STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βελλής: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά"

Βελλής: "Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά"
INTIME SPORTS

Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, φιλοξενήθηκε στο Sport24 103,3 και στο Sport24 Magazino και αναφέρθηκε στην κατάθεση του στον Ανακριτή Διαφθοράς αλλά και την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Στον Sport24 Radio στους 103,3 φιλοξενήθηκε την Τρίτη το βράδυ ο πρώην μεγαλομέτοχος του Απόλλωνα Σμύρνης, Σταμάτης Βελλής, ο οποίος μίλησε στο Sport24 Magazino για την διαφθορά που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο με αφορμή την κατάθεση του στον ανακριτή την Τρίτη το πρωί.

Ο Βελλής αναφέρθηκε στην παρουσία του στα διοικητικά του Απόλλωνα και στο τι τον έκανε να αποχωρήσει από την ομάδα ενώ αναφέρθηκε και στην συνάντηση του Υφυπουργού αθλητισμού Σταύρου Κοντονή με τους Μαρινάκη και Αλαφούζο την οποία θεωρεί προσχηματική.

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε στον Sport24 Radio 103,3:

Για το τι είπε στον ανακριτή;
"Θα ήταν ανάρμοστο να πω τι ειπώθηκε στον ανακριτή. Δεν αισθάνομαι ικανοποίηση. Με αυτά που εξακολουθούν να συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο κανένας που αγαπάει το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος. Αν προχωρήσουν οι δικαστικές διαδικασίες και προκύψει κάτι που θα είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου, εμένα αυτό με ενδιαφέρει. Το να ωφεληθεί το ποδόσφαιρο. Όχι οι ποινές και τιμωρίες. Δεν είναι η χαρά σου η τιμωρία κάποιου.

Αισθάνομαι ότι αυτοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση, κάνουν ευσυνείδητα τη δουλειά τους και προχωρούν όσο μπορούν με τους περιορισμούς που όλοι ξέρουμε ότι έχουν από πλευράς δυναμικού, τεχνολογίας και άλλων προβλημάτων της δικαιοσύνης, για τα οποία δεν ευθύνονται αυτοί. Πιστεύω ότι κάνουν καλά τη δουλειά τους. Από εκεί και πέρα, αυτοί θα κρίνουν αν και κατά πόσο έχουν στοιχεία για να προχωρήσουν κάτι ή όχι. Είναι δική τους δικαιοδοσία και δεν πέφτει λόγος σε εμάς".

Αν θεωρεί ότι αδικήθηκε όταν ασχολήθηκε με τα διοικητικά του Απόλλωνα:
"Δεν αισθάνομαι ότι κάποιος αδίκησε εμένα προσωπικά. Αδίκησαν το ποδόσφαιρο. Έχω πει και στον κόσμο του Απόλλωνα, ότι πρώτα βάζω το ποδόσφαιρο και μετά την ομάδα μου, αν και είμαι οπαδός Απολλωνιστής. Το ίδιο έλεγα και όταν ήμουν πρόεδρος του Απόλλωνα.

Βλέπω απάθεια από τους περισσότερους προέδρους του ποδοσφαίρου. Έχετε ακούσει άλλο ιδιοκτήτη να διαμαρτύρεται για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο. Μόνο ο κύριος Κούγιας, που κι αυτός έχει κάνει μια μεταστροφή στις απόψεις του τελευταία. Ο κύριος Αλαφούζος έχει μιλήσει λίγο περισσότερο. Ο κύριος Κωστούλας έχασε την ψυχραιμία του μόνο στον αγώνα με τον Λεβαδειακό, εξαιτίας του διαιτητή Κάμπαξη. Ο κύριος Κωστούλας έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής και δεν μιλάει γι΄ αυτά που πραγματικά πιστεύει.

Δεν έχω κάτι προσωπικό με κανέναν. Πριν την εμπλοκή μου με τον Απόλλωνα δεν γνώριζα κανέναν και τους περισσότερους δεν τους γνωρίζω και τώρα. Με ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο και δεν θέλω κανένας να ασελγεί πάνω του. Δεν έχω να κερδίσω κάτι ή το ποδόσφαιρο, αν πάει κάποιος φυλακή.

Οι κατηγορίες είναι βαρύτατες, αν τις δεχθεί το δικαστικό σύστημα ως βάσιμες και προχωρήσει η υπόθεση. Αν καταλήξουν κάπου, θα καταλήξουν βάσει των οικονομικών. Όπου όμως και να καταλήξει η δικαιοσύνη, οι δικές μου οι πεποιθήσεις δεν θα αλλάξουν. Άλλο να βρεθούν οι ποινικές ευθύνες και άλλο να πεις ότι αφού δεν τιμωρήθηκε δεν το έκανε.

Το δικαστικό κομμάτι είναι αυτόνομο, έχει δικούς του νόμους, δικές του υποχρεώσεις και περιορισμούς για να τιμωρήσει και να καταδικάσει αν κρίνει ότι πρέπει. Εμείς δεν κατηγορούμε. Λέμε ότι αυτό γίνεται στραβά και πρέπει να φύγει. Ήδη απεδείχθη ότι υπάρχουν περίπου 70 πλαστές ενημερότητες, δηλαδή ισόποσες απατεωνιές, αφού η πλαστογραφία είναι απάτη. Άρα έχουμε να κάνουμε και με απατεώνες αλλά αυτό εξαρτάται από το τι μπορείς να αποδείξεις. Είμαι πεπεισμένος ότι αυτά που έχω δει και έχω ζήσει είναι έτσι.

Αν τώρα η δικαιοσύνη μπορεί να τα στοιχειοθετήσει είναι μια άλλη ιστορία. Το ποδόσφαιρο πρέπει να ξεκαθαρίσει από ορισμένες καταστάσεις και επομένως κάποια άτομα που το βλάπτουν. -Έχουμε άδεια γήπεδα, αλλά δεν απασχολεί κανέναν, αφού τα κύρια έσοδα των ομάδων είναι τα τηλεοπτικά. Καμιά ομάδα δεν ζει από τα εισιτήρια. Διαβάστε την ανακοίνωση της Σουπερλίγκα. Ποιο από τα σημεία που αναφέρει δεν είναι νομοθετημένα;

Μας έδωσαν υφιστάμενους ψηφισμένους νόμους. Δεν έδωσαν ούτε καν χρονοδιάγραμμα για τις κάμερες ή τα ηλεκτρονικά εισιτήρια. Δεν πιστεύω ότι η καθυστέρηση στην υπόθεση του ποδοσφαίρου είναι σκόπιμη. Έχουν άπειρο υλικό που πρέπει να εξετάσουν. Έτσι λειτουργεί το σύστημα στην Ελλάδα. Το ποδόσφαιρο επειδή, δεν είναι ποινικό, μπορεί να λειτουργήσει με ενδείξεις, αλλά ποιος θα τολμήσει να λειτουργήσει έτσι στην Ελλάδα.

Διανοείστε στην Ελλάδα να γίνει αυτοκάθαρση όμοια με αυτή της Ιταλίας; Έχουν γίνει και στο παρελθόν προσπάθειες παρόμοιες με αυτές του κυρίου Κοντονή. Δεν πιστεύω ότι αυτές οι ενέργειες αποδίδουν. Η ανθρώπινη ζωή δεν έχει κατηγορίες. Το θύμα δεν μπορεί να έχει ποδοσφαιρική κατηγορία. Δεν γίνονται επεισόδια μόνο στην Σουπερλίγκα. Ο ρόλος μου δεν είναι να λυτρώσω το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Εγώ αγαπάω το ποδόσφαιρο".

Για τους Μαρινάκη και Αλαφούζο:
"Δεν πιστεύω ότι συμφιλιώνονται με αυτό τον τρόπο ο Μαρινάκης και ο Αλαφούζος έτσι, αλλά όταν αποφασίσουν ότι το ποδόσφαιρο παίζεται στο γήπεδο. Τότε θα τους δείτε να κάθονται έντιμα σε ένα τραπέζι.

Μέχρι τότε αυτές οι συναντήσεις είναι θέατρα. Και οι δύο είναι ικανοί επιχειρηματίες, αν ήταν πεπεισμένοι ότι όλα αυτά είναι σε βάρος των συμφερόντων τους θα είχαν ήδη από μόνοι τους κάτσει να βρουν μια άκρη. Κάποτε είχε γίνει μια αρχή μεταξύ του Τζίγγερ και του Πέτρου Κόκκαλη, αλλά άλλοι παράγοντες δεν τους άφησαν και δεν προχώρησε.

Ο κύριος Κοντονής είναι σαν τον διαιτητή που τους λέει να δώσουν τα χέρια. Δεν είναι ειλικρινής αυτή η χειραψία Ειλικρινής θα γίνει όταν φύγει η μεταξύ τους καχυποψία και αυτό κερδίζεται μόνο με πράξεις".

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο:
"Η βία υπάρχει, είναι υπαρκτή, αλλά το νούμερο ένα πρόβλημα είναι η διαφθορά. Η καχυποψία που έχει οπαδός όταν πάει στο γήπεδο για το τι θα δει. Αυτό φυτιλιάζει και τη βία. Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο. Αν βάλουμε και το στοίχημα που λειτουργεί παράλληλα, ο αγώνας αλλοιώνεται σε τεράστιο βαθμό. Το ένα φέρνει το άλλο. Κάποιες φορές είναι ασύνδετα και κάποιες φορές συνδεδεμένα. Πρέπει κανείς αυτά να τα δει συνολικά.

Το προϊόν είναι το ποδόσφαιρο. Οι μισές ομάδες στη Λίγκα έχουν οικονομικά προβλήματα και οι άλλες μισές δεν έχουν αδειοδότηση. Ζητάς λοιπόν από τις ομάδες να ψηφίσουν αν πρέπει να συνεχίσει να ισχύει αυτό το καθεστώς αδειοδότησης ή αν πρέπει οι ομάδες που δεν έχουν άδεια αυτομάτως να αγωνίζονται. Είναι σαν να πηγαίνεις στις φυλακές Κορυδαλλού και να βάλεις τους κρατουμένους να ψηφίσουν αν πρέπει να παραταθεί το καθεστώς των αδειών των κρατουμένων ή όχι. Τι θα ψηφίσουν οι άνθρωποι; Όχι;".

Για τον υποβιβασμό του Απόλλωνα:
"Αναφορικά με τον υποβιβασμό του Απόλλωνα, είναι δική μας ευθύνη το ότι η ομάδα έφτασε να είναι στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Αυτό όμως που καθόρισε ποιοι τελικά θα μείνουν στην Σουπερλίγκα ήταν απόφαση άλλων και όχι το τι παίχθηκε στο γρασίδι".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ