STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10 Greatness, 21η αγωνιστική: Τα μηδενικά του Ιντέγε

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η μοναξιά των Μάρτινς-Φορτούνη, τα μηδενικά του Ιντέγε και η ΑΕΚ που ήθελε και πήρε το ντέρμπι. Οι απαντήσεις του Παναθηναϊκού, οι ωραίοι νέοι του ΠΑΟΚ και η στιγμή του Πέλκα. Ο Θέμης Καίσαρης αναλύει την 21η αγωνιστική.

Η μοναξιά των Μάρτινς-Φορτούνη, τα μηδενικά του Ιντέγε και η ΑΕΚ που το ήθελε και το πήρε. Οι απαντήσεις του Παναθηναϊκού, οι ωραίοι νέοι του ΠΑΟΚ και η στιγμή του Πέλκα.

Στιγμή που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

10. ΤΟΝΣΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΙΚΗ

Άντε να πείσεις τον Σπανό πως δεν είναι σωστές οι αλλαγές προπονητή. Φεύγει ο Δέλλας, έρχεται ο Κορακάκης, κάνει τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα πρώτα τέσσερα ματς. Φεύγει ο Κορακάκης, έρχεται ο Σα Πίντο, παίρνει 0-0 στο Φάληρο απ’τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο και κάνει δύο σερί νίκες στη Super League, με Αστέρα και Ξάνθη.

Οι προπονητές αλλάζουν, ο Τόνσο παραμένει η σταθερά, όπως μου λέει κι ο Βασίλης Τεμπέλης. Ο Αργεντινός έχει βάλει έξι γκολ, έχει βρει δίχτυα σε πέντε ματς πρωταθλήματος και ο Ατρόμητος έχει νικήσει και στα πέντε.

9. ΜΕ ΤΑΒΑΝΙ ΤΟ 0-0

Πριν τρεις αγωνιστικές η Ξάνθη ήταν 2η μαζί με τον Πανιώνιο και τώρα βρέθηκε 6η, εκτός πεντάδας. Και πως να γίνει αλλιώς όταν η ομάδα του Λουτσέσκου μετράει πέντε αγώνες χωρίς νίκη και πανηγύρισε τρίποντο τελευταία φορά στις 18 Ιανουαρίου.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΟΚ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / Eurokinissi Sports) MOTIONTEAM

Δύσκολο το πρόγραμμα με αγώνες απέναντι σε Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ και Ατρόμητο, αλλά δεν δικαιολογείται το γεγονός πως σ’αυτά τα πέντε ματς η Ξάνθη έχει πετύχει μόλις ένα γκολ. Αλλά έτσι πάει: όταν παίζεις κυρίως για να μη χάσεις, να μη αφήσεις τον αντίπαλο να σκοράρει τότε κάποια στιγμή αρχίζεις να χάνεις και το καλύτερό σου αποτέλεσμα είναι το 0-0.

8. ΣΟΥΠΕΡ ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ο Πλατανιάς έχει μόνο άσπρο ή μαύρο, δεν έχει γκρι. Ή θα πετάει ή θα σέρνεται. Ξεκίνησε με δύο νίκες, έκανε εννέα ματς χωρίς νίκη και τώρα έχει μόλις μία ήττα (απ’τον Παναθηναϊκό) στα τελευταία δέκα παιχνίδια.

Μετά τη Λιβαδειά πέρασε νικηφόρα και απ’το Αγρίνιο με το ίδιο σκορ, στον αγώνα που όπως μου λέει ο Πέτρος Παπαμακάριος ήταν ο 500ος του Γιώργου Παράσχου στην πρώτη κατηγορία. Είτε μπει στην πεντάδα, είτε όχι, ο Πλατανιάς κάνει καταπληκτική σεζόν, έστω και χωρίς γκρίζες ζώνες.

7. Η ΑΕΛ ΤΟ ΕΞΑΠΟΝΤΟ

Μισή κατηγορία παίχτηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Λάρισα και η ΑΕΛ την πήρε την κρίσιμη μάχη. Τρομερή ενέργεια του Ναζλίδη στο κατέβασμα και στην πάσα για το νικητήριο γκολ του MVP Ρέτζα, που είχε και την ασίστ στο γκολ του Αγκάνοβιτς. Μόλις δεύτερη νίκη για την ΑΕΛ με τον Τσιώλη στον πάγκο, που τουλάχιστον έχει νικήσει Βέροια και Λεβαδειακό, τις ομάδες με τις οποίες παλεύει για τη σωτηρία.

6. Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΤΩΝ ΜΑΡΤΙΝΣ-ΦΟΡΤΟΥΝΗ

Οι περισσότεροι έμειναν στο γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι τελείωσαν το ντέρμπι χωρίς σημαντική ευκαιρία. Εδώ έκαναν μόνο ένα σουτ εντός περιοχής κι αυτό με τον Φιγκέιρας, στην ευκαιρία θα κολλήσουμε; Και δεν ήταν η πρώτη, αλλά η τρίτη φορά φέτος που ο Ολυμπιακός τελειώνει 90λεπτο στη Super League με 0-1 σουτ εντός μεγάλης περιοχής.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Μάρτινς και Φορτούνης κυνηγήθηκαν ανελέητα απ’τους αντιπάλους και όταν ο δεύτερος σταμάτησε μετά το 30’ να είναι πηγή κινδύνων “έσβησε” και η όποια επιθετικότητα του Ολυμπιακού. Φυσικό και επόμενο το ένα σουτ εντός μεγάλης περιοχής όπως και τα μηδένικά του Ιντέγε: μηδέν σουτ, μηδέν κεφαλιές, μηδέν πάσες. Χωρίς Μιλιβόγεβιτς, ο άξονας αδυνατίζει πολύ, ο Ολυμπιακός βγαίνει στα άκρα όπου μπλοκάρεται εύκολα ή καταφεύγει σε μακρινές μπαλιές.

5. Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΕΛΚΑ

Το γκολ δεν σήμαινε τίποτα. Δεν έδωσε νίκη ή πρόκριση, πιθανότατα να μην ήταν καν το ωραιότερο που έχει πετύχει ο Πέλκας με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Όμως το τέταρτο γκολ κόντρα στη Βέροια θα το θυμάται για πάντα ο 23χρονος μεσοεπιθετικός, γιατί το πέτυχε ενώ φορούσε για πρώτη φορά το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟΚ - ΒΕΡΟΙΑ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μετά το τέλος ανέβασε τη φωτογραφία που τον δείχνει να φιλάει το περιβραχιόνιο λέγοντας πως ήταν η πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας του. Μπορεί να κάνει καριέρα στον ΠΑΟΚ, μπορεί και όχι. Ο,τι κι αν συμβεί, ας μην παραγνωρίζουμε τις στιγμές που οι παίκτες πραγματοποιούν τα όνειρα που είχαν μικροί, όποια κι αν ήταν αυτά.

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

4. ΠΛΕΟΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ

Η νίκη είναι συνήθεια και το να κερδίζεις με άσχημο τρόπο είναι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία. Ο Πανιώνιος παραμένει στη 2η θέση και πήρε δεύτερο σερί τρίποντο χωρίς να είναι πραγματικά καλός. Ο Ηρακλής τον δυσκόλεψε, τον απείλησε με ισοφάριση στο τέλος του αγώνα, παρότι η ομάδα του Μιλόγεβιτς έπαιζε με παίκτη παραπάνω απ’το 32’ και την αποβολή του Σαραμαντά. Καθοριστικός και πάλι ο Μπεν, που πέτυχε το νικητήριο γκολ και μετράει έξι φετινά γκολ, τα τέσσερα το 2017.

3. ΟΙ ΝΕΟΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΟΙ

Επιστροφή στις νίκες με τεσσάρα μετά το 0-0 στην Ξάνθη. Δυο γκολ για τον Πρίγιοβιτς, το ένα με πέναλτι και το άλλο με εξαιρετική κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Ο Ελβετός σκοράρει με ευκολία, αλλά συμφωνούμε 100% με τον Ίβιτς που συνεχίζει να λέει πως δεν είναι 100% έτοιμος: απαραίτητη η προστασία σε έναν επιθετικό με τέτοιο κορμί, που είναι ακόμα βαρύς.

Το καλό για τον ΠΑΟΚ είναι πως παίρνει γκολ και ασίστ απ’τις χειμερινές προσθήκες χωρίς ακόμα οι παίκτες να έχουν κάνει γεμάτα ματς. Εκτός απ’τα δύο γκολ του Πρίγιοβιτς, σκόραρε ξανά ο Ενρίκε, ενώ ο Ουάρντα προσέθεσε και δύο ασίστ. Εξίσου σημαντικό το 90λεπτο του Κάτσε, ενός παίκτη με τον οποίο θα ήταν κρίμα ο ΠΑΟΚ να “χωρίσει” έτσι απλά.

2. “ΞΕΜΠΟΥΚΩΣΕ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ”

Ο Αστέρας δεν έβαλε μυαλό απ’τον τρόπο που έφαγε τα τέσσερα γκολ στο Κύπελλο και ο Παναθηναϊκός του έβαλε άλλα πέντε. Οι χώροι ήταν τεράστιοι, η ομάδα του Ουζουνίδη ήξερε πως να τους εκμεταλλευτεί και έστησε πάρτι στην Τρίπολη.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΟ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Γκολ και no-look ασίστ ο ανεβασμένος Εμποκού, ξανά δίχτυα ο Μπεργκ, αλλά και ο Κλωναρίδης, που χρειάζεται τελειώματα για να ανεβάσει την προσφορά του. Πάνω που λέγαμε πως ο Παναθηναϊκός δυσκολεύεται πολύ να πετύχει πάνω από ένα γκολ, ήρθαν 13 γκολ σε τρία ματς για πρωτάθλημα και Κύπελλο.

1. ΤΟ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΡΕ

Η ΑΕΚ δεν έκανε τίποτα τρομερό το βράδυ της Κυριακής. Κράτησε μακριά απ’την περιοχή τον ούτως ή άλλως “δυσκοίλιο” Ολυμπιακό, πρέσαρε μέχρι “θανάτου” Μάρτινς και Φορτούνη και πόνταρε στις στιγμές που θα τις έδιναν Αραούχο-Πατίτο και γενικώς η αμυντική αστάθεια των ερυθρολεύκων.

Βγήκε στον Χιμένεθ η επιλογή του Αραούχο στην κορυφή, όχι όμως και αυτή του Μπακασέτα, αφού φάνηκε πως ο Λάζαρος είχε πολλά περισσότερα να δώσει ως βασικός. Σίγουρα η Ένωση θα μπορούσε να απειλήσει περισσότερο και με καλύτερα αποτελέσματα στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα, αλλά ας μη ζητάμε πολλά από μια ομάδα που τώρα προσπαθεί να βγει απ’τον “μεσαίωνα” που την έριξαν Κετσπάγια-Μοράις.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το σημαντικό για την Ένωση είναι πως έκανε άλμα απ’την 8η θέση στην 5η και μοιάζει έτοιμη να παλέψει και να πάρει θέση στα play-off. Την επόμενη αγωνιστική παίζει πάλι εντός έδρας και έχει την ευκαιρία κόντρα στην ΑΕΛ να πετύχει δεύτερη σερί νίκη για πρώτη φορά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Εσύ από πού θα δεις τον επόμενο αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας;;; Θα κάτσεις να τον δεις από καναπέδες, καφενεία, από κάποιο site με live streaming που θα κολλάει κιόλας;;; Όχι βέβαια! Αγόρασε προϊόντα, κράτα την άποδειξη, γίνε μέλος του Head & Shoulders Greatness Club στο Facebook και διεκδίκησε ένα διπλό VIP εισιτήριο στην κερκίδα της αγαπημένης σου ομάδας! Μπες στη σελίδα του Head & Shoulders στο Facebook και μάθε περισσότερα.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ