο "Δικέφαλος" βγήκε στην κόντρα μετά από εκτέλεση κόρνερ των γηπεδούχων, η μπάλα με τα πολλά έφτασε στον Νομπόα, αλλά ο Τζινάρ ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε την μπάλα.

Ακόμη μία ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ

Στο 21' ο "Δικέφαλος" έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία για να κάνει το 0-2. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μιγκέλ Βίτορ "μπέρδεψε" με την προβολή του τους αμυντικούς της Βέροιας, η μπάλα έφτασε στον Παπαγιαννόπουλο που δεν έπιασε καλά το σουτ, αν και αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή, στη συνέχεια η μπάλα πήγε στον Ρικάρντο Κόστα, του οποίου το σουτ κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Το έβαλε ο Βίτορ

Ό,τι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ στις προηγούμενες φάσεις το έκανε στο 28' με τον Μιγκέλ Βίτορ. Ο Φακούντο Περέιρα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός με πολύ ωραία και δύσκολη κεφαλιά από το πρώτο δοκάρι έκανε το 0-2 παίρνοντας το άγχος που ήταν προφανές σε όλους του παίκτες του "Δικεφάλου". Πάντως, πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην εκπληκτική εκτέλεση κόρνερ του Περέιρα, αφού αρκούσε κάποιος να τις αλλάξει πορεία και να τη στείλει προς την εστία.

Άστοχη η Βέροια

Η "βασίλισσα του Βορρά" όπως ήταν λογικό βγήκε στην επίθεση προκειμένου να καταφέρει να πετύχει κάτι πριν το τέλος του ημιχρόνου. Στο 33' ο Μπεν σέντραρε από τα δεξιά, αλλά ο Βεργώνης, αν και αμαρκάριστος από το ύψος της μικρής περιοχής, δεν κατάφερε να πιάσει καλά το σουτ και η μπάλα πέρασε άουτ.

Ρεσιτάλ ομαδικότητας και 0-3!

Η Βέροια έχασε ευκαιρίες, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έβαλε τελικά το γκολ. Στο 42' ο Περέιρα συνεργάστηκε άψογα με τον Σκόνδρα, ο Έλληνας αμυντικός σέντραρε πολύ ωραία στην περιοχή και ο Κριστιάν Νομπόα με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-3 πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με την φανέλα του ΠΑΟΚ, ενώ αξίζει να κρατήσουμε ότι ο Σκόνδρας έδωσε την πέμπτη του συνολικά ασίστ στο πρωτάθλημα, τρίτη αγωνιζόμενος ως αριστερό μπακ.

Με το πόδι στο γκάζι

Ο ΠΑΟΚ παρά το υπέρ του σκορ μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Μάλιστα, στο 48' έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Εγιάλ Γκολάσα να κάνει το 0-4. Το σουτ, όμως του Ισραηλινού δεν ήταν καλό παρά το γεγονός ότι ήταν σχεδόν μόνος του μέσα στην περιοχή της Βέροιας. Τρία λεπτά αργότερα ο Μακ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά την τελευταία στιγμή και πριν πλασάρει σε κενή εστία ο Τζινάρ έπεσε στα πόδια του Σλοβάκου και κράτησε το σκορ στο 0-3.

Μοναδική ευκαιρία για την Βέροια

Στο 53' ο Γκρανέρο έκανε δύο αλλαγές περνώντας στον αγωνιστικό χώρο Ναζλίδη και Κάμπορα. Λίγο έλειψε μάλιστα ο Ναζλίδης να μειώσει το σκορ με το που μπήκε στο γήπεδο, αλλά... από το μισό μέτρο δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Ιτάνζ εξουδετερωμένο.

Επιτέλους...

Μετά από πολλές χαμένες κλασσικές ευκαιρίες η Βέροια κατάφερε στο 61' να μειώσει το σκορ. Ο Ντουμίτρου έκανε εξαιρετική προσπάθεια, "άδειασε" τον Νομπόα και με πολύ όμορφο σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Ιτάνζ για να αντιδράσει, κάνοντας το 1-3 και βάζοντας νέα δεδομένα στον αγώνα.

Μαζεμένες φάσεις

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Βέροια πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων κι έδειχνε πιο ορεξάτη από τον ΠΑΟΚ για να καταφέρει κάτι. Στο 71' έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Κάμπορα, ο οποίος δεν κατάφερε να κάνει την προβολή μετά την κεφαλιά του Βεργώνη και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάνζ, που τελικά μπλόκαρε την μπάλα.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε και πάλι με τον Βίτορ, αλλά το σουτ του Πορτογάλου από κοντά πέρασε ψηλά άουτ. Στο 74' ο "Δικέφαλος" έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Εγιάλ Γκολάσα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στην κόντρα, ο Ισραηλινός βρέθηκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, αλλά το σουτ του σταμάτησε ο Τζινάρ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Γεωργιάδης βρέθηκε σε θέση βολής από αρκετά πλάγια θέση, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε σύριζα από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ, σπαταλώντας μία ακόμη ευκαιρία για την ομάδα του.

Τελευταία φάση με Ντουμίτρου

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με σκορ 1-3 υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού ο Ντουμίτρου δεν κατάφερε στις καθυστερήσεις να πλασάρει σωστά τον Ιτάνζ και να μειώσει ακόμη περισσότερο το σκορ.

Η φάση του αγώνα

Η τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ναζλίδη στο 53'. Ο επιθετικός των γηπεδούχων ήταν μόνος μπροστά στην εστία, αλλά σε κενό τέρμα δεν κατάφερε να κάνει το 1-3 και να αλλάξει γρήγορα το σκηνικό του αγώνα. Φάση για highlight!

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολλοί ήταν οι παίκτες του ΠΑΟΚ που πήγαν καλά, όπως οι Κάτσε, Σκόνδρας και Βίτορ. Ωστόσο τον καθοριστικό ρόλο τον είχε ο Περέιρα με το πρώτο γκολ και το κόρνερ-ασίστ στο δεύτερο. Μέσα στην περιοχή ήταν κίνδυνος θάνατος.

O διαιτητής

Κατάφερε να περάσει απαρατήρητος και τα όποια λάθη βαραίνουν κυρίως τους βοηθούς του. Ίσως να χάρισε και ορισμένες κάρτες.

Μας άρεσε

Ότι ο ΠΑΟΚ μετά από πολύ καιρό έκανε πίεση ψηλά στα αντίπαλα στόπερ, με τον Κάτσε να ανεβαίνει δίπλα στον Περέιρα, με αποτέλεσμα να κερδίσει πολλές μπάλες.

Δεν μας άρεσε

Η άμυνα της Βέροιας, που είτε από τα άκρα , είτε από τον άξονα ήταν πολύ αδύναμη και οι παίκτες του ΠΑΟΚ έφθασαν εύκολα κοντά στην εστία του Τζινάρ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ