STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10 Greatness, 11η αγωνιστική: Ίσα... Μπάρκα, ίσα νερά

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μπάρκας που ξεχώρισε στο κακό ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Βιάνα που δεν μπορεί να φταίει για όλα, ο Ιντέγε των 12 γκολ και οι ακάθεκτοι Πανιώνιος-Ξάνθη. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 Greatness της 11ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 Greatness της 11ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

Ο Μπάρκας που ξεχώρισε στο κακό ντέρμπι της Λεωφόρου. Ο Βιάνα που δεν μπορεί να φταίει για όλα, ο Ιντέγε των 12 γκολ και οι ακάθεκτοι Πανιώνιος-Ξάνθη. Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

10. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΟΝΤΡΑΣ, ΟΧΙ ΚΑΤΟΧΗΣ

Δεν του πάει του Ατρόμητου το παιχνίδι κατοχής και πρωτοβουλίας. Κόντρα στον Πανιώνιο την είχε την μπάλα, αλλά δεν έφτιαξε και πολλά. Τέσσερις νίκες έχει στο Περιστέρι η ομάδα του Κορακάκη και εκτός απ’τον Αστέρα έχει νικήσει μόνο αυτές που παλεύουν για τη σωτηρία (Βέροια, Ηρακλή, Λεβαδειακό).

9. ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣ

Επειδή δεν κοιτάμε μόνο το αποτέλεσμα, ήμασταν σαφείς στο προηγούμενο το Top10: ο ΠΑΣ μπορεί να νίκησε στην Τούμπα, αλλά δεν δικαιούται να λέει πως ήταν καλός όταν ο ΠΑΟΚ έκανε με ευκολία τόσες ευκαιρίες. Μερικές μέρες αργότερα η ομάδα του Πετράκη επιβεβαίωσε την κρίση μας, αφού μπορεί στα Πηγάδια να είχε ευκαιρίες στην κόντρα, όμως δεν είχε συνοχή πίσω απ’την μπάλα και έχασε δίκαια.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, δεν είναι απλό για μια ομάδα να περιφέρεται στην Ελλάδα σαν τους Χάρλεμς. Οι αναβολές και οι αλλαγές στο πρόγραμμα έφεραν τον ΠΑΣ να πρέπει να δώσει τέσσερα σερί ματς εκτός έδρας, λες και είναι περιοδεύων θίασος. Δύο ισοπαλίες, μια νίκη και μια ήττα δεν είναι άσχημη συγκομιδή απέναντι σε Πανιώνιο, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

8. BREAKING NEWS: ΕΚΑΝΕ ΑΣΟ Η ΒΕΡΟΙΑ

Έπρεπε να φτάσουμε στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου για να νικήσει στην έδρα της η μοναδική ομάδα της Super League που δεν είχε τρίποντο στο γήπεδό της. Τελευταία φορά που η Βέροια έκανε άσο ήταν την προηγούμενη σεζόν, όταν στις 7 Φεβρουαρίου 2016 νίκησε με 2-0 την Καλλονή.

Ναι, η Βέροια τα κατάφερε, νίκησε τον Λεβαδειακό, την καταλληλότερη ομάδα για να πάρει επιτέλους ένα τρίποντο εντός και στην ουσία να βάλει φωτιά στην ουρά, αφού πλέον είναι ένα βαθμό πίσω απ’τον Λεβαδειακό με ένα παιχνίδι λιγότερο.

7. ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΜΕ ΣΤΑΝΙΣΑΒΛΙΕΒΙΤΣ

Κάτι γίνεται στην Τρίπολη. Δεύτερη σερί νίκη εντός και αυτή με ανατροπή. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου γύρισε το ματς με την ΑΕΚ και το ίδιο έκανε στο τελικό 4-1 με τον Παναιτωλικό.

Πρωταγωνιστής των ανατροπών ο Στανισλάβλιεβιτς. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έκανε ντεμπούτο με γκολ κόντρα στην ΑΕΚ, ξεκίνησε κόντρα στον Παναιτωλικό και σκόραρε ξανά. Δύο γκολ από ισάριθμα ριμπάουντ σε αποκρούσεις του Κυριακίδη, συν το κερδισμένο πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Μάσα.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΕΛΤΖΑΝΗΣ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστέρας του Ελέ βρίσκει πρωταγωνιστές, έχει ψυχολογία και την Τετάρτη την ευκαιρία να πάρει μια μικρή εκδίκηση απ’τον Ολυμπιακό για την ήττα στις καθυστερήσεις στο Φάληρο. Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

8. Ο ΓΙΟΥΝΕΣ ΤΩΝ ΔΕΚΑ ΓΚΟΛ

H ήττα (με μέτρια εμφάνιση) απ’τον Ολυμπιακό σταμάτησε το νικηφόρο σερί της Ξάνθης και είχε μεγάλο ενδιαφέρον το πως θα παρουσιαστεί κόντρα στον ΠΑΣ. Η ομάδα του Λουτσέσκου επέστρεψε στις νίκες σαν να μη συνέβη τίποτα. Ο Ντε Λούκας επέστρεψε στο κέντρο, ο Σολτάνι πέτυχε το πρώτο του γκολ για φέτος, ο Γιουνές βρήκε δίχτυα ξανά και έφτασε τα δέκα γκολ στη Super League. Τρίτη νίκη στα Πηγάδια για την Ξάνθη, που πέρυσι είχε τέσσερις σε όλο το πρωτάθλημα.

7. ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΝΑΡΙΦΑΡΝΤ

Ακάθεκτη η Ξάνθη, ακάθεκτος και ο Πανιώνιος. Πρώτο ματς χωρίς τον Ανσαριφάρντ για τους Νεοσμυρνιώτες, αλλά η ομάδα του Μιλόγεβιτς πέτυχε δεύτερο σερί τρίποντο εκτός έδρας, παρότι ο Ενγκόνγκ βγήκε με θλάση στο 33’. Για ρεσιτάλ του Σέρβου μου μίλησε ο Ηλίας Καλλονάς: ούρλιαζε απ’τον πάγκο για να εκτελέσει το φάουλ ο Μπεν που έκανε το 0-1 και έβαλε τον Σαββίδη στο 58’ για να πετύχει το νικήτηριο γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Ενδιαφέρον που είδαμε τον Μασούντ να παίζει στην κορυφή ως false nine, να δούμε αν θα έχει και συνέχεια στα επόμενα ματς.

5. ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡ-ΣΤΑΡ

Αναρωτιέμαι τι είναι πιο δύσκολο. Να κάνεις τρεις σερί νίκες εντός έδρας ή στον τέταρτο αγώνα στο γήπεδο σου να φέρεις 2-2 με τον Ολυμπιακό, παρότι έχεις βρεθεί να χάνεις με 2-0. Ο Πλατανιάς ήταν για εννιά αγωνιστικές η ομάδα που δεν μπορούσε ούτε να νικήσει, ούτε να σκοράρει και ξαφνικά έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία με τέρματα 9-4.

Ο Γιακουμάκης πήγε βόλτα τον Βιάνα, έφτασε τα πέντε γκολ και με λίγο καλύτερο τελείωμα στο τετ-α-τετ του δευτέρου ημιχρόνου θα μπορούσε να είχε χαρίσει στον Πλατανιά μια ιστορική νίκη. Και χωρίς αυτήν, το 2-2 είναι μεγάλο αποτέλεσμα για τον Πλατανιά με τον τρόπο που ήρθε και την εικόνα που είχε στο γήπεδο η ομάδα του Παράσχου.

4. ΕΦΤΑ ΓΚΟΛ ΣΕ 2 ΜΑΤΣ!

Ο Αστέρας πέτυχε την 2η συνεχόμενη νίκη του, μετά το 3-2 επί της ΑΕΚ και έφτασε τους 18 βαθμούς, στο κλείσιμο του πρώτου γύρου. Το εντυπωσιακό με την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου είναι ότι είχε πετύχει 11 γκολ στις πρώτες 13 αγωνιστικές και 7 στα τελευταία 2 παιχνίδια! Ως γηπεδούχος έχει δεχθεί μόλις τα 6 από τα 22 γκολ που έχει στο παθητικό του, έχοντας χάσει μόνο από τον ΠΑΟΚ (τον περασμένο Σεπτέμβρη). Στα υπόλοιπα 6 εντός έδρας έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Στανισάβλιεβιτς και Μάσα έφτασαν τα 3 γκολ και ο Τσουκαλάς τα 2. Από τα 8 γκολ που έχουν σημειώσει και οι τρεις μαζί, τα 7 τα πέτυχαν στα τελευταία 3 παιχνίδια της ομάδας τους!

3. 0-0 ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΗΤΑΝ

Το Παναθηναϊκός-ΑΕΚ δυστυχώς επιβεβαίωσε τις προσδοκίες. Δεν ήταν το χειρότερο ντέρμπι που έχουμε δει, αλλά είχε δύο ομάδες χωρίς πολλά “μπορώ” με την μπάλα, να ποντάρουν στο λάθος του αντιπάλου, στις στημένες φάσεις, στη γενική λογική του “μια-δυο φάσεις θα βρούμε, να βάλουμε γκολ, να πάρουμε το 1-0”.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Δεν τα κατάφεραν, έμειναν στο 0-0 και πολύ ήταν. Ο Παναθηναϊκός έχει να λέει πως δεν έχασε και είχε τις ευκαιρίες να πάρει το ματς, παρά τις πολλές απουσίες και η ΑΕΚ, ε, η ΑΕΚ δεν έχει να πει πολλά πέρα απ’τον Μπάρκα, που θα τον δούμε στο Νο1.

2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ

Κι ο Ιντέγε το βιολί του. Ο Νιγηριανός πέτυχε δύο γκολ στα Περιβόλια και τελείωσε τον πρώτο γύρο με 12 γκολ, ενώ πέρσι είχε δέκα σε όλο το πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός έφυγε μόνο με τον πόντο απ’τον Πλατανιά. Όλοι έπεσαν πάνω στον Βιάνα, μόνο που δεν μπορεί να φταίει μόνο αυτός.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΟΣΦΠ (Eurokinissi Sports / ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ) EUROKINISSI SPORTS


Ο Μιλιβόγεβιτς έκανε ίσως το χειρότερο φετινό του ματς, Μάρτινς-Φορτούνης δεν έδωσαν πολλά, ο Σεμπά έλειπε και για μία ακόμη φορά οι αντίπαλοι επιθετικοί βγήκαν φάτσα με τον Λεάλι. Βολικό να το φορτωθεί όλα ο Βιάνα (που δεν είναι και καμιά κλάση), αλλά όταν μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό βρίσκεται απ’το 0-2 στο 2-2 απέναντι στον Πλατανιά, δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας.

Μέχρι να σταματήσουν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να βγαίνουν φάτσα με τον τερματοφύλακα, οι ερυθρόλευκοι κρατάνε πως ο Μανθάτης έδειξε για μια ακόμη φορά πως αξίζει να βρίσκεται στην κουβέντα για το μέλλον.

1. Ο ΜΠΑΡΚΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Σε μια σεζόν που πρέπει να ψάξεις για να βρεις θετικά πράγματα για την Ένωση, ο Μπάρκας είναι αδιαμφισβήτητα η τοπ καλή είδηση της σεζόν. Είναι μικρός, έχει πολλά να μάθει ακόμα, αλλά είναι σαφές πως έχει ο,τι χρειάζεται για να κάνει καριέρα κάτω απ’τα γκολποστ.

ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports)
ÓÏÕÐÅÑËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÁÅÊ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS


Αποκρούσεις εντυπωσιακές μπορούν να κάνουν όλοι οι γκολκίπερ στη μέρα τους. Αυτό που μετράει είναι οι αποφάσεις, οι τοποθετήσεις, ο τρόπος που χρησιμοποιούν το σώμα τους. Ο Μπάρκας τα έδειξε όλα αυτά στις τρεις μεγάλες επεμβάσεις του: στο τετ-α-τετ του Λέτο στο 37’, στη γρήγορη έξοδο μακριά απ’την περιοχή για να προλάβει τον Λέτο στο 65’ και Φυσικά στη μεγάλη στιγμή του αγώνα, στην απόκρουση με το ένα χέρι στο πλασέ του Βιαγιαφάνιες

Στιγμές που είναι αλλιώς όταν τις ζεις στο γήπεδο, πόσο μάλλον από τα VIP. Γι’ αυτό το Νο1 αντιπιτυριδικό σαμπουάν στον κόσμο, το Head & Shoulders στέκεται δίπλα στον Έλληνα φίλαθλο και του δίνει την ευκαιρία να δει και να πανηγυρίσει μέσα στο γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, και μάλιστα με ένα διπλό VIP εισιτήριο!

Εννοείται πως σ’αυτές τις φάσεις χρειάζεται και τύχη, αλλά σε όλες ο Μπάρκας είχε ακριβώς την αντίδραση που απαιτείται για να κάνει το καλύτερο δυνατόν.

Εσύ από πού θα δεις τον επόμενο αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας;;; Θα κάτσεις να τον δεις από καναπέδες, καφενεία, από κάποιο site με live streaming που θα κολλάει κιόλας;;; Όχι βέβαια! Αγόρασε προϊόντα, κράτα την άποδειξη, γίνε μέλος του Head & Shoulders Greatness Club στο Facebook και διεκδίκησε ένα διπλό VIP εισιτήριο στην κερκίδα της αγαπημένης σου ομάδας! Μπες στη σελίδα του Head & Shoulders στο Facebook και μάθε περισσότερα.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ