STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10 Greatness, 23η αγωνιστική: Ξημερώματα στον δρόμο ρίχνω Μπεντονιά

26/02/2017 Olympiacos Vs Panionios, for Superleague Greece season 2016-17, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
26/02/2017 Olympiacos Vs Panionios, for Superleague Greece season 2016-17, in Karaiskaki Stadium, in Piraeus - Greece Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography 26/02/2017 OLYMPIACOS VS PANIONIOS, FOR SUPERLEAGUE GREECE SEASON 2016-17, IN KARAISKAKI STADIUM, IN PIRAEUS - GREECE PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 Greatness της 23ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

Ο Μπέντο που απολύθηκε για δηλώσεις και όχι για την μπάλα που έπαιζε, ο ΠΑΟΚ που νίκησε χωρίς καν να είναι καλός. Ο χαρακτήρας του Πανιωνίου, το πρόβλημα της ΑΕΚ εκτός έδρας, το κλάμα του Κούρου και η απόκρουση του Πασχαλάκη. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 Greatness της 23ης αγωνιστικής.

Ο Μπέντο που απολύθηκε για δηλώσεις και όχι για την μπάλα που έπαιζε, ο ΠΑΟΚ που νίκησε χωρίς καν να είναι καλός. Ο χαρακτήρας του Πανιωνίου, το πρόβλημα της ΑΕΚ εκτός έδρας, το κλάμα του Κούρου και η απόκρουση του Πασχαλάκη. Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

10. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Ο Μάσα έβαλε γκολάρα με φάουλ, ο Αστέρας έχασε ευκαιρία για το 2-0, αλλά τελικά έχασε 1-2 απ’την Κέρκυρα και πλέον μετράει πέντε σερί ήττες και ετοιμάζεται να προσλάβει τέταρτο διαφορετικό προπονητή για φέτος. Απ’την άλλη ο Λεβαδειακός έχασε και στο Αγρίνιο, έχει μία νίκη στα τελευταία εννέα παιχνίδια και συμπλήρωσε δέκα ματς χωρίς γκολ μακριά απ’τη Λιβαδειά.

Οι δυο τους παίζουν την επόμενη αγωνιστική στην Τρίπολη και αν τους έχει σώσει κάτι τη χρονιά μέχρι τώρα είναι το γεγονός πως υποβιβάζονται δύο και όχι τρεις ομάδες.

9. ΤΟ ΚΛΑΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΡΟΥ

Την προηγούμενη εβδομάδα ισοφάρισαν τον ΠΑΟΚ, κυνήγησαν τη νίκη μέχρι το τέλος και με τη λήξη έπεσαν εξαντλημένοι στο χορτάρι, σαν μαραθωνοδρόμοι. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Ηρακλή τα έδωσαν ξανά μέχρι το τέλος, αλλά λύγισαν στις καθυστερήσεις απ’το γκολ του Βασιλείου.

Συγκλονιστική η εικόνα του Κούρου, που έχασε τον Πλατέλλα στη φάση του γκολ και έβαλε τα κλάματα, με τον παίκτη του Ατρομήτου να τον παρηγορεί. Δείτε τη φάση μετά το 3.20 του βίντεο

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

8. ΠΑΕΙ ΜΕ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ο Ατρόμητος μπορεί να ήταν κατώτερος των περιστάσεων στη ρεβάνς του Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά στο πρωτάθλημα την έχει βρει την άκρη. Με τον Σα Πίντο στον πάγκο μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, ενώ πριν τον Πορτογάλο είχε πέντε νίκες σε 19 ματς.

Ο Πορτογάλος πήρε Αστέρα, Ξάνθη, Βέροια και Ηρακλη, με τέρματα 5-1 και την επόμενη αγωνιστική πάει στο “Καραϊσκάκης” για το ματς που θα περιμένει όλη η Ελλάδα.

7. ΦΟΡΤΣΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΔΑ

Η Ξάνθη τα κατάφερε και πάλι. Η ομάδα του Λουτσέσκου που πάντα μοιάζει να παίζει για το 0-0 κατάφερε για τρίτη (!) φορά στη σεζόν να κάνει δύο σερί νίκες στην έδρα της, φυσικά με 1-0. O Παράσχος χαρακτήρισε λίρα εκατό τον Ζίβκοβιτς, που έκανε δύο εκπληκτικές αποκρούσεις και ανανέωσε, ο Γιουνές σκόραρε ξανά και κυνηγάει τον Μπεργκ στη μάχη του πρώτου σκόρερ και η Ξάνθη έχει μπροστά τις επτά ματς με ομάδες κάτω απ’την οκτάδα για να μπει στα play-off.

6. ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Είμαστε στο 79ο λεπτό του αγώνα της ΑΕΛ. Ο Τσακοπίνο πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα κατευθύνεται προς την εστία και ο Μπέριος που προσπαθεί να αποκρούσει της αλλάζει ελαφρώς την πορεία. Αυτό που ακολουθεί, την επέμβαση δηλαδή του Πασχαλάκη, θα πρέπει να τη δείτε για να την πιστέψετε και να την απολαύσετε, στο 3.43 του βίντεο

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

5. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ ΠΕΝΤΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΠΛΑ

H AEK εξακολουθεί να είναι αήττητη με τον Χιμένεθ στον πάγκο, κερδίζει στο “Σπύρος Λούης”, αλλά δεν κάνει το ίδιο εκτός έδρας. Έμεινε στο 0-0 στα Πηγάδια, έφερε 2-2 στο Καυτανζόγλειο παρότι προηγήθηκε, έκανε το ίδιο στο 1-1 στη Νέα Σμύρνη.

Ο Χιμένεθ συνεχίζει (καλώς) να φτιάχνει τριάδα στο κέντρο με Σιμόες-Γιόχανσον, βλέπει τον Αραχούο να κάνει ξανά την διαφορά στην κορυφή της επίθεσης, αλλά δεν έχει εναλλακτικό πλάνο.

Top10 Greatness, 23η αγωνιστική: Ξημερώματα στον δρόμο ρίχνω Μπεντονιά

Όσοι έρχονται απ’τον πάγκο είναι αργοί (Πέκχαρτ, Αλμέιδα, Μπακασέτας), ο Αραούχο κακώς πήγε δεξιά και ακολούθως αντικαταστάθηκε και ο Βάργκας μάλλον θα μπορούσε να προσφέρει απ’τον πάγκο.

Με την Ξάνθη να είναι δύο βαθμούς μπροστά και να παίζει την Κυριακή στην Κέρκυρα, το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι must-win για την Ένωση.

4. ΣΚΟΡΑΡΕΙ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ, ΔΥΝΑΜΩΝΕΙ

Εντάξει, η Βέροια δεν ήταν αξιόμαχος αντίπαλος, κατέβηκε με πούλμαν στην Αθήνα, με πέντε απουσίες και συν τοις άλλοις έκανε τρία χέρια μέσα στην περιοχή σε 45 λεπτά. Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να ικανοποιεί στα ματς που βρίσκει χώρους.

“Εύκολο” χατ-τρικ ο Μπεργκ, εξαιρετικός ως παρτενέρ του ψηλά ο Κλωναρίδης που μοιάζει να έχει επιστρέψει με καλύτερα τελειώματα, πάνω-κάτω την πλευρά στα δεξιά ο Κουλιμπαλί. Ναι, απέναντι στο “τείχος” της Ξάνθης τα βρήκε σκούρα και έχασε, αλλά απέναντι σε Παναιτωλικό, Αστέρα και Βέροια ο Παναθηναϊκός πέτυχε 14 γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα.

Χαμηλά εμπόδια, αλλά πάντα είναι καλό να τα περνάς εμφατικά, να ικανοποιείς τον πικραμένο (και φέτος) κόσμο και να φτιάχνεις την ψυχολογία της ομάδας. Χρήσιμα, αλλά θα ξεχαστούν αν ο Παναθηναϊκός δεν περάσει με τρίποντο απ’το Καυτανζόγλειο.

3. ΠΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ

Τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά απ’το 1995-96 . Τρεις σερί ήττες χωρίς να πετύχει έστω ένα γκολ για πρώτη φορά απ’το 1984-85 . Στην Τούμπα γράφτηκε ιστορία, γράφτηκε και το τέλος του Μπέντο. Όχι γιατί έχασε, όχι για το ποδόσφαιρο που έπαιξε, αλλά γιατί έκανε δηλώσεις για τις πωλήσεις του Ιανουαρίου.

Στο χορτάρι, τα ίδια. Από την πίεση του Φορτούνη στον Γλύκο ήρθε η μεγάλη ευκαιρία του Ανσαριφάρντ. Μία και μοναδική, άλλη δεν έφτιαξε ο Ολυμπιακός, που κατάφερε να φάει απ’τον ΠΑΟΚ δύο φορές φέτος το ίδιο γκολ. Κόρνερ από δεξιά, κεφαλιά του Μαλεζά στο πρώτο δοκάρι, απόκρουση του τερματοφύλακα (Καπίνο στο Φάληρο, Λεάλι στην Τούμπα), γκολ στο ριμπάουντ (Βαρέλα στο Φάληρο, Σάχοφ στην Τούμπα). Πραγματικό κατόρθωμα.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός ζει το ίδιο έργο. Αν δεν έχει την μπάλα, κερδίζει τα ντέρμπι στην κόντρα. Αν την έχει, χάνει και μάλιστα εύκολα. Το πρωτάθλημα μπορεί να είναι δύσκολο να το χάσει, αλλά έχει μπροστά του τα νοκ-άουτ του Europa και του Κυπέλλου.

2. Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΗ

Οι συνθήκες τον “βάρυναν” τον Πανιώνιο. Οι κερκίδες γεμάτες, η κουβέντα όλης της εβδομάδας για το “αν ο Ολυμπιακός χάσει στην Τούμπα, ο Πανιώνιος με νίκη πάει στο -4”, ακόμα και το γεγονός πως το ματς με την ΑΕΚ ήταν το βράδυ της Δευτέρας, μόνο του, για να το παρακολουθήσουν όλοι.

Όμως, όταν η ΑΕΚ προηγήθηκε, το γκολ ήταν σαν να επανέφερε τον Πανιώνιο σε μια “κανονικότητα”. Το βάρος έφυγε απ’το μυαλό και τα πόδια των παικτών και με την ομάδα πίσω στο σκορ οι παίκτες είδαν το ματς σαν όλα τα άλλα: μάχη μέχρι τέλους, πάμε να τα δώσουμε όλα για να μη χάσουμε.

Top10 Greatness, 23η αγωνιστική: Ξημερώματα στον δρόμο ρίχνω Μπεντονιά

Και το έκαναν, με τον εκπληκτικό Κόρμπο να παίζει κάθετα για τη σέντρα του Βλάχου που έκανε γκολ με τρομερή κεφαλιά ο Μασούρας. Ωραία πράγματα έκανε ο Γέσιλ που μπήκε αλλαγή, καλό θα είναι να τον δούμε ξανά βασικό στα επόμενα ματς, για τον Πανιώνιο που έκανε συνήθεια πια να παίζει σε γεμάτες κερκίδες που φωνάζουν τους παίκτες να βγουν απ’τα αποδυτήρια για την αποθέωση.

Ανεξαρτήτως το που θα φτάσει φέτος ο Πανιώνιος, αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο κέρδος της χρονιάς.

1. ΕΥΚΟΛΑ, ΚΑΘΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΚΑΛΟΣ

Δεν είναι η νίκη, είναι ο τρόπος που αυτή ήρθε. Δεν ήταν καλός ο ΠΑΟΚ, ίσως να ήταν απλώς υποφερτός, αλλά νίκησε τον Ολυμπιακό καθαρά και εύκολα. Και είναι προς τιμήν του Ίβιτς που το σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα. Το τελευταίο που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ είναι η ευφορία να δημιουργήσει την αίσθηση πως είναι καλύτερη ομάδα απ’ότι πραγματικά είναι.

Ο Δικέφαλος άφησε αρκετά την μπάλα στον Ολυμπιακό, τον “κλείδωσε” και περίμενε τα λάθη του. Λέει πολλά για την προετοιμασία του αγώνα το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ και δεν απειλήθηκε απ’τις στημένες φάσεις του Ολυμπιακού και βρήκε τρόπο να του βάλει το γκολ που του είχε βάλει και στον πρώτο γύρο.

MVP o Ενρίκε, που πήρε δύο κίτρινες από Φιγκέιρας και Ελγιουνούσι, που φαινόταν ότι δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν, που έδωσε την ασίστ στον Πρίγιοβιτς και αποχώρησε τραυματίας όταν το ματς είχε ουσιαστικά κριθεί.

Από κοντά ο Τσίμιροτ που “μεγάλωσε” φέτος και φυσικά ο Πρίγιοβιτς που έχει πέντε γκολ με οκτώ τελικές: όταν παίρνεις φορ που δεν ντριμπλάρει, θέλεις τουλάχιστον να παίζει σωστά με πλάτη, να κερδίζει τις μονομαχίες ψηλά και να είναι “killer”.

Top10 Greatness, 23η αγωνιστική: Ξημερώματα στον δρόμο ρίχνω Μπεντονιά

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

Εσύ από πού θα δεις τον επόμενο αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας;;; Θα κάτσεις να τον δεις από καναπέδες, καφενεία, από κάποιο site με live streaming που θα κολλάει κιόλας;;; Όχι βέβαια! Αγόρασε προϊόντα, κράτα την άποδειξη, γίνε μέλος του Head & Shoulders Greatness Club στο Facebook και διεκδίκησε ένα διπλό VIP εισιτήριο στην κερκίδα της αγαπημένης σου ομάδας! Μπες στη σελίδα του Head & Shoulders στο Facebook και μάθε περισσότερα.

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ