STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τσέκαρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ατρόμητος επικράτησε της Ξάνθης με 1-0 με γκολ του Ντάουντα στο 17' και ουσιαστικά κλείδωσε την ευρωπαϊκή του παρουσία τη νέα σεζόν. Λίγες αλλά μεγάλες φάσεις στη διάρκεια της αναμέτρησης.

Ο Ατρόμητος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην αναμέτρηση με τη Ξάνθη καθώς με το 1-0 και την κατάκτηση των τριών βαθμών ουσιαστικά τσέκαρε το Ευρωπαϊκό του εισιτήριο για τη νέα σεζόν.

Οι γηπεδούχοι με την επικράτηση τους αυτή έφτασαν στους 46' βαθμούς ενώ η Ξάνθη έχασε έδαφος στη μάχη για την πεντάδα καθώς παρέμεινε στους 32 βαθμούς με τον Πανιώνιο όμως να παίζει την Κυριακή.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς είχαμε ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Μόνο που σε αρκετές απ' αυτές χάθηκαν γκολ που δεν χάνονται, τόσο από πλευράς Ατρόμητου όσο και από πλευράς Ξάνθης.

Οι Ακρίτες ξεκίνησαν καλύτερα στο ματς, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μετά το τριάντα και στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους που απείλησαν μόλις μόνο μια φορά.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με ένα 3-5-2, κάτι που δεν το συνηθίζει, και χρησιμοποίησε τον Γιαννιώτη κάτω από την εστία. Στην τριάδα της άμυνας έπαιξαν οι Ρισβάνης, Χατζηισαΐας και Καρασαλίδης ενώ στο κέντρο οι Κιβρακίδης, Σάκιτς ήταν τα δυο μπακ χαφ με τους Μπουσουλάτζιτς και Ουμπίδες να είναι οι δυο μέσοι και μπροστά τους ο Κιβρακίδης ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Ουάρντα και Ντάουντα.

Τσέκαρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Ξάνθη

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, διατήρησε το 4-2-3-1 και είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Ζίβκοβιτς με τους Σβαρνά και Σιλά να είναι τα δυο μπακ ενώ οι Λισγάρας, Φλίσκας έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μεχία, Καμαρά και στην τριάδα μπροστά τους ξεκίνησαν οι Φασίδης, Τριάδης και Μπρίτο με μοναδικό προωθημένο τον Γέντρισεκ.

Τσέκαρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Ξάνθη

Ένα γκολ ήταν αρκετό στον Ατρόμητο

Γήπεδο: Δημοτικό Περιστερίου

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Λ. Φραγκιαδάκης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Κ. Κωνστάντιος (ΕΠΣ Ευβοίας)

4ος: Αθανάσιος Τζήλος (ΕΠΣ Λάρισας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι):Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Βασιλακάκης (46' Μάντσον), Σάκιτς, Ουάρντα, Ντάουντα (71' Μπρούνο).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς):Ζίβκοβιτς, Σβαρνάς, Φλίσκας, Λισγάρας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά (Ντε Λούκας), Μπρίτο, Τριάδης (71' Λουσέρο), Γέντρισεκ, Φασίδης (55' Κίκε Μπουλά).

Γκολ: 17' Ντάουντα

Κίτρινες: 18' Ντάουντα, 90' Σάκιτς, 90+Μπουσουλάτζιτς/50' Ντε Λούκας, 60' Λισγάρας

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήρε τη μπάλα στα πόδια της και έδειξε διατεθειμένη να κάνει το παιχνίδι της σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που έδειξε να μπερδεύεται από το σύστημα με το οποίο ξεκίνησε η αναμέτρηση. Οι Ακρίτες όμως παρά την υπεροχή τους δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά.

Ο Ατρόμητος με την πλευρά του είχε δώσει χώρο στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης αλλά ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στην πρώτη του φάση στο ματς. Σε μια ωραία επίθεση στο 17' ο Ουάρντα βρήκε τον Βασιλακάκη, αυτός γύρισε στον Ούμπιδες που έκανε τη σέντρα με τον Ντάουντα στο δεύτερο δοκάρι που πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι έξι λεπτά αργότερα θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά ο Μπρίτο έχασε μια τεράστια ευκαιρία. Ο Γέντρισεκ έγινε κάτοχος της μπάλας, πέρασε τον αντίπαλο του και προ του Γιαννιώτη πάσαρε στον Μπρίτο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σε κενή εστία έστειλε τη μπάλα με πλασέ έξω. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος καθώς στη συνέχεια είχαμε μόνο ένα καλό σουτ του Κιβρακίδη στο 30' που έφυγε έξω.

Η στατιστική εικόνα της αναμέτρησης στα πρώτα 45 λεπτά:

Τσέκαρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Ξάνθη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αλλαγές από τους δυο προπονητές με τον Κάναντι να βγάζει τον τραυματία Βασιλακάκη και τον Ράσταβατς να κάνει μια αλλαγή ώστε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Μάλιστα η Ξάνθη πριν τη συμπλήρωση 55' λεπτών έκανε και δεύτερη αλλαγή με τον Κίκε Μπουλά να περνάει στην αναμέτρηση.

Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος χάθηκε στο 62' και ήταν για τον Ατρόμητο που ήταν καλύτερος στο δεύτερο 45λεπτο. Ο Ούμπιδες εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο Καρασαλίδης πήρε την κεφαλιά από το ένα μέτρο και έστειλε τη μπάλα έξω.

Στο 68' ο Ουάρντα έχασε νέα ευκαιρία όταν μετά από σέντρα του Κιβρακίδη από τα δεξιά με κεφαλιά ψαράκι προσπάθησε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα μόλις έξω.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια επιπλέον καλή στιγμή στο 86' όταν σε σέντρα του Ουάρντα από τα δεξιά ο Ρισβάνης πήρε τη κεφαλιά με τον Μπρούνο να βάζει το πόδι του και από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα έξω.

Η Ξάνθη απείλησε μόλις μια φορά στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό έγινε στο 90'. Οι Ακρίτες εκτέλεσαν ένα φάουλ από τα δεξιά ο Λουσέρο βρέθηκε ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι αλλά με κεφαλιά από πολύ κοντά κατάφερε να στείλει τη μπάλα πλάγιο άουτ.

Η στατιστική εικόνα του αγώνα:

Τσέκαρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο ο Ατρόμητος, 1-0 τη Ξάνθη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευκαιρία του Μπρίτο. Στο 23' ο Γέντρισεκ με ωραία ενέργεια έβγαλε τον Μπρίτο φάτσα με το τέρμα και ο άσος της Ξάνθης με πλασέ από το ύψος του πέναλτι σε κενή εστία κατάφερε να στείλει τη μπάλα έξω. Αν εκεί γινόταν το 1-1 κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να άλλαζε στη διάρκεια του ματς.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Τζοβάρας από την Φθιώτιδα. Με λάθη η διαιτησία του Τζοβάρα και μάλιστα σε μερικές εύκολες φάσεις. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά σε κάποιες περιπτώσεις έκανε λάθος στις αποφάσεις του.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπουσουλάτζιτς. Εξαιρετικό ματς από τον μέσο του Ατρόμητου, κέρδισε πολλές μονομαχίες, βοήθησε σε άμυνα και επίθεση την ομάδα ώστε να φτάσει σε ένα ακόμη τρίποντο.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Σάκιτς. Πολύ καλό παιχνίδι από τον μπακ του Ατρόμητου που έπαιξε ως μπακ χαφ και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Με καλές επιλογές, κοψίματα, καλές ενέργειες σε άμυνα και επίθεση και πολλά ανεβάσματα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο διαιτητής της αναμέτρησης. Υπήρχαν τρεις ξεκάθαρες φάσεις στις οποίες πήρε εντελώς λάθος αποφάσεις και αδίκησε και τις δυο ομάδες. Πάλι καλά που απέφυγε το μεγάλο λάθος.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ