STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βαθμό στο Περιστέρι η ΑΕΛ, 0-0 με τον Ατρόμητο

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΛ για πρώτη φορά δεν δέχτηκε γκολ σε εκτός έδρας ματς και πήρε την ισοπαλία απ'τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (0-0), με τον βαθμό αυτό να διατηρεί τους Θεσσαλούς στο +2 απ'τη ζώνη του υποβιβασμού

Ατρόμητος και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ στο Περιστέρι, με τους Θεσσαλούς να παίρνουν πολύτιμο βαθμό στη "μάχη" που δίνουν για την παραμονή στη Super League.

Αυτός ήταν και ο πρώτος βαθμός για τον Αντρέ Πάους στον πάγκο της ομάδας της Λάρισας, η οποία δεν κατάφερε να πάρει το πρώτο της "διπλό", αλλά κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να μην δεχτεί γκολ σε εκτός έδρας ματς!

Η ισοπαλία αυτή είναι πολύτιμη για την ΑΕΛ, καθώς την διατήρησε στο +2 από τον Λεβαδειακό και την ζώνη του υποβιβασμού, καθώς η ομάδα τη Λιβαδειάς αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Ολυμπιακό (1-1).

Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, προφανώς ήθελαν περισσότερο τη νίκη, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ στο πρώτο ημίχρονο που είχαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ στο δεύτερο ήταν πιο προσεκτικοί, καθώς και το "χ" δεν ήταν άσχημο.

Τα δύο τελευταία ματς της ΑΕΛ είναι με εντός με Ξάνθη και εκτός με Παναθηναϊκό, ο Λεβαδειακός που έχει δύο βαθμούς λιγότερους παίζει με εντός με ΑΕΚ και εκτός με Πανιώνιο, ενώ ο Ηρακλής που έχει τους ίδιους βαθμούς με την ΑΕΛ παίζει εντός με Παναιτωλικό και εκτός με Αστέρα Τρίπολης (η Βέροια υποβιβάστηκε και μαθηματικά).

Όσον αφορά στον Ατρόμητο, βαθμολογικό ενδιαφέρον δεν είχε και αυτό ήταν φανερό, στο πρώτο ημίχρονο δεν απείλησε καθόλου, αφού το κέντρο δεν... επικοινωνούσε με την επίθεση.

Έδειξε άλλο πρόσωπο η ΑΕΛ

Η εικόνα της ΑΕΛ ήταν σαφώς διαφορετική σε σχέση με την βαριά ήττα (1-4) από τον Αστέρα Τρίπολης την προηγούμενη εβδομάδα, με τον Αντρέ Πάους να χειρίζεται καλά το ματς και να παίρνει αυτό που ήθελε, τον βαθμό δηλαδή σε πρώτη φάση, με το παρθενικό "διπλό" πάντως να μην ήταν μακριά.

Γήπεδο: "Στάδιο Περιστερίου"

Διαιτητής: Γεώργιος Μπλάνας (Μεσσηνίας)

Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης (Χανίων), Δημήτριος Βεργέτης (Αρκαδίας)

4ος Διαιτητής: Νικόλαος Ρατσιάτος (Αργολίδας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σα Πίντο): Γκορμπούνοφ, Κυριακίδης, Ζησόπουλος, Κοντοές, Κατράνης, Μανιάτης, Ουμπίδες, Τόνσο (69' 69' Πλατέλλας), Λημνιός, Ντιγκινί, Ντάουντα (84' Λε Ταλέκ).

ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Θεωδορόπουλος, Ρέντζας (62' Τσίμο Ναβάρο), Φάρκας, Γκόλιας, Μονιάκης (78' Κουτσιανικούλης), Φατιόν, Αναστασόπουλος, Βαρέλα (61' Αβραάμ), Αγκάνοβιτς, Ντέλεσιτς, Ναζλίδης.

Γκολ: - / -

Κάρτες: Κυριακίδης (27'), Ναζλίδης (27'), Γκόλιας (61'), Ουμπίδες (73'), Φατιόν (80') / -

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Βαθμό στο Περιστέρι η ΑΕΛ, 0-0 με τον Ατρόμητο
Βαθμό στο Περιστέρι η ΑΕΛ, 0-0 με τον Ατρόμητο

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο της ΑΕΛ ο Αντρέ Πάους είχε έζησε ένα... εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 30' είχε ήδη δεχτεί 3 γκολ η ομάδα του, όμως τα πράγματα στο δεύτερο ματς του στο Περιστέρι ήταν διαφορετικά, καθώς οι Θεσσαλοί ήταν ανώτεροι στο πρώτο 45άλεπτο.

Ο Ατρόμητος απείλησε μόνο μία στο πρώτο 45άλεπτο, όταν στο 12ο λεπτό ο Λημνιός βρέθηκε σε καλή θέση από αριστερά στην περιοχή, αλλά αποφάσισε να μη σουτάρει και να κάνει γύρισμα με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η ΑΕΛ είχε δύο καλές μέσα σε ένα λεπτό, το 7ο, όταν ο Ζησόπουλος σταμάτησε τον Ντέλετιτς με εξαιρετικό τάκλιν και στην επόμενη φάση το αριστερό σουτ του Αγκάνοβιτς σταμάτησε ο Ουμπίδες.

Η πρώτη πραγματικά καλή και οργανωμένη αντεπίθεση ήρθε από τους φιλοξενούμενους στο 21', μ,ε τον Ναζλίδη να αφήνει την μπάλα πίσω στον Αναστασόπουλος, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή ήταν μόνος, θα μπορούσε να κοντρολάρει και να κάνει πάσα ή ένα καλό σουτ, όμως αποφάσισε να σουτάρει στην κίνηση και η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Από την εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς από αριστερά, ο Γκόλιας πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, καθώς κανείς δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της, ενώ στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η ομάδα του Πάους έχασε τρεις ευκαιρίες.

Στο 40', μετά από εκτέλεση φάουλ του Βαρέλα, ο Φατιόν βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή και δεν κατάφερε να πλασάρει, στο 43' ο Κατράνης έκανε εκπληκτικό τάκλιν και σταμάτησε τον Ρέντζα που ήταν έτοιμος να σκοράρει από κοντά μετά το "ένα-δύο" με τον Βαρέλα, ο οποίος στο 45' έκανε το κόρνερ και η κεφαλιά του Φατιόν πέρασε άουτ (κακή έξοδος ο Γκορμπούνοφ).

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν διαφορετικό, με τον Ατρόμητο να ξεκινά με λίγο περισσότερη διάθεση και να χάνει δύο ευκαιρίες σε ισάριθμα λεπτά, με το αδύναμο πλασέ του Μαρτίν Τόνσο στο 54' και το επίσης αδύναμο σουτ του Ντιγκινί στο 55' (και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα πήγε στην αγκαλιά του Θεοδωρόπουλου).

Η ΑΕΛ ξεκίνησε με το μυαλό λίγο περισσότερο στην άμυνα και στην διασφάλιση του βαθμού, σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και άρχισε να γίνεται ξανά επικίνδυνη όταν μπήκε στο ματς ο Ανδρέας Αβραάμ στο 61'.

Ο Κύπριος μέσος στο 67' έχασε καλή ευκαιρία με εκτέλεση φάουλ που κέρδισε ο ίδιος από τον Κοντοέ, ενώ ένα λεπτό μετά, στην απέναντι εστία, ο Θεοδωρόπουλος έκανε κακή έξοδο, αλλά δεν τον... τιμώρησε ο Μανιάτης, καθώς εν μπόρεσε να πιάσει καλά το σουτ με το αριστερό.

Με τον τραυματισμό του Μονιάκη ο Αντρέ Πάους αποφάσισε κάνει πιο επιθετική την ομάδα, καθώς έβαλε στην θέση του τον Κουτσιανικούλη και γύρισε τον Αβραάμ στην θέση του αριστερού μπακ.

Δεν άλλαξε και πολλά για την ΑΕΛ αυτή η κίνηση, αλλά λίγο έλειψε να πάριε το "διπλό" στην τελευταία φάση του αγώνα, όταν στο 93' την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκορμπούνοφ.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν και η κορυφαία. Αν μία ομάδα δικαιούταν γκολ αυτή ήταν η ΑΕΛ και λίγο έλειψε στο 93' να το βρει, αλλά ο Γκορμπούνοφ έκανε καταπληκτική επέμβαση στην αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Αγκάνοβιτς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Άριστη η διαιτησία του Γεώργιου Μπλάνα από τη Μεσσηνίας, δεν έκανε λάθη, έδωσε κάρτες πραγματικά όταν έπρεπε.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σλοβάκος κεντρικός αμυντικός, Πάβολ Φάρκας, ήταν ο λόγος για τον οποίο η ΑΕΛ για πρώτη φορά δεν δέχτηκε γκολ εκτός έδρας. Μαζί βέβαια με την αδυναμία και την έλλειψη κινήτρου του Ατρόμητου, αλλά ο Φάρκας ήταν ο καλύτερος του ματς, με εξαιρετικές τοποθετήσεις και επεμβάσεις.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το αριστερό μπακ του Ατρομήτου, Αλέξανδρος Κατράνης, έκανε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση. Αν δεν υπήρχε η απόκρουση του Γκορμπούνοφ στο 93', ίσως η φάση του αγώνα να ήταν το τρομερό τάκλιν του 18άχρονου στον Ρέντζα στο 43'.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μαρτίν Τόνσο είναι ένας παίκτης που με το ταλέντο του μπορεί να κάνει την διαφορά στην Ελλάδα, όμως κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν... άφαντος. Ο Ντάουντα δεν πήρε καθόλου μπάλα και ο λόγος είναι πως δεν μπορούσε ο Τόνσο να τον τροφοδοτήσει, δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Ουμπίδες να συνδέσει το κέντρο του Ατρόμητου με την επίθεση.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ