STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Τρεις προτάσεις για επιπρόσθετους βοηθούς στη Super League

ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports)
ΕΠΟ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΩΝ ΒΙΤΟΡ ΜΕΛΟ ΚΑΙ ΜΠΙΟΡΝ ΒΑΣΑΛΟ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Super League όπου συζήτησαν για θέματα διαιτησίας και τους ενημέρωσαν ότι η ΕΠΟ προσανατολίζεται στους ορισμούς επιπρόσθετων βοηθών σε κάποιους αγώνες.

Μια συνάντηση με αποκλειστικό θέμα την διαιτησία πραγματοποιήθηκε στην διάρκεια της Τετάρτης με τον πρόεδρο της ΚΕΔ/ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα και τους συνεργάτες του Τριτσώνη και Τσαχειλίδη να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League, Γιώργο Στράτο, και τον διευθύνοντα σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση.

Σε αυτή συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της ελληνικής διαιτησίας και έχουν να κάνουν με τις πληρωμές των διαιτητών αλλά και τους ορισμούς τους.

Η σημαντικότερη είδηση από τη συνάντηση όμως είναι η πρόθεση των μελών της ΚΕΔ/ΕΠΟ να υπάρχουν επιπρόσθετοι βοηθοί σε κάποια παιχνίδια Super League.

Μάλιστα ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής και οι συνεργάτες του παρουσίασαν τρεις προτάσεις στους ιθύνοντες της λίγκας ώστε να πάρει την τελική απόφαση το Δ.Σ.

Το σχετικό δελτίο Τύπου της ΕΠΟ ανέφερε:

"Συνάντηση με τον πρόεδρο της Super League Γιώργο Στράτο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Βασίλη Γκαγκάτση είχε ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ Βίτορ Μέλο Περέιρα και οι συνεργάτες του Σταύρος Τριτσώνης και Γιάννης Τσαχειλίδης για θέματα διαιτησίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης για τα θέματα που υπήρξε εκατέρωθεν ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων ήταν:

1.Σε ό,τι αφορά τις εκκρεμούσες οφειλές, για την περίοδο 2016-2017, προς τους διαιτητές και βοηθούς διαιτητές Super League ο συνεταιρισμός έχει ήδη καταβάλει μετά από διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΕΠΟ συγκεκριμένα ποσά σε τακτές ημερομηνίες και σε αντίστοιχες τακτές ημερομηνίες, που εκτείνονται έως το τέλος του 2017, θα καταβάλει και το σύνολο των υπόλοιπων οφειλομένων για την προηγούμενη περίοδο.

2.Όσον αφορά τα έξοδα διαιτησίας της τρέχουσας περιόδου (2017-2018) συμφωνήθηκε ο τρόπος καταβολής προς τους διαιτητές, ο οποίος εκκρεμεί προς έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και από το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League.

3.Να καταβληθεί εκ μέρους της ΚΕΔ/ΕΠΟ η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε όταν γίνονται οι ορισμοί των αξιωματούχων αγώνα (διαιτητές κλπ.) να αποφευχθούν ορισμοί που προκαλούν λόγω μετακινήσεων υψηλότερα κόστη για τις ΠΑΕ.

Επιπλέον, τα μέλη της ΚΕΔ/ΕΠΟ ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της Super League για τη μείωση των διαιτητών και των βοηθών από 32 σε 24 και από 59 σε 52 αντίστοιχα ώστε άπαντες να αποκτήσουν καλύτερο ρυθμό με περισσότερους αγώνες στο ενεργητικό τους και καλύτερη συνεργασία μεταξύ τους ως ομάδες. Κάτι που θα οδηγήσει κάθε έναν ξεχωριστά σε καλύτερα επίπεδα ποιότητας.

Επίσης, ότι έχει αποφασιστεί και εφαρμόζεται ήδη η καθιέρωση τριάδων διαιτητών που ανήκουν στην ίδια ή όμορη ΕΠΣ.

Ακόμη ότι κάθε ΠΑΕ θα έχει στους αγώνες της όσο το δυνατόν περισσότερους διαιτητές να την σφυρίζουν.

Τέλος, ο κ. Περέιρα και οι συνεργάτες του ενημέρωσαν ότι η ΚΕΔ/ΕΠΟ προσανατολίζεται στον ορισμό επιπρόσθετων βοηθών διαιτητών σε αγώνες της Super League, κατέθεσαν τρεις διαφορετικές προτάσεις προς εξέταση και το θέμα θα συζητηθεί και αποφασιστεί στο Διοικητικό Συμβούλιο τoυ συνεταιρισμού".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ