STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 9η αγωνιστική: Όταν αποκρούουν τα κορδόνια

Top10, 9η αγωνιστική: Όταν αποκρούουν τα κορδόνια

Ο Ολυμπιακός που στάθηκε τυχερός και η δεύτερη ευκαιρία του ΠΑΟΚ. Ο σπρίντερ Ρισβάνης, η ΑΕΚ του 0-0, ο Εμποκού και τα κορδόνια του Ντοναρούμα. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 9ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 9ης αγωνιστικής της Superleague και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση..

10. ΠΗΓΑΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ

Η γνώστη Ξάνθη. Πάει στη Λεωφόρο, νικάει με 2-1. Πάει στην Κρήτη να παίξει με τον Πλατανιά, περνάει με 1-0. Επιστρέφει στα Πηγάδια για να παίξει εντός με την Κέρκυρα, 0-0. Ζητάνε απ’τον κόσμο να πάει στο γήπεδο, αλλά να πάει να δει τι; Ισοπαλίες και ήττες;

Η τελευταία φορά που η Ξάνθη νίκησε στο γήπεδό της ήταν στις 21 Φεβρουαρίου όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό για το περσινό πρωτάθλημα. Από τότε έχει δώσει έξι ματς στην έδρα της και έχει τέσσερις ισοπαλίες και δύο ήττες, ενώ φέτος ακόμα δεν έχει βάλει γκολ.

9. ΜΕ FALSE NINE ΤΟΝ ΦΕΡΝΑΝΤΕΣ

Κάπου τη βρίσκει την άκρη ο Ελέ. Είδε κι απόειδε με τον Ιωαννίδη στην κορυφή και είπε να δοκιμάσει. “Βάφτισε” φορ τον Νίκο Φερνάντες, που ποτέ πριν δεν είχε παίξει σ’αυτήν τη θέση για τον Αστέρα. Ο Αργεντινός ήταν στον “πάγο” επί Χάβου, ο Ελευθερόπουλος τον έβαλε αρχικά αλλαγή με τον Πλατανιά, βασικό στην ήττα στην Κέρκυρα και τώρα στην κορυφή με τον Λεβαδειακό.

Γκολ στο 9’, δεύτερη νίκη για τον Αστέρα, που παρόλα αυτά είχε πολλά θέματα στην άμυνα και χρειάστηκε σωτήριες επεμβάσεις του Ντοναρούμα. Ο Ιταλός είχε συνυπάρξει για λίγο με τον Ελευθερόπουλο στη Μίλαν και έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα

8. ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ

Πρώτο φαβορί ήταν ο Άγγελος για να μην κάνει παρέλαση, αφού η συνύπαρξη με Κούγια ήταν εξ ορισμού εκρηκτική, ειδικά μετά το επεισόδιο στην πρεμιέρα. Και τελικά και τον έδιωξε ο Κούγιας και παρέλαση πρόλαβε να κάνει ο Άγγελος, που έμαθε για την απόλυση απ’το ραδιόφωνο. Αυτά γίνονται και μετά πως να μην είναι καχύπτοτος ο κόσμος ότι είναι όλα στημένα για να χάνουν τα λεφτά τους στο στοίχημα που παίζουν ποιος θα κάνει παρέλαση και ποιος όχι.

7. Η ΑΕΚ ΤΟΥ 0-0

Η ΑΕΚ είχε στην Τούμπα με τον Μοράις το αμυντικό σχέδιο που δεν είχε στο Φάληρο με τον Κετσπάγια, παρότι ο Τσιγκρίνσκι ήταν εκτός. Αυτό, μέχρι εκεί. Η Ένωση έμοιαζε σαν να δίνει αγώνα για το 0-0, λες και παίζει επαναληπτικό και έχει νικήσει 1-0 το πρώτο ματς στην έδρα της.

Top10, 9η αγωνιστική: Όταν αποκρούουν τα κορδόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ελάχιστη επιθετική απειλή, ο βαρύς Αλμέιδα στην κορυφή, ο Μπακασέτας να τον προσπερνάει ο αγώνας, ο Ροντρίγκες “άφαντος”. Έπρεπε να μπει ο (απαραίτητος από εδώ και πέρα) Χριστοδουλόπουλος για να αποκτήσει η ΑΕΚ ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση, μια ελάχιστη απειλή.

6. "ΜΕ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ"

Από ατάκες δεν μας έχει μπει καλά η σεζόν, έχουμε μείνει πίσω. Μπορεί να πάρουμε μπρος μετά τον εκπληκτικό Ντόστανιτς. Ο Ντοναρούμα έβγαλε εκπληκτικά με το πόδι ένα κοντινό πλασέ του Μάντζιου και o Σέρβος τεχνικός του Λεβαδειακού ήταν σαφής μετά το τέλος του αγώνα: "Εμείς είχαμε περισσότερες ευκαιρίες από την άλλη ομάδα αλλά οι αντίπαλοι απέκρουαν και με τα κορδόνια”.

5. ΜΕ ΛΕΤΟ ΚΑΙ ΕΜΠΟΚΟΥ

Ο Παναθηναϊκός είχε ευχέρεια στη δημιουργία, αλλά κουβαλούσε άγχος στο τελείωμα των φάσεων μετά το φιάσκο της Βέροιας. Ο Μπεργκ φαινόταν απ’την αρχή σε περίεργη μέρα, κακόκεφος, αλλά όπως σωστά σημειώνει και ο Παπαμακάριος, ο Λέτο ήταν απ’την αρχή παθιασμένος και μαχητικός.

Τελικά χρειάστηκαν πολλές γκέλες για να έρθει το 1-0 και να ξεσπάσει ο Αργεντινός βγάζοντας την κάσκα και να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να μιλήσει για το συμβόλαιό του μετά το τέλος του αγώνα.

Κερασάκι, το γκολ και συνολικά η εμφάνιση του Εμποκού. Ο Τσάρλυ έγραψε αναλυτικά γι’αυτόν. Άργησε, αλλά τελικά μπαίνει στην εξίσωση του Παναθηναϊκού.

4. ΤΥΧΕΡΟΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Μετά το Πανιώνιος-Ολυμπιακός λέγαμε πως “οι άσχημες νίκες είναι απαραίτητο συστατικό του πρωταθλητισμού”. Μετά τον ΠΑΟΚ ο Φορτούνης δήλωσε πως “ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Εμείς δείξαμε ότι ακόμα κι όταν δεν είμαστε καλοί, μπορούμε να νικήσουμε”.

Top10, 9η αγωνιστική: Όταν αποκρούουν τα κορδόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τρίτο ματς για τον Ολυμπιακό κι αυτή τη φορά στο Περιστέρι τα προβλήματα ήταν πολλά: οι ερυθρόλευκοι είχαν κακή αμυντική λειτουργία με την επιθετική συμπεριφορά της άμυνας, είχαν πρόβλημα στην ανάπτυξη με το πρες του Ατρόμητου και ελάχιστη απειλή.

Ο Μπέντο θα πρέπει να αισθάνεται πολύ τυχερός που δεν έμεινε πίσω στο σκορ και που η ποιότητα του Φορτούνη και το τελείωμα του Ιντέγε του έδωσαν ένα πολύ σημαντικό διπλό.

3. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Το ίδιο τυχερός θα πρέπει να αισθάνεται ο Ίβιτς. Όχι μόνο γιατί ο ΠΑΟΚ πήρε ένα must-win παιχνίδι στις καθυστερήσεις και απέφυγε ένα 0-0 που θα τον άφηνε εννιά βαθμούς πίσω απ’την κορυφή. Ο Ίβιτς στάθηκε τυχερός γιατί με γκέλα θα είχε συσσωρευμένη γκρίνια για το γεγονός πως πήγε πάλι με Κάμπος-Σάκχοφ και “αγνόησε” Μπίσεσβαρ, Μυστακίδη, Περέιρα, με τους δύο τελευταίους μάλιστα να έχουν σκοράρει μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο.

1-0
1-0 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πετρωτός έγραψε πως η νίκη δίνει στον ΠΑΟΚ μια δεύτερη ευκαιρία, εγώ προσθέτω πως ο Ίβιτς θα πρέπει να δεχθεί το δώρο και να το αξιοποιήσει παίρνοντας περισσότερα απ’αυτήν την τριπλέτα.

2. ΤΡΕΞΕ ΡΙΣΒΑΝΗ, ΤΡΕΞΕ

Δέκατο λεπτό στη Λάρισα και ο Βαρέλα είναι έτοιμος να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο διαιτητής σφυρίζει και δέκα(!) ποδοσφαιριστές μπαίνουν στην περιοχή πριν την εκτέλεση.

Top10, 9η αγωνιστική: Όταν αποκρούουν τα κορδόνια

Ταχύτερος όλων ο Ρισβάνης, ο οποίος μάλλον νόμιζε ότι είναι καλή ιδέα να προλάβει να φτάσει μέχρι τη βούλα μέχρι να γίνει η εκτέλεση.

1. ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣ ΜΕ ΜΑΜΠΟΥΛΟΥ

Παράπονο δεν έχετε. Τον ΠΑΣ τον συζητήσαμε απ’την προηγούμενη εβδομάδα, όταν οι περισσότεροι δεν είχαν καταλάβει πως με ένα ματς λιγότερο ήταν έναν βαθμό πίσω από Παναθηναϊκό-ΑΕΚ. Η ομάδα του Πετράκη πήγε στο Αγρίνιο να παίξει με τον Παναιτωλικό που δεν είχε δεχθεί ούτε ένα γκολ στην έδρα του.

Top10, 9η αγωνιστική: Όταν αποκρούουν τα κορδόνια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΣ έφυγε με το διπλό, παρότι του ακύρωσαν κανονικό γκολ στο 0-0, βρέθηκε πίσω στο σκορ και του έκοψαν καθαρή φάση για τετ-α-τετ στο 1-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής όχι ο Πέδρο Κόντε των πέντε γκολ, αλλά ο Μαμπουλού που ήρθε απ’τον πάγκο πέτυχε τα δύο γκολ της ανατροπής.

Τελευταία σημείωση: το γκολ με το σουτ εκτός περιοχής του Περέιρα που κόντραρε σε αμυντικό ήταν το πρώτο που δέχεται ο ΠΑΣ σε 11vs11 στο φετινό πρωτάθλημα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ