STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10 - 8η αγωνιστική: Ηθελέστα και pathetic

Top10 - 8η αγωνιστική: Ηθελέστα και pathetic
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός που ξεφεύγει και ο βιονικός Μιλιβόγεβιτς. Ο ΠΑΟΚ που τα έκανε όλα, αλλά έχασε. Η καμμένη γη του Κετσπάγια και το ήθελεστα και pathetic του Παναθηναϊκού. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 8ης αγωνιστικής

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 6ης αγωνιστικής της Superleague και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση..

10. ΠΑΡΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ

Το ξέραμε πως θα είναι δύσκολη η σεζόν για τον Ηρακλή. Αλλά τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα όταν δεν παίρνεις τίποτα στην έδρα σου. Τρεις αγώνες στο Καυτανζόγλειο, τρεις ήττες με 1-2, ο Ηρακλής είναι η μοναδική ομάδα της κατηγορίας που δεν έχει πάρει βαθμό στην έδρα του, ξεκινώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του με 3 εντός έδρας ήττες.

Ο Ατρόμητος προηγείται με πέναλτι, ο Ηρακλής ισοφαρίζει στο 84’, με ιδρώτα και το πρώτο γκολ του Λουκίνα στην Super League. Υπάρχει κάποια λογική στο να δεχθεί δεύτερο γκολ από αντεπίθεση στο 88’, με τον Τόνσο να μπαίνει με την μπάλα στα δίχτυα;

9. Ο ΣΚΛΗΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΛΕΓΑΝ ΤΟΥΡΑΜ

Ποιος είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα; Όχι, κανείς απ’αυτούς που σκεφτήκαμε. Πρώτος με 24 τελικές, όλες εντός περιοχής, είναι ο Ροζέριο Τουράμ της Κέρκυρας. Ο Βραζιλιάνος δεν έβρισκε στόχο στα πρώτα ματς, αλλά “ξεμπούκωσε” με τον Αστέρα και πέτυχε δύο γκολ.

8. Η ΞΑΝΘΗ "ΕΣΦΙΞΕ", Ο ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ "ΜΠΛΟΚΑΡΕ"

Η Ξάνθη ξεκίνησε το πρωτάθλημα με άμυνα-παιδική χαρά: έξι γκολ στα δύο πρώτα ματς. Ο Λουτσέσκου τη βρήκε την άκρη, στα επόμενα τέσσερα παιχνίδια έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ, με την κόντρα στο σουτ του Λέτο στη Λεωφόρο. Μετά το 0-0 με τον ΠΑΟΚ και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, η Ξάνθη δεν θα έχανε στον Πλατανιά και γύρισε απ’την Κρήτη με το διπλό.

Ο Πλατανιάς απ’την άλλη έχει αντίστροφη πορεία. Μπήκε φουριόζος με δύο νίκες και τέσσερα γκολ: μετά η κάνουλα στέρεψε και η ομάδα του Παράσχου δεν έχει ξαναβρεί δίχτυα.

7. ΚΑΜΜΕΝΗ ΓΗ

Τώρα ξεκινάει η εποχή Κετσπάγια. Από εδώ και πέρα η ΑΕΚ θα συνειδητοποιήσει τι έγκλημα έκανε με την επιλογή του Γεωργιανού. Γιατί όταν έχεις ξοδέψει την προετοιμασία και Σεπτέμβριο-Οκτώβριο με έναν προπονητή που πιστεύει πως δεν χρειάζεται να διδάξει τίποτα στους παίκτες όσον αφορά την επιθετική ανάπτυξη και δημιουργία, τότε πραγματικά δίνεις καμμένη γη στον επόμενο.

Top10 - 8η αγωνιστική: Ηθελέστα και pathetic
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Και ο Γκουαρδιόλα να είναι, δεν γίνεται μέσα στη σεζόν να μάθει στην ομάδα να επιτίθεται με σχέδιο. Μία τελική είχε στο τέρμα η ΑΕΚ με τον Πανιώνιο, πως να μην μείνει στο 0-0;

Και άντε και με κάποιο τρόπο η μπάλα πήγαινε μέσα και η Ένωση έπαιρνε το 1-0. Βαθμολογικά θα ήταν σημαντικό. Αλλά αναρωτιέμαι τι λόγο θα έδινε στον φίλο της ΑΕΚ να επιστρέψει ξανά στο ΟΑΚΑ για να δει μια ομάδα να επιτίθεται λες και παίζει πρώτη φορά ως σύνολο.

6. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Να και το διπλό. Ο Ατρόμητος κάνει πορεία πρωταθλητισμού με τον Κορακάκη, έχει τρεις νίκες και μία ισοπαλία, με μοναδικό τέρμα κατά αυτό που δέχθηκε στο Καυτανζόγλειο. Για τον Τόνσο μιλήσαμε στο προηγούμενο Top10, αυτός έδωσε και τη νίκη στη Θεσσαλονίκη, για τον Ατρόμητο που βλέπει πεντάδα.

5. ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΟΣ Ο ΠΑΣ

Η ομάδα του Πετράκη νίκησε στους Ζωσιμάδες την Οντ Γκρέναλντ με 3-0, τον Ατρόμητο με το ίδιο σκορ και τώρα διέσυρε την ΑΕΛ με 4-0, ενώ ενδιάμεσα είχε μείνει στο 0-0 με τον Πλατανιά. Ο ΠΑΣ έχει φάει τέσσερα γκολ σε έξι ματς, αλλά τα δέχθηκε όλα σε ένα ματς: στη Λεωφόρο, μετά την αποβολή του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΣ είναι 4ος με 10 βαθμούς, με ματς λιγότερο μετά την αναβολή του εντός με τον Λεβαδειακό. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν 11, ο Ολυμπιακός έχει 15.

4. Ο "KILLER" ΠΕΔΡΟ ΚΟΝΤΕ

Ποιοι προηγούνται στη λίστα των σκόρερ; Ο Ιντέγε και Πέδρο Κόντε έχουν από πέντε γκολ, με τον επιθετικό του ΠΑΣ να τα έχει πετύχει με μόλις 11 τελικές. Ποιος είναι αυτός; Ο λόγος στον Δημήτρη Σαμόλη για την απάντηση, Δημήτρη.

Top10 - 8η αγωνιστική: Ηθελέστα και pathetic
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

"Θέμη, φίλοι αναγνώστες, ο Πέδρο Κόντε αγωνιζόταν πέρυσι στην Μέριδα, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Ισπανία, και έβαλε 17 γκολ. Σε επτά ματς με τη φανέλα του ΠΑΣ έχει έξι γκολ, πέντε στο πρωτάθλημα και ένα στα προκριματικά του Europa. Συνεχίζουμε το Top10 με το Νο3".

3. ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΕΥΧΟΤΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΑΣΕ

Ο,τι ευχόταν ένας φίλος του ΠΑΟΚ πριν τη σέντρα στο Φάληρο, τα είδε να γίνονται πράξη. Καλή λειτουργία πίσω απ’την μπάλα, πίεση ψηλά, φαρμακερές αντεπιθέσεις. Όλα έγιναν, και ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτα. Γιατί;

Top10 - 8η αγωνιστική: Ηθελέστα και pathetic
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Γιατί ο Κάμπος συμπλήρωσε καρέ ανικανότητας με τις τέσσερις φάσεις που δεν κατάφερε να κάνει γκολ, γιατί ο Βαρέλα χάρισε ένα γκολ, γιατί ο Ίβιτς φοβήθηκε την κίτρινη του Κάνιας, γιατί ο ΠΑΟΚ δεν έχει “αφεντικά” στη μεσαία γραμμή να παγώσουν λίγο τον ρυθμό και γιατί δεν βρέθηκε αντίδοτο όταν ο Ολυμπιακός σήκωσε την μπάλα.

Η πρώτη φετινή ήττα του ΠΑΟΚ καθρέφτισε και τα προτερήματα και τις αδυναμίες, και μέχρι να έρθει ο Ιανουάριος, ας δούμε λίγο περισσότερο Μυστακίδη στη θέση του Κάμπος. Όποιος θέλει και Αρετόπουλο και κανονισμούς, ας διαβάσει εδώ .

2. ΗΘΕΛΕΣΤΑ ΚΑΙ PATHETIC

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να φτιάξει ούτε μία κανονική ευκαιρία στην ήττα-σοκ απ’την Ξάνθη. Μία εβδομάδα μετά, η ομάδα του Στραματσόνι έφτιαξε ένα κάρο καθαρές φάσεις και τελικά έμεινε στο 1-1 με τη Βέροια. Ο Ιμπάρμπο επιβεβαίωσε όσα έχουμε πει γι’αυτόν και στην επανάληψη είδαμε το έργο που βλέπουμε και στην Ευρώπη: σταδιακή πτώση της απόδοσης, κακή διαχείριση, κατάρρευση.

Top10 - 8η αγωνιστική: Ηθελέστα και pathetic
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Με οκτώ τελικές στο τέρμα στο πρώτο ημίχρονο, με τόσες ευκαιρίες για δεύτερο και τρίτο γκολ, με διαιτητή που βλέπει ώμο στην επέμβαση του Κουτρουμπή, με αντίπαλο τη Βέροια που είχε μόλις τρία γκολ στα πρώτα πέντε ματς και φέρνεις 1-1.

Αυτό δεν ήταν ηθελέστα και παθέστα, αυτό ήταν ηθελέστα και pathetic.

1. ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟ

"Ο ΠΑΟΚ έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Εμείς δείξαμε ότι ακόμα κι όταν δεν είμαστε καλοί, μπορούμε να νικήσουμε. Σημασία έχει να κερδίζεις κι όταν δεν είσαι καλός".

Στο προηγούμενο Top10 λέγαμε για το Πανιώνιος-Ολυμπιακός πως “οι άσχημες νίκες είναι απαραίτητο συστατικό του πρωταθλητισμού” και ήρθε ο Φορτούνης να κάνει αυτές τις δηλώσεις για να αποτυπώσει πλήρως το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το 2-1 κόντρα στον ΠΑΟΚ με τον τρόπο που ήρθε.

Ο Ολυμπιακός είχε τα αναμενόμενα θέματα στην άμυνα, δυσκολεύθηκε επιθετικά όταν δεν μπορούσε να τρέξει, αλλά βρήκε τον τρόπο να πιέσει στο τελευταίο μισό του αγώνα και να βρει την αδυναμία του ΠΑΟΚ να αμυνθεί ψηλά.

Top10 - 8η αγωνιστική: Ηθελέστα και pathetic
ACTION IMAGES PRESS AGENCY


Μεγάλο κρέντιτ στον Μιλιβόγεβιτς, που όχι μόνο παίζει ασταμάτητα, αλλά σίγουρα διανύει το καλύτερό του διάστημα με τα ερυθρόλευκα. Ο Μαρτίνς του πάει πολύ, ο Σέρβος πετάει.

Στο προηγούμενο Top10 είπαμε πως ο Ολυμπιακός πάτησε κορυφή και έστειλε σε όλους το μήνυμα και μια εβδομάδα μετά το έκανε και επίσημο, αφήνοντας Παναθηναϊκό-ΑΕΚ στο -4 και τον ΠΑΟΚ στο -7.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ