STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ολυμπιακός των στημένων που πάτησε κορυφή. Ο Παναθηναϊκός που πήρε κάτω από τη βάση. Ο ΠΑΟΚ που θέλει κι άλλο γκολ και η καραβολίδα του Βασιλακάκη. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 (και) της 7ης αγωνιστικής

To Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 6ης αγωνιστικής της Superleague και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση...

10. ΚΑΛΟ ΦΕΓΓΑΡΙ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Έχασε στην πρεμιέρα απ’τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν “μάσησε”. Η ομάδα του Μαντζουράκη έχει δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα επόμενα τέσσερα ματς, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Στην επίθεση είχε ένα θέμα, με τα δύο σερί 0-0 με Παναθηναϊκό και Πλατανιά, αλλά “λύθηκε” με την Κέρκυρα και έβαλε τέσσερα. Μάρκος Πάουλο τι λέει, καλός;

9. ΣΕΦΤΕ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Ο άσος που όλοι περιμέναμε με την επανέναρξη της Superleague. Μετά το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας του στην κατηγορία, ο Αστέρας πήρε έστω και δύσκολα και άσχημα το πρώτο του τρίποντο. Χρειάστηκε “βοήθεια”, αφού πρώτα αποβλήθηκε ο Στάθης στο 65’ και μπερδεύτηκαν ο Βάντερσον με τον Σωτηρίου για το 1-0.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, με το γκολ του στο 84’ έγινε ο πρώτος παίκτης τους Αστέρα που σκοράρει στo open play. Τρία γκολ είχαν μέχρι τότε οι Αρκάδες, δύο με πέναλτι και ένα αυτογκολ.

8. ΧΩΡΙΣ ΔΟΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Μάλλον κακός ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη. Έτρεξε, αμύνθηκε καλά, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει όσο κανείς θα περιμένε, ειδικά μετά το 0-1. Η ομάδα του Μιλόγεβιτς αξίζει κάθε έπαινο, αλλά μήπως να κοιτάξει λίγο το πως παίζει εντός έδρας; Στα τελευταία επτά παιχνίδια στη Νέα Σμύρνη έχει μόλις δύο νίκες.

7. ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΚΟΡΑΚΑΚΗ

Ο Ατρόμητος μαζεύτηκε. Επτά βαθμούς έχει πάρει στο πρωτάθλημα, όλους με τον Κορακάκη στον πάγκο και μάλιστα χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Ο Σαμόλης μου λέει πως ο σκόρερ, ο Τόνσο, έπαιζε στα άκρα με τον Δέλλα και ήταν άφαντος. Ο Κορακάκης τον έφερε στον άξονα και με τη Βέροια έκανε τη διαφορά.

6. ΚΑΤΩ ΑΠ’ΤΗ ΒΑΣΗ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Άτυχοι αισθάνονται στον Παναθηναϊκό για τα δύο γκολ που δέχθηκαν απ’την Ξάνθη. Αναρωτιέμαι πόσο τυχεροί αισθάνονται που σκόραραν, σε ένα ματς που είχαν 74% κατοχή, καμία ευκαιρία και μόλις τέσσερις τελικές στην εστία: δύο απ’τον Σαμπά(!), μία απ’τον Λέτο και άλλη μία απ’τον Μπεργκ.

Απόντος του Ιμπάρμπο, ο Στραματσόνι άφησε μόνο του τον Μπεργκ απέναντι σε μια ομάδα που αμυνόταν μαζικά, διαχειρίστηκε άσχημα το 2ο ημίχρονο και τουλάχιστον δεν τα έριξε σε κανέναν μετά το τέλος του αγώνα.

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός γνώριζε το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού και η συνολική διαχείριση της κατάστασης ήταν τραγική. Κακό σχέδιο, κακή συνέχεια, γκρίνια, ένταση, θολωμένα μυαλά.

5. ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ Η ΞΑΝΘΗ

Στην Ξάνθη πρέπει να ακούν “Παναθηναϊκός” και να κλείνουν τραπέζι για γλέντι. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια απέναντι στον Παναθηναϊκό (σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) έχουν τέσσερις νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Ο Λουτσέσκου την μάζεψε την ομάδα αμυντικά, φάνηκε και στην Τούμπα.

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Σαφή τρόπο να σκοράρει δεν έχει, αλλά γι’αυτό φρόντισε πρώτα ο Στιλ και μετά ο Βασιλακάκης.

4. ΠΑΟΚ ΒΑΛΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΓΚΟΛ

Στο προηγούμενο Top10 λέγαμε πως στον ΠΑΟΚ λείπει η δημιουργία, ο Δικέφαλος τα κάνει όλα γρήγορα, αλλά και βιαστικά, του λείπει η ποιότητα στο σετ παιχνίδι. Κόντρα στον Ηρακλή φάνηκαν όλα: εκρηκτικό ξεκίνημα στο ματς, σίφουνες Μπίσεσβαρ-Ροντρίγκεζ, γκολ στο 3’. Όπως μου λέει και ο Συριώδης ο ΠΑΟΚ σκόραρε νωρίς και με τον Παναιτωλικό (2’) και με τον Άγιαξ (4’) και με την Ντιναμό (5’).

Έφυγε νωρίς ο εφιαλτής ενός ακόμα 0-0, ο ΠΑΟΚ έφτιαχνε εύκολα ευκαιρίες, είτε είχε απέναντι 11 παίκτες, είτε 10, αλλά ο προβληματισμός για την αποτελεσματικότητα παρέμεινε. Ψυχολογία; Βιασύνη; Ανικανότητα; Γκίνια του Κλάους; Το μέλλον θα δώσει απαντήσεις.

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Μέχρι τότε, ο Μπίσεσβαρ (που είχε τακτοποιήσει τον ΠΑΟΚ και με τη Βέροια) μένει ως το Νο1 θετικό.

3. ΠΛΑΤ-ΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΣΩΣΕΙΣ

Ένα κλέψιμο και μια καραμπόλα έδωσαν την ευκαιρία στον Πλατέλλα να γίνει ήρωας και να βγάλει την ΑΕΚ και τον Κετσπάγια από μια πολύ δύσκολη θέση. Η Ένωση είχε αναγκαστικά αρκετούς Έλληνες στην ενδεκάδα και ο Γεωργιανός αποφάσισε/κατάλαβε έστω κι αργά πως ήταν αδικαιολόγητος ο παραγκωνισμός του Αραβίδη.

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Πλατέλλας, Αραβίδης, Κολοβέτσιος, Χριστοδουλόπουλος τα έδωσαν όλα, μαζί με τον Μάνταλο που έκανε μια αρχηγική εμφάνιση. Έστω και με δέκα, έστω και με πολύ κόπο, η ΑΕΚ πήρε μια πολύ σημαντική νίκη. Ο,τι πρέπει για να μην γίνει και πολύ μεγάλη κουβέντα για το “Μπακασέτας, εσωτερικός χαφ σε 4-3-3”.

2. ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΣΤΗΜΕΝΩΝ

Με την ΑΕΚ ο Ολυμπιακός είχε Φορτούνη και φάσεις από κλεψίματα. Στη Νέα Σμύρνη δεν είχε τίποτα απ’τα δύο, οπότε βρήκε τη λύση απ’τα στημένα. Ένα γκολ από κόρνερ, ένα από φάουλ και οι ερυθρόλευκοι έφυγαν με το διπλό χωρίς να έχουν έστω έναν διακριθέντα μπροστά απ’τον Μιλιβόγεβιτς.

Εμφάνιση και νίκη που θύμισε κάποιες περσινές εκτός έδρας νίκες του Σίλβα, πχ με τον Ατρόμητο και τη Βέροια, σε αγώνες που οι πρωταθλητές δεν είχαν καταφέρει να απειλήσουν. Στο Περιστέρι ο Ολυμπιακός είχε νικήσει 2-0, με ισάριθμα γκολ από κεφαλιές του, ω τι σύμπτωση, Μποτία και στη Βέροια χάρις στο freak γκολ του Ιντέγε.

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Οι άσχημες νίκες είναι απαραίτητο συστατικό του πρωταθλητισμού και ο Ολυμπιακός πάτησε κορυφή και περιμένει τον ΠΑΟΚ. Εκεί θα προσπαθήσει να στείλει το μήνυμα.

1. ΤΙ ΕΒΑΛΕΣ;

Αντί να συζητάμε για το αν και πόσο φταίει ο Στιλ, ας αποθεώσουμε τον Βασιλακάκη. Το είχε σκεφτεί για έβλεπε τον Στιλ έξω, αλλά το δύσκολο ήταν να το εκτελέσει με τέτοια ομορφιά και ακρίβεια.

Top10, 7η αγωνιστική: Όχι καραβολίδες στον Στιλ, ο Ολυμπιακός στην κορυφή

Δεν ξέρεις τι είναι πιο απίστευτο. Το γκολ που έβαλε ή το γεγονός πως κόντρα στον Παναθηναϊκό έχει βάλει τα μοναδικά τρία γκολ που έχει στα τελευταία 69(!) παιχνίδια με τη φανέλα της Ξάνθης. Δώδεκα είναι όλα κι όλα τα γκολ του Βασιλακάκη, το 25% απέναντι στον Παναθηναϊκό.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ