STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Βαθμό με Ελμπάζ ο Απόλλων, 1-1 με Ατρόμητο

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) στο Περιστέρι με τον Κιβρακίδη να ανοίγει το σκορ για τους Περιστεριώτες και τον Ελμπάζ να ισοφαρίζει με εκτέλεση φάουλ για την "Ελαφρά Ταξιαρχία" διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Ισόπαλη (1-1) έληξε η τελευταία χρονικά αναμέτρηση της πρώτης αγωνιστικής της Super League. Ο Ατρόμητος άνοιξε το σκορ με τον Κιβρακίδη να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα των Περιστεριωτών ύστερα από 89 ματς, αλλά ο Απόλλων Σμύρνης έφυγε με το βαθμό από το Περιστέρι χάρη στην εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του... σπεσιαλίστα Ελί Ελμπάζ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την αρχική ενδεκάδα του Ατρομήτου σε 4-2-3-1. Ο Μίρκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία του Ατρομήτου, Καρασαλίδης και Χατζηισαΐας συνέθεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο έχοντας εκ δεξιών κι εξ' αριστερών τους αντίστοιχα τους Κιβρακίδη και Γιαννούλη. Μάντσον και Ούμπιδες αποτέλεσαν τους δύο αμυντικούς χαφ, Ντιγκινί, Μανούσος και Βασιλακάκης την κεντρική τριάδα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Αμπιόλα Ντάουντα.

Το "μυστικό" της απόλυτης επικράτησης του Ατρομήτου στα 2/3 της αναμέτρησης ήταν η άψογη συνεργασία Κιβρακίδη - Μανούσου (την ώρα που ο Βασιλακάκης έβρισκε εμπόδια) με τον πρώτο να λειτουργεί ως full back και να αναστατώνει την άμυνα του Απόλλωνα.

Βαθμό με Ελμπάζ ο Απόλλων, 1-1 με Ατρόμητο

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος περιορίστηκε σε πιο συντηρητικό σχήμα. Με τον Τσόβιτς να υπερασπίζεται την εστία της ομάδας του, τους Μπαρτολίνι και Παπάζογλου να ορίζουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Ντάσιο στα δεξιά και τον Κοντοέ στα αριστερά. Κούρος και Κονέ συνέθεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, έχοντας τον Σιατραβάνη σε θέση δεξιού εξτρέμ, τον Μαασί (αντίστοιχα) σε θέση αριστερού, τον Ανιέτε σε επιτελικό ρόλο και τον Καστιγιέχος στην κορυφή.

Βαθμό με Ελμπάζ ο Απόλλων, 1-1 με Ατρόμητο

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκούλας

Βοηθοί: Δημήτρης Γκάγκας, Στάυρος Σίπκας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μίρκοβιτς, Κιβρακίδης, Καρασαλίδης, Χατηζισαΐας, Γιαννούλης, Μάντσον, Ούμπιδες (66' Κυριακίδης), Μανούσος (81' Νάτσος), Βασιλακάκης, Ντιγκινί (88' Μενσά), Ντάουντα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Άκης Μάντζιος): Τσόβιτς, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Παπάζογλου, Κούρος, Ντάσιος (85' Ελμπάζ), Κονέ, Σιατραβάνης (67' Μάατσεν), Ανιέτε, Μαασί (55' Αλμπάνης), Καστιγιέχος.

Γκολ: 46' Κιβρακίδης / 86' Ελμπάζ

Κάρτες: 23' Μανούσος, 24' Ούμπιδες, 65' Γιαννούλης, 82' Βασιλακάκης / 33' Σιατραβάνης, 67΄Ντάσιος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και οκτώ λεπτά μετά την έναρξη της αναμέτρηση έχασε την πρώτη ευκαιρία να προηγηθεί, όταν ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντάουντα έπιασε την κεφαλιά στην κίνηση, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Τσόβιτς.

Στο 15ο λεπτό Μανούσος κινήθηκε από τα δεξιά, έκανε το γύρισμα, ο Ντιγκινί έξω από την περιοχή με σουτ, έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Στο 21ο λεπτό, ο Μανούσος κινήθηκε αριστερά από τα δεξιά συγκλίνοντας προς το κέντρο και ελισσόμενος, έκανε και το σουτ, αλλά ο γκολκίπερ της "Ελαφράς Ταξιαρχίας" με εξαιρετική απόκρουση έστειλε την μπάλα κόρνερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων παρατηρήθηκε στο 34ο λεπτό. Ύστερα από φάση διαρκείας, ο Κιβρακίδης μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ και η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στην επαναφορά, ο Ντάουντα θα μπορούσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το πλασέ του ήταν κακό (έδωσε αντίθετη κίνηση στην μπάλα) και χάθηκε μια σπουδαία ευκαιρία.

Ο Κιβρακίδης, ωστόσο, μετουσίωσε σε γκολ τη δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο ματς για να σκοράρει. Με τη συμπλήρωση δύο λεπτών από την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μανούσος με σέντρα βρήκε στην περιοχή τον Βασιλακάκη, ο Κοντοές έβαλε την κόντρα στο σουτ του δεύτερου, η μπάλα έφθασε στη δεξιά πλευρά στο Κιβρακίδη κι εκείνος με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Τσόβιτς.

Ο Απόλλων Σμύρνης από εκείνο το σημείο και μετά "ξύπνησε" κι άρχισε να πιέζει για την ισοφάριση. Στο 58ο λεπτό, ο Καστιγιέχος επιχείρησε το σουτ εκτός περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μίρκοβιτς.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ICONPRESS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ ICON

Δύο λεπτά αργότερα (60'), ο Ντιγκινί έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αφού ο Ντάουντα του έστρωσε την μπάλα, αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά. Στο 74ο λεπτό, ο Κοντοές βρήκε τον Μάατσεν, ο Ολλανδός από τα δεξιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, καθώς ο Μίρκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Μετά από πέντε λεπτά (79') ο Μάατσεν έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καστιγιέχος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μίρκοβιτς.

Ο Άκης Μάντζιος πέρασε τον Ελί Ελμπάζ στη θέση του Ντάσιου στο 86ο λεπτό και ο Ισραηλινός στο αμέσως επόμενο λεπτό ισοφάρισε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ανέλαβε την εκτέλεση του φάουλ και παρά την προσπάθεια του Μίρκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η εκτέλεση φάουλ από τον Ελί Ελμπάζ. Γιατί σε αυτή τη φάση οφείλεται η διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος. Ο Ισραηλινός ύστερα από υπόδειξη του Άκη Μάντζιου ανέλαβε την εκτέλεση κι έδωσε το βαθμό στη ομάδα του. Άλλωστε οι επιτυχείς εκτελέσεις φάουλ είναι το ατού του κι έτσι συστήθηκε στο ελληνικό κοινό. Και το έκανε με τον καλύτερο τρόπο.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Καλή διαιτησία από τον Εμμανουήλ Σκούλα. Έλαβε τις αποφάσεις του με το "γράμμα του νόμου", δεν χαρίστηκε σε κάποιον παίκτη. Έβγαλε τρεις κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο κι έδωσε το "στίγμα" ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί σκληρά μαρκαρίσματα. Μάλλον, απέδωσε αυτή η τακτική του καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν περισσότερο προσεκτικοί στη συνέχεια.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μπορεί οι Κυριάκος Κιβρακίδης και Ελί Ελμπάζ να ήταν οι σκόρερς της αναμέτρησης, αλλά το ματς άλλαξε με τις διεισδύσεις του ο Ντάρεν Μάατσεν. Ο Άκης Μάντζιος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ολλανδό εξτρέμ κι εκείνος έδωσε απίστευτη ενέργεια στον Απόλλωνα. Είχε την ευκαιρία να σκοράρει, με τις προωθήσεις και τις σέντρες του έδωσε ευκαιρία στους συμπαίκτες του (φάση με την κεφαλιά του Καστιγιέχος) να το κάνουν.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι αλλαγές του Άκη Μάντζιου. Στα 2/3 της αναμέτρησης του Περιστεριού, η παρουσία του Απόλλωνα Σμύρνης ήταν νωχελική, η επιθετική του δημιουργία πενιχρή. Αλλά, οι κινήσεις από τον πάγκο άλλαξαν όλη τη ροή της αναμέτρησης. Credit στον τεχνικό των φιλοξενούμενων, γιατί διόρθωσε τον αρχικό αμυντικό του προσανατολισμό και με στοχευμένες αλλαγές άλλαξε την εικόνα της ομάδας του και την οικονομία της αναμέτρησης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιλογή του Νταμίρ Κάναντι να γυρίσει πίσω την ομάδα του μετά το προβάδισμα με το γκολ του Κιβρακίδη. Ο Ατρόμητος έπαιζε ποδόσφαιρο κυριαρχίας, είχε ευκαιρίες, δοκάρι και γκολ. Ξαφνικά ο διακόπτης έσβησε και η γηπεδούχος ομάδα το γύρισε σε... άμυνα. Επίσης, η αντίδραση του Κονέ επειδή ο Μάντζιος δεν τον άφησε να εκτελέσει το φάουλ και υπέδειξε το Ελμπάζ. Κάτι παραπάνω ξέρει ο προπονητής σε αυτές τις περιπτώσεις και αυτό αποδείχθηκε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ