STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τριγμοί από Παναθηναϊκό στην κεντρική διαχείριση

Τριγμοί από Παναθηναϊκό στην κεντρική διαχείριση
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παναθηναϊκός δεν συμφωνεί με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και δήλωσε έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση, αν τεθεί τέτοιο θέμα. Η ατάκα του Πανόπουλου για CNN, Eurosport και Canal Plus.

Η προτεινόμενη ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων στις ΠΑΕ τηςSuperLeague δεν αποκλείεται ακόμη και να "τινάξει στον αέρα" την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που είναι σε ισχύ μέχρι το 2019.

Στο διοικητικό συμβούλιο του συνεταιρισμού, αποφασίστηκε να συσταθεί επιτροπή αποτελούμενη από τους κ. Στράτο, Κωστούλα, Μποροβήλο που θα εξετάσει το πώς θα μοιραστούν οι ΠΑΕ τα λεφτά από τηνNOVA. Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι αλλά δεν τέθηκε προς ψήφιση όπως και το υπόλοιπο "πακέτο" της αναδιάρθρωσης και πήρε αναβολή για τις 24 Μαρτίου, προβλέπει μείωση της παραμέτρου της "εμπορικότητας" στην κατανομή των εσόδων για τις μεγάλες ΠΑΕ από 50% σε 13%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το "big-4" του ελληνικού πρωταθλήματος (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ) θα χάσει λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο που θα πάνε στα ταμεία των υπόλοιπων ΠΑΕ.

Στο διοικητικό συμβούλιο ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης πήρε το "οκ" από τους Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ πως αν συμφωνήσουν οι υπόλοιπες ομάδες με την ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και καλυφθεί το ποσό που θα χάσουν από άλλα κριτήρια, τότε θα συμφωνήσουν και αυτοί. Ο Παναθηναϊκόςδεν απάντησε θετικά. Στην ερώτηση, μάλιστα,του Χρήστου Πανόπουλου αν οι τέσσερις μεγάλοι θέλουν να "σπάσει" η κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, η απάντηση από τον Χρήστο Παναγόπουλου του Παναθηναϊκού ήταν "αν τεθεί τέτοιο θέμα, είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε".

Οι προϋποθέσεις

Οι "πράσινοι" βέβαια γνωρίζουν ότι στο τηλεοπτικό συμβόλαιο υπάρχουν ρήτρες σε περίπτωση αποχώρησης μίας ομάδας και δεν μπορούν να φύγουν μόνοι τους. Εκτός αν αποδεσμευτούν από την κεντρική διαχείριση ή έχουν στο πλευρό τους και άλλες ΠΑΕ.

Πανόπουλος: "Να κάνουν συμβόλαια με τοCΝΝ, τοEurosport, τοCanalplus"

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός υπό προϋποθέσεις, είναι έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει από την κεντρική διαχείριση, το επιβεβαίωσε ο Χρήστος Πανόπουλος μετά το διοικητικό συμβούλιο τηςSuperLeague.

"Επειδή η εκτίμηση μου είναι ότι οι μεγάλες ομάδες θέλουν να αγοράζουν χρόνο, σαν Ξάνθη πάντα μιλώντας, εκφράστηκα και είπα «πέστε μας, θα ήθελα να γνωρίζω από τις ιδιοκτησίες του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ αν θα εύχονταν οι ομάδες τους να αποχωρήσουν από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση αντί να αγοράζουν χρόνο όπως είναι η εκτίμηση της Ξάνθης».

Μου είπαν - και είναι αυτονόητο - ότι δεν μπορούν να απαντήσουν σε αυτό, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό ο οποίος είπε ότι «αν τεθεί τέτοιο θέμα, εμείς είμαστε έτοιμοι να αποχωρήσουμε από την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση με κάποιους όρους",τόνισεoncameraο ιδιοκτήτης της Ξάνθης. Οι όροι αυτοί που αναφέρεται ο Χρήστος Πανόπουλος είναι οι ρήτρες.

Στην ερώτηση αν διάσπαση της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σημαίνει και το τέλος τηςSuperLeagueη απάντηση του ήταν… "άλλοSuperLeague, άλλο κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρξει Σούπερ Λίγκα με κεντρική τηλεοπτική διαχείριση που θα είναι σε ένα κομμάτι 12 ομάδες και σε ένα άλλο 4 ομάδες με ξεχωριστά συμβόλαια με τοCΝΝ, το Eurosport, τοCanalplusή ότι θέλουν".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ