STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - ΠΑΟΚ 1-2

Βέροια - ΠΑΟΚ 1-2
MOTIONTEAM

Σε ένα ανοιχτό παιχνίδι, γεμάτο ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ νίκησε τη Βέροια με 2-1 με κεφαλιά του Βίτορ και βολίδα του Στοχ. Δοκάρι με Μπαργκάν και ανεπανάληπτο τετ-ε-τετ με Μρντάκοβιτς οι γηπεδούχοι.

Χορταστικό το θέαμα στη Βέροια με τον ΠΑΟΚ να παίρνει τελικά μία πολύτιμη νίκη με σκορ 2-1 σε ένα γήπεδο που θύμιζε μικρή Τούμπα, αφού ήταν κατάμεστο από οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν οι δύο Ολλανδοί (μάλλον δεν είναι τυχαίο) προπονητές-και κυρίως ο Χουμπ Στέφενς-τον αγώνα προμήνυε ότι θα γινόταν μία αναμέτρηση γεμάτη φάσεις και με τη μπάλα πάνω κάτω

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αρχική ενδεκάδα του ο "Δικέφαλος" είχε μόνο ένα κόφτη τον Τζιόλη και πέντε επιθετικογενείς παίκτες (Νίνη, Στοχ, Λούκας, Αθανασιάδη και Σαλπιγγίδη), ενώ από την άλλη η Βέροια έδειξε από την αρχή διάθεση να κυνηγήσει το γκολ και απόδειξη ήταν το εκρηκτικό της πρώτο δεκάλεπτο, με συνεχόμενες ευκαιρίες και ένα δοκάρι του Μπαργκάν στο 9΄.

Ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στο 18΄ με κεφαλιά του Βίτορ μετά από κόρνερ του Λούκας και μετά ακολούθησε ένα συναρπαστικό υπόλοιπο πρωτου ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να χάνουν σπουδαίες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο μέρος η διάθεση δεν άλλαξε, η Βέροια, όμως, είχε την ατυχία ο Μρντάκοβιτς σε ενα ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 56΄ να στείλει τη μπάλα άουτ και από εκεί και πέρα ο . ΠΑΟΚ να επιβάλει το παιχνίδι του.

Ο Στοχ έκανε το 2-0 στο 66΄ σφραγίζοντας τη νίκη του "Δικεφάλου", που δεν ανησύχησε παρότι ο Μρντάκοβιτς μείωσε στο 83΄ σε 2-1 που έμελε να είναι το τελικό σκορ.Ο ΠΑΟΚ είχε για πρώτη φορά στη σύνθεσή του Νίνη και Τζαβέλλα.

Ο πρώτος φάνηκε πιο έτοιμος, αλλά και οι δύο στάθηκαν καλά στο παιχνίδι. Λούκας και Στοχ, πάντως, με ορισμένες ατομικές ενέργειες τους εδιναν ξεχωριστή ποιότητα, ενώ πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Κλάους που όμως έπεσε πάνω στον ανίκητο, γι' αυτόν, Αναστασόπουλος.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Σωτήρη Αλημίση, ο οποίος απεβίωσε.

Μη χάσετε την 4η εκπομπή Super BALL αυτή την Κυριακή (15/09) στις 22:30. Σχόλια, ρεπορτάζ, ανάλυση φάσεων και δηλώσεις από τους πρωταγωνιστές της 4ης αγωνιστικής καθώς και αποκλειστική συνέντευξη του Μίροσλαβ Στοχ. Καλεσμένος στο studio ο Αντώνης Νικοπολίδης. Παρουσιάζουν οι Π. Βλαχόπουλος και Θ. Καίσαρης.

Ταυτότητα αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Βέροιας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Aλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών), Στυλιανός Τσολάκης(Αθηνών)

Βέροια (Κάανεν): Αναστασόπουλος, Τραπ (74' Σεγκούντο), Μπάρμπας, Ορέστες, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ζεζίνιο (84' Όστοιτς), Καλτσάς (84' Μάνος), Μπαργκάν, Μπεν, Μρντάκοβιτς

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Χακόμπο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κατσουράνης, Βίτορ, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81' Ολίσε), Στοχ (90+4' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (90+3' Βούκιτς), Αθανασιάδης

Γκολ: Μρντάκοβιτς (83') / Βίτορ (18'), Στοχ (66')

Κίτρινες Κάρτες: Αμαραντίδης (21'), Μρντάκοβιτς (29'), Γεωργιάδης (54'), Αναστασόπουλος (67') / Χακόμπο (29'), Τζιόλης (42'), Κατσουράνης (47'), Λούκας (50')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης Βέροια - ΠΑΟΚ

Η ανασκόπηση του αγώνα

Η Βέροια απείλησε πρώτη με εκτέλεση φάουλ του Καλτσά στο 3ο λεπτό. Ο Χακόμπο, όμως, ήταν σε ετοιμότητα, πετάχτηκε στην γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα είχε παθητικό ρόλο και στο 6' οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το γκολ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ορέστες απέναντι από τον Χακόμπο βρήκε την μπάλα με το στήθος, αλλά ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ απέκρουσε ενστικτωδώς. Η Βέροια μπήκε φουριόζα και στο 9' ο Μπαρκάν με πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην συνέχεια έξω.

Λούκας, Βίτορ και γκολ

Ο "Δικέφαλος" στη συνέχεια κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και στο 17' έχασε διπλή ευκαιρία. Αρχικά, το πλασέ του Αθανασιάδη από την μικρή περιοχή απέκρουσε ο Αναστοσόπουλος, στην εξέλιξη της φάσης ο Κλάους προσπάθησε να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι αλλά και πάλι ο γκολκίπερ της Βέροιας δήλωσε παρών διώχνοντας σε κόρνερ. Ο Λούκας ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα συστημένη στο κεφάλι του Βίτορ ο οποίος σημάδεψε σωστά και άνοιξε το σκορ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει και στο 25' ο Στοχ με εκτέλεση φάουλ βρήκε τον Τζιόλη μέσα στην περιοχή, ο διεθνής μέσος προσπάθησε να βγάλει με το κεφάλι ασίστ στον Σαλπιγγίδη, αλλά παρενέβησαν έγκαιρα οι αμυντικοί της Βέροιας και απομάκρυναν τον κίνδυνο. Ο Καλτσάς στο 36' με σουτ από το ύψος της περιοχής ανάγκασε τον Χακόμπο σε δύσκολη επέμβαση και στο 37' ο Αθανασιάδης με έξυπνο σουτ από πλάγια θέση λίγο έλειψε να διπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ. Στο 41' ο Μπαργκάν απείλησε με σέντρα σουτ, η οποία αιφνιδίασε τον Χακόμπο, όμως, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Φουριόζα η Βέροια στο δεύτερο μέρος

Η Βέροια μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 48' ο Τραπ σούταρε, όμως, λίγο πριν η μπάλα φτάσει στον Χακόμπο, ο Βιτόρ επενέβη και έδιωξε. Στο 55' οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μρνρτάκοβιτς έβαλε ωραία το σώμα του, ξεμαρκαρίστηκε μέσα στα καρέ του ΠΑΟΚ, αλλά απέναντι από τον Χακόμπο έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ. Ο Σαλπιγγίδης βρήκε εξαιρετικά τον Στοχ στο 59', ο Σλοβάκος προχώρησε, αλλά η πάσα του κόπηκε τελευταία στιγμή από τους αμυντικούς της Βέροιας.

Κλείδωσε τη νίκη με Στοχ

Ο Λούκας στο 63' έστειλε με καταπληκτική σέντρα την μπάλα στο κεφάλι του Αθανασιάδη, αλλά ο Αναστασόπουλος πετάχτηκε και απέκρουσε ενστικτωδώς την κεφαλιά του Κλάους. Στο 66', πάντως, ο Στοχ έφυγε μόνος απέναντι από τον πορτιέρο της Βέροιας και με δυνατό σουτ έβαλε γερές βάσεις νίκης για τον ΠΑΟΚ γράφοντας το 0-2. Ο Σαλπιγγίδης στο 77' σούταρε δυνατά από μακρινή απόσταση, αλλά ο Αναστασόπουλος ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Ο Μρντάκοβιτς, πάντως, κατάφερε να μειώσει στο 83', όταν μετά από λάθος εκτίμηση του Κατσουράνη τσίμπησε την μπάλα, νίκησε τον Χακόμπο και έδωσε ενδιαφέρον στα τελευταία λεπτά του ματς. Μέχρι το φινάλε, ωστόσο, δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο κι έτσι ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Ο MVP της αναμέτρησης

Ο Λούκας που ήταν πολύ δραστήριος καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε η φάση που έβαλε μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ.

Η απογοήτευση

Ο Μρντάκοβιτς που χάνει γκολ που δεν χάνεται στο 56' και στερεί από την Βέροια την ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 2

1 Ασίστ 2

14 Τελικές Προσπάθειες 12

6 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 7

6 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 3

2 Κεφαλιές 2

4 Αποκρούσεις 7

15 Επεμβάσεις 23

31 Κλεψίματα 40

10 Φάουλ 14

5 Οφσάιντ 1

8 Κόρνερ 8

61 Λάθη 51

8/31 Γεμίσματα 9/27

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ