STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τριάρα του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας, στο ντεμπούτο του Μπερμπάτοφ

Τριάρα του ΠΑΟΚ επί της Βέροιας, στο ντεμπούτο του Μπερμπάτοφ
INTIME SPORTS

Οι παίκτες και ο κόσμος του ΠΑΟΚ άλωσαν τη Βέροια για να... γιορτάσουν την παρθενική εμφάνιση του Βούλγαρου σταρ. Ο Δικέφαλος έφτασε στο 0-3 από το 55΄ με γκολ των Κλάους, Μακ και Τζιόλη.

Αν υπήρχε και ένα γκολ του Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ θα μιλούσαμε για την ιδανική "πρώτη" του Βούλγαρου σταρ στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος φόρεσε τα καλά του για να τον υποδεχτεί και μπροστά σε περισσότερους από 4000 οπαδούς του που γέμισαν τις κερκίδες του γηπέδου της Βέροιας, επιβλήθηκε των γηπεδούχων με 3-0.

Το ματς αντέχει σε κριτική μέχρι το 17΄ όταν ο Αθανασιάδης στο πρώτο επίσημο παιχνίδι του φέτος, φανέρωσε την τρομερή ικανότητα στο "μία φάση, ένα γκολ" που διαθέτει και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 0-1.

Από 'κει και πέρα, ο Δικέφαλος, με οργανωτή έναν εξαιρετικό Πέλκα που οργίαζε στον αγωνιστικό χώρο, επιβλήθηκε πλήρως και έκλεισε το ημίχρονο με δύο γκολ διαφορά.

Η Βέροια πήγε να αντιδράσει στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά το οριζόντιο δοκάρι και ο Όλσεν της στέρησαν το γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι και στο 55΄ ο Τζιόλης τελείωσε το ματς με το τρίτο γκολ του Δικεφάλου.

Από κει και πέρα, αυτό που μετρά ήταν το ντεμπούτο του Μπερμπάτοφ που αποθεώθηκε όταν πήρε τη θέση του Αθανασιάδη (κι αυτός εισέπραξε ζεστό χειροκρότημα), ενώ πρέπει να σημειώσουμε και τις αποδοκιμασίες των οπαδών της Βέροιας σε βάρος του Θόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος, ως γνωστό, ανέλαβε και τον Άρη.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:Δημοτικό Στάδιο Βέροιας

Διαιτητής:Βοσκάκης
Γκολ:Αθανασιάδης 17΄, Μακ 25΄, Τζιόλης 55΄

Βέροια (Γεωργιάδης):Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Ετζεγκουέλε, Νάστος, Σιόντης (46' Ιμπραΐμ), Βεργώνης, Γιουσούφ, Ναζλίδης (67' Καϊκούτ), Μαγιέφσκι (46' Κόλα), Αμπντούν

ΠΑΟΚ (Τούντορ): Όλσεν, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Κίτσιου, Λέοβατς (46' Κωνσταντινίδης), Τζιόλης, Κάτσε (73' Σάμπο), Πέλκας, Μακ, Αθανασιάδης (58' Μπερμπάτοφ)

Κάρτες:53' Μαραγκός, 89' Νάστος/ 53' Κίτσιου

Κόκκινες:-

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης της Βέροιας με τον ΠΑΟΚ

Ισορροπημένο ξεκίνημα

Ο αγώνας δεν είχε φάσεις στα πρώτα δέκα λεπτά, με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί καλύτερα τη μπάλα. Η πρώτη φάση ήρθε για τη Βέροια στο 13' όταν ο Αμπντούν πήγε να αιφνιδιάσει τον Όσεν με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, με τον Σουηδό τερματοφύλακα να παραχωρεί νέο κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είχε την δική του πρώτη επικίνδυνη φάση ένα λεπτό αργότερα, όταν έβγαλε μια ωραία αντεπίθεση με τον Αθανασιάδη να μοιράζει στον Κάτσε στη δεξιά πλευρά, εκείνος να τον ξαναβρίσκει μέσα στην περιοχή με ωραία πάσα και ο Κλάους να επιχειρεί ένα απειλητικό γύρισμα, το οποίο απομάκρυνε ο Καντιμοίρης.

Επανήλθε με γκολ ο Κλάους

Στο 17' ο Στέφανος Αθανασιάδης άνοιξε το σκορ με ένα πολύ ωραίο γκολ, κάνοντας εξαιρετικό come back μετά τον τραυματισμό του και βρίσκοντας δίχτυα ξανά μετά από τον Μάρτιο (!) κι έπειτα από 10 αγώνες (Τελευταίο του γκολ στις 8/3/2015 στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 4-3)! Παράλληλα, σκόραρε στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι για τη φετινή σεζόν.

Το γκολ προήλθε από ωραία συνεργασία των Κάτσε-Πέλκα λίγο έξω από την περιοχή, με τον τελευταία να ψάχνει μια κάθετη μπαλιά, τη μπάλα να κοντράρει και να στρώνεται στον Κλάους. Εκείνος "εκτέλεσε" τον Καντιμοίρη με δυνατό σουτ, κάνοντας το 0-1.

Στο 25' ο ΠΑΟΚ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ρόμπερτ Μακ. Η φάση ξεκίνησε από τον Πέλκα που επέμεινε μετά από μία σέντρα του που απομακρύνθηκε προς το μέρος του. Συνεργάστηκε με τον Βίτορ μπαίνοντας στην περιοχή και έκανε εξαιρετική "ποδιά" στον Εντζεγκέλε, δίνοντας ασίστ στον Μακ, με τον τελευταίο να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά για το 0-2.

Μετά το δεύτερο τέρμα του "Δικεφάλου" άρχισαν αποδοκιμασίες οπαδών της Βέροιας στα επίσημα, κατά του Καρυπίδη, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως έχει αναλάβει και τον Άρη.

Σόου Πέλκα

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο παιχνίδι δημιουργώντας αξιόλογες ευκαιρίες προς την εστία της Βέροιας. Στο 30' ένα σουτ του Πέλκα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 32' Πέλκας-Μακ συνεργάστηκαν άψογα μέσα στην περιοχή, με τον Σλοβάκο να πλασάρει από πολύ κοντά πάνω στον γκολκίπερ της Βέροιας. Στο 34΄ λίγο έλειψε να κάνει ένα τραγικό λάθος ο Όλσεν.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Κίτσιου, όμως ο Αμπντούν δεν το εκμεταλλεύτηκε. Στο 36' έπιασε ένα καλό σουτ ο Κίτσιου με τον Καντιμοίρη να αποκρούει. Στο 41΄ ο Κίτσιου επιχείρησε νέο σουτ, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να μπλοκάρει.

Γενικότερα ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο μετά το 0-2 και μέχρι το ημίχρονο, με τον Πέλκα να είναι εξαιρετικός και να κάνει ωραίες ενέργειες.

Δυνατό ξεκίνημα η Βέροια, κράτησε το μηδέν ο Όλσεν

Η Βέροια ξεκίνησε με δύο αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με τον Γεωργιάδη να προσπαθεί να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του. Ιμπραΐμ και Κόλα πήραν τις θέσεις των Μαγιέφσκι και Σιόντη. Ο Τούντορ αντικατέστησε προληπτικά τον Λέοβατς καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με κεφαλιές. Αρχικά στο 48΄ ο Κόλα έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της ασπρόμαυρης άμυνας και ο Όλσεν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στη συνέχεια με νέα κεφαλιά ο Ναζλίδης είχε δοκάρι και στην επαναφορά ο Όλσεν απέκρουσε ξανά με δυσκολία νέα κεφαλιά του Κόλα. Στο 50΄ ο Κόλα απείλησε με νέα κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 54΄ ο Μακ έκανε ωραία ατομική ενέργεια όμως του σουτ του σταμάτησε στον Καντιμοίρη που παραχώρησε κόρνερ.

Το "καθάρισε" ο Τζιόλης, ντεμπούτο με αποθέωση για Μπερμπάτοφ

Στο 55΄ έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή της Βέροιας η μπάλα στρώθηκε στον Τζιόλη μετά από λανθασμένη απομάκρυνση των γηπεδούχων. Ο έμπειρος μέσος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, νικώντας τον Καντιμοίρη με δυνατό σουτ.

Έτσι, με το σκορ στο 0-3, ο Τούντορ φώναξε τον Μπερμπάτοφ και τον έβαλε στο παιχνίδι, στη θέση του Αθανασιάδη, με τους φίλους του ΠΑΟΚ να αποθεώνουν τον Βούλγαρο σταρ.

Στο 63΄ προσπάθησε να μειώσει η Βέροια με ένα σουτ του Γιουσούφ το οποίο απέκρουσε σταθερά ο Όλσεν. Στο 70' ο Κάτσε έπιασε ένα ωραίο σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρια. Στο 72' ο Κίτσιου μπήκε στην περιοχή όμως σούταρε ψηλά με το αριστερό. Στο 75΄ έκανε ένα καλό σουτ ο Σάμπο που μπλόκαρε ο Καντιμοίρης, ενώ στο 81΄ ο Καϊκούτ αιφνιδίασε τον Όλσεν.

Από κει και πέρα ο ρυθμός έπεσε με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα, καθώς το ματς είχε κριθεί.

Ο πολυτιμότερος

Ο Πέλκας έκανε πράγματα και θαύματα αν και δεν σκόραρε και ήταν ο βασικός άξονας της καθολικής κυριαρχίας του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος, δίνοντας και σούπερ ασίστ.

Φάση του αγώνα

Το δεύτερο γκολ με την επιμονή Πέλκα και τη σούπερ ασίστ σε Μακ που οδήγησε σε γκολ και την οποία πήγε να την επαναλάβει.

Μας άρεσε

Το ότι ο Κλάους επέστρεψε ζεστός. Στην πρώτη φάση πέτυχε γκολ που ήταν κλειδί για την κυριαρχία του ΠΑΟΚ.

Δεν μας άρεσε

Η άμυνα της Βέροιας. Πολλά λάθη σε φάσεις που δεν πιεζόταν, ειδικά το τρίτο γκολ θα μπορούσε να το αποφύγει εύκολα.

Διαιτητής

Με μεγάλη καχυποψία απέναντί του, ειδικά από την κερκίδα των ΠΑΟΚτσήδων, το ματς κύλησε καλά γ' αυτόν, καθώς το σκορ επέτρεψε να περάσουν χωρίς ιδιαίτερες αντιδράσεις κάποια λάθη. Δεν χρειάστηκε να βγάλει και κάρτες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ