STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέροια - ΟΦΗ 4-1

Βέροια - ΟΦΗ 4-1
INTIME SPORTS

Η Βέροια έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον ΟΦΗ τον οποίο νίκησε με το άνετο 4-1. Χαμένο πέναλτι για τους γηπεδούχους, μόλις μία τελική στο ματς οι Κρητικοί που έπαιζαν με 10 παίκτες από το 30ο λεπτό (video).

Την εντυπωσιακή της πορεία στη φετινή Super League συνέχισε και την 19η αγωνιστική η Βέροια, με την ομάδα της Ημαθίας να επικρατεί με 4-1 του ΟΦΗ και να πανηγυρίζει την πιο ευρεία νίκη της επί των Κρητικών από τη σεζόν 1968-69.

Το ματς κρίθηκε ουσιαστικά από το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο οι παίκτες του Γκρανέρο κατάφεραν να επιβάλλουν πλήρως το παιχνίδι τους πάνω στο χορτάρι: έβαλαν τρία γκολ, είχαν ένα χαμένο πέναλτι, έδιναν την εντύπωση ότι μπορούσαν να μπουν όποτε ήθελαν μέσα στην περιοχή του Λόρια και έκλεισαν το 45λεπτο με 15 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων οι 8 εντός εστίας.

Στον αντίποδα ο ΟΦΗ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37' κόντρα στη ροή του αγώνα όμως αυτή ήταν και η μοναδική του τελική προσπάθεια στο ματς (!), με τους Κρητικούς να καταρρέουν ουσιαστικά στο δίλεπτο 38'-39' όταν και δέχτηκαν δύο γκολ μετά από... σέντρα!

Βέροια - ΟΦΗ 4-1
INTIME SPORTS

Το δεύτερο ημίχρονο είχε χαρακτήρα διαδικαστικό, με τη Βέροια να κρατάει τα ηνία και χωρίς να ιδρώσει να φτάνει και σε ένα τέταρτο γκολ με τον Μπεν (δεύτερο προσωπικό) απέναντι στον ΟΦΗ των αμέτρητων (αγωνιστικών, διοικητικών, οικονομικών) προβλημάτων.

Είναι χαρακτηριστικό πως το τελικό σφύριγμα του Αμπάρκιολη βρήκε τη Βέροια να μετράει 20 τελικές προσπάθειες (12 εντός εστίας) και τον ΟΦΗ μόλις 1 (το γκολ του Μακρή) και την κατοχή να είναι 80%-20% υπέρ των γηπεδούχων.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Απόστολος Αμπάρκιολης

Βοηθοί: Δημήτριος Γκάγκας, Χρήστος Μαγιάννης

Τέταρτος: Δημήτριος Στυλιάρας

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Ραούλ Μπράβο, Παυλίδης, Μπαργκάν (61' Κάμπορα), Μπεν, Μπατιόν, Μαλόν, Βεργώνης (70' Άρτσε), Καλτσάς (76' Εσπάρθα), Βέρτζος

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Λόρια, Τριποτσέρης, Μπανούσης, Μονιάκης, Κουτσιανικούλης (46' Κάλαϊτζιτς), Τζορτζ (69' Μαραθιανός), Ροβίθης, Λαμπρόπουλος (56' Μανιδάκης), Στάθης, Φαζός, Μακρής

Γκολ: Μπεν (18' (πεν.), 59'), Παυλίδης (38'), Κάλτσας (39') / Μακρής (37')

Κίτρινες κάρτες: Μπαργκάν (61') / Τριποτσέρης (15)

Κόκκινες κάρτες: Τριποτσέρης (30' δεύτερη κίτρινη)

Δείτε το Live της αναμέτρησης.

Το ματς

Η Βέροια μπήκε με επιθετικό πνεύμα στο ματς κόντρα στον ΟΦΗ και κατάφερε να δείξει με το καλημέρα πως εκείνη θα ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Η πρώτη της καλή φάση ήρθε στο 7' όταν ο Μπεν δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Καλτσά, ενώ ο μονόλογος των γηπεδούχων στο πρώτο τέταρτο συνεχίστηκε με την εκτέλεση φάουλ του Καλτσά στο 9' (μπλόκαρε ο Λόρια), το σουτ του Μπεν πάνω στην κίνηση στο 11 (άουτ) αλλά και το δυνατό σουτ του Παυλίδη μέσα από την περιοχή (εκτός εστίας).

Όλα έδειχναν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου για την ομάδα του Γκρανέρο απέναντι στον ΟΦΗ που παρουσίαζε τρομακτικές αδυναμίες στην ανάπτυξη αλλά και στην αμυντική του οργάνωση, και τελικά ήρθε στο 18': Ο Κουτσιανικούλης φάνηκε να ανατρέπει τον Μπαργκάν μέσα στην περιοχή και ο Μπεν ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα για το 1-0.

Βέροια - ΟΦΗ 4-1
INTIME SPORTS

Το πρώτο 20λεπτο βρήκε τη Βέροια να έχει ήδη 9 τελικές (4 εντός εστίας) έναντι καμίας του ΟΦΗ και κατοχή μπάλας στο 65%, ενώ μετά από ένα δεκάλεπτο όπου έπεσε αισθητά ο ρυθμός της αναμέτρησης η Βέροια κέρδισε δεύτερο πέναλτι αλλά και αποβολή!

Ο Αμπάρκιολης έδειξε την άσπρη βούλα σε χέρι του Τριποτσέρη μέσα στην περιοχή (τραβηγμένη απόφαση καθώς το ριπλέι έδειξε ότι ήταν ακούσιο) και απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη τον αμυντικό του ΟΦΗ, με τον Λόρια να κρατάει ωστόσο όρθια την ομάδα του πιάνοντας το πέναλτι του Μπαργκάν.

Πέντε λεπτά αργότερα οι Κρητικοί κατάφεραν να φτάσουν μάλιστα στην ισοφάριση κόντρα στη ροή του ματς, με τον Μακρή να πιάνει εντυπωσιακή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Λαμπρόπουλου και να γράφει το 1-1, στην πρώτη τελική προσπάθεια της ομάδας του!

Βέροια - ΟΦΗ 4-1
INTIME SPORTS

Η χάρα πάντως αυτή δεν κράτησε παραπάνω από ένα λεπτό. Οι παίκτες της Βέροιας έκαναν σέντρα και με το που πέρασαν τη μπάλα στην περιοχή του ΟΦΗ ο Παυλίδης κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα με κοντινό πλασέ, πανηγυρίζοντας στο 38' το πρώτο φετινό του γκολ.

Οι δύσκολες όμως στιγμές για την άμυνα του ΟΦΗ δεν είχαν τελειώσει. Μόλις έκαναν τη σέντρα, έχασαν τη μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης ο Καλτσάς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Λόρια σε σουτ του Μπεν, για να γράψει το 3-1 στο 39'.

Οι αριθμοί στο φινάλε του πρώτου μέρους καθρέφτιζαν απόλυτα την εικόνα των δύο ομάδων πάνω στο χορτάρι: η Βέροια είχε 15 τελικές προσπάθειες (8 εντός εστίας) και ο ΟΦΗ μόλις 1 (το γκολ του Μακρή), με την κατοχή της μπάλας να είναι 70%-30% υπέρ των γηπεδούχων.

Βέροια - ΟΦΗ 4-1
INTIME SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τη Βέροια να εξακολουθεί πάντως να έχει τον απόλυτο έλεγχο απέναντι στον παραδομένο αγωνιστικά (με παίκτη λιγότερο από το 30') και τσακισμένο ψυχολογικά (από τα όσα έχουν συμβεί αυτή την εβδομάδα με την αφαίρεση βαθμών αλλά και τα αμέτρητα οικονομικά του προβλήματα) ΟΦΗ και να φτάνει στο ρελαντί σε ένα τέταρτο γκολ.

Αυτό έγινε στο 59' μέσα από ατομική ενέργεια του Μπεν, ο οποίος νικήθηκε αρχικά σε τετ α τετ από τον Λόρια όμως πήρε το "ριμπάουντ" και με πλασέ σε κενή εστία έγραψε το 4-1.

Με το γκολ αυτό "κλείδωσε" ουσιαστικά η νίκη για τη Βέροια και τα υπόλοιπα λεπτά μετατράπηκαν σε απλή διαδικασία, με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και τους φιλοξενούμενους να μην έχουν ψυχικά αποθέματα για να κυνηγήσουν έστω και ένα γκολ στο δεύτερο μέρος.

Βέροια - ΟΦΗ 4-1
INTIME SPORTS

Το σουτ του Μπεν στο 80' από πλάγια θέση που δεν βρήκε στόχο και ένα μακρινό του Εσπάρθα στο 83' που μπλόκαρε σταθερά ο Λόρια ήταν οι τελευταίες αξιόλογες φάσεις, με το τελικό 4-1 να είναι αντιπροσωπευτικό της διαφοράς επιπέδου των δύο ομάδων στην αναμέτρηση.

Η φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ της Βέροιας όπου εκεί ουσιαστικά "τελείωσαν" όλα. Ο ΟΦΗ είχε μόλις καταφέρει να ισοφαρίσει κόντρα στη ροή του αγώνα αλλά με το που έγινε η σέντρα οι γηπεδούχοι έφτασαν στο δεύτερο γκολ μετά από μισό λεπτό. Οι Κρητικοί παρέδωσαν αυτόματα τα όπλα και αυτό φάνηκε στην αμέσως επόμενη φάση όταν είδαν την εστία του Λόρια να παραβιάζεται για τρίτη φορά...

Ο διαιτητής

Ο Αμπάρκιολης φαίνεται πως υπέδειξε σωστά το πρώτο πέναλτι υπέρ της Βέροιας, όμως στην δεύτερη περίπτωση ήταν πολύ αυστηρός με τους Κρητικούς. Ναι μεν η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τριποτσέρη όμως μιλάμε για κοντινή απόσταση, με τον αμυντικό του ΟΦΗ να δείχνει πως δεν έχει πρόθεση (δεν έκανε κίνηση προς τη μπάλα με το χέρι του). Σε αυτη τη φάση η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έμεινε μάλιστα με 10 παίκτες και υποχρεώθηκε να κυνηγάει ένα... θαύμα στη συνέχεια.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Η Βέροια είχε το "πάνω χέρι" σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους επιθετικούς της να κάνουν ό,τι θέλουν την άμυνα του ΟΦΗ ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχαν τις περισσότερες φάσεις τους. Πρώτο βιολί για τους γηπεδούχους ήταν ο Καλτσάς που αναστάτωσε ουκ ολίγες φορές την άμυνα των Κρητικών και έφτασε μάλιστα τα 10 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.

Μας άρεσε

Η αντίδραση του Γιώργου Μακρή μετα το υπέροχο γκολ που πέτυχε στο 37' και με το οποίο έφερε προσωρινά το ματς στα ίσα. Ο 30χρονος Έλληνας μέσος δεν το πανηγύρισε καθόλου όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, με τους παίκτες του ΟΦΗ να συναισθάνονται και εκείνοι τη δύσκολη κατάσταση στην οποιά έχει περιέλθει ο σύλλογος και τον κίνδυνο αποβολής από το πρωτάθλημα που κρέμετα σαν δαμόκλεια σπάθη από πάνω του.

Δεν μας άρεσε

Η αδύναμη εικόνα με την οποία εμφανίστηκε ο ΟΦΗ στο ματς. Χτυπημένος από τα αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά προβλήματα που τον κατατρέχουν το τελευταίο διάστημα (την Παρασκευή επικυρώθηκε αφαίρεση έξι βαθμών από την κρητική ομάδα που την έφερε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού) έμοιαζε με σύλλογο που κατέβηκε στο γήπεδο για να χάσει με ένα κολακευτικό αποτέλεσμα. Κάτι που δεν αρμόζει βέβαια σε μία ομάδα με την ιστορία και το βεληνεκές του ΟΦΗ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ