STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βέλιτς: "Μεθοδικός, δουλευταράς και ανερχόμενος ο Σίλβα!"

Βέλιτς: "Μεθοδικός, δουλευταράς και ανερχόμενος ο Σίλβα!"
Βέλιτς INTIME SPORTS

Ο Γιάνσμικο Βέλιτς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Μάρκο Σίλβα (AUDIO).

Ο Γιάνσμικο Βέλιτς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Το 10 το κακό" με τον Παντελή Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Φιλέρη, για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό και τον Μάρκο Σίλβα.

Για το ελληνικό πρωτάθλημα και την εξέλιξη του: "Αφού δεν βγάζουν συμπέρασμα αυτοί που πρέπει πως να βγάλουμε εμείς. Ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα. Γίνονται συζητήσεις και ελπίζω να αποδώσουν για να βελτιωθεί το προϊόν".

Για το αν έχει κλείσει η ψαλίδα των υπόλοιπων ομάδων με τον Ολυμπιακό: "Η εντύπωση μου είναι ότι φέτος ενδεχομένως να ανοίγει περισσότερο η ψαλίδα. Τα προηγούμενα χρόνια παρότι ότι ο Ολυμπιακός έπαιρνε τα πρωταθλήματα δεν είχε εκμεταλλευτεί την δυνατότητα για να απομακρυνθεί από τους αντιπάλους του στο ελληνικό πρωτάθλημα και να μειώσει την διαφορά του από τα ευρωπαϊκά κλαμπ. Το λέω σαν αγωνιστικό σύνολο. Ο Ολυμπιακός νομίζω ότι φέτος έχει κάνει σωστές επιλογές και σωστά βήματα. Ξεπερνάει τα όρια του ελληνικού πρωταθλήματος".

Για τον Μάρκο Σίλβα: "Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετοί προπονητές Πορτογάλοι, ειδικά της πιο νέας γενιάς που είναι καταρτημένοι. Από εκεί και πέρα υπάρχουν και οι πιο έτοιμοι και οι πιο ανταγωνιστικοί. Αυτό που κυκλοφορεί και είναι γνωστό στην Πορτογαλία για τον Σίλβα, είναι ότι είναι ανερχόμενος προπονητής, ακούγονται τα καλύτερα για την δουλειά και την μεθοδολογία του. Την προπόνηση του, την σχέση του με τους ποδοσφαιριστές, το πως ετοιμάζει τα παιχνίδια. Έχει αφιερώσει χρόνο στο ποδόσφαιρο, για να εξελιχθεί. Προετοιμάζει τα παιχνίδια με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ακόμα και οι επιλογές του στις μεταγραφές δείχνουν έναν ξεκάθαρο τρόπο του τι θέλει. Η πορεία του Ολυμπιακού είναι φυσιολογική. Την διαφορά την κάνει το Champions League, αλλά μιλάμε για δύο παιχνίδια. Τρεις μήνες δουλειάς δεν είναι πολλές, αλλά δεν είναι και λίγες, για να περάσεις την φιλοσοφία σου στους ποδοσφαιριστές σου. Εκεί που πρέπει να εδραιωθείς στο μυαλό του κόσμου χρειάζεσαι και λίγη τύχη".

Για το ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός: "Λόγω της δουλειάς μου στον Εργοτέλη το προηγούμενο διάστημα δεν είχα πολύ χρόνο για να δω και τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε δίκαια, ήταν πιο συγκεντρωμένος, είχε μεγαλύτερη διάθεση. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Ένα παιχνίδι που θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες έκαναν αρκετά λάθη. Δεν μπορούσαν να τελειοποιήσουν την κυκλοφορία της μπάλας. Δεν ήταν πιεστικές στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα και οι δύο να φτάνουν με σχετική άνεση στην αντίπαλη περιοχή. Ελαφρώς απείθαρχες. Περισσότερο από την πλευρά του Παναθηναϊκού. Αυτό που είπα για διάθεση αφορά τον ΠΑΟΚ που πίεζε την άμυνα του Παναθηναϊκού, έστω και περιστασιακά. Και η διάθεση να παίξουν από τα άκρα. Ζάιρο, Μακ και Πέλκα συνεργαζόντουσαν ωραία και έφερναν ανισορροπία στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός ήταν αρκετά δυσκίνητος. Είχε ένα σχήμα ανορθόδοξο με δύο αμυντικά χαφ που δημιουργούσαν με δυσκολία. Ήταν αργός στις μεταβιβάσεις από την άμυνα στην επίθεση και δυσκολεύτηκε να ακολουθήσει την ταχύτητα των παικτών του ΠΑΟΚ. Στο πρώτο είχε την πρωτοβουλία ο ΠΑΟΚ, έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και ταχύτητα".

Για την αποχώρηση από τον Εργοτέλη και το περιστατικό με την Λάρισα: "Πήγα στον Εργοτέλη σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση. Δεν ήξερε αν θα συμμετέχει σε πρώτη ή δεύτερη εθνική. Κάναμε προετοιμασία με 12-13 παίκτες με τους περισσότερους από την Κ20. Σταδιακά έρχονταν παίκτες, οι περισσότεροι στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Δημιουργήσαμε μία νεανική και ενθουσιώδη ομάδα. Παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Για τον Εργοτέλη είναι μία ομάδα που έχουν περιθώρια εξέλιξης, εφόσον συνεχίσουν να δουλεύουν πολύ καλά όπως το προηγούμενο τρίμηνο. Από εκεί και πέρα υπήρχαν περισσότερο προβλήματα και φτάσαμε στο απροχώρητο. Η διοίκηση αδυνατούσε στοιχειωδώς να ανταποκριθεί. Εύχομαι να έχουν κάνει λάθος στην εκτίμηση τους και να στηρίξουν αυτά τα παιδιά. Όσον αφορά το παιχνίδι με την Λάρισα, σχολιάστηκε από υφήλιο. Ήταν λίγο αφιλόξενες οι συνθήκες. Η Λάρισα έχει μεγάλο άγχος για την άνοδο και προσπαθεί να κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να τα καταφέρει. Αν το παιχνίδι παιζόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες να φεύγαμε νικητές και ο Εργοτέλης να ήταν στην τριάδα. Η Λάρισα έχει δημιουργήσει ένα πρότζεκτ που θέλει μία ομάδα για να πρωταγωνιστήσει. Καλή ομάδα, καλούς ποδοσφαιριστές, καλό γήπεδο και κόσμο. Μπορεί να πρωταγωνιστήσει, αλλά δεν χρειάζονται τέτοια σκηνικά".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ