STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Top10, 26η αγωνιστική: Μάθημα χωρίς πάθημα

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είχε απόλυτη κυριαρχία στο ντέρμπι και μπορεί να μάθει παρότι δεν έπαθε. Ο αδικημένος Λάζαρος και η πρώτη ήττα του Χιμένεθ, το τρίποντο ψυχολογίας του Ολυμπιακού και το αυτό-τρολάρισμα του Κλάους. Το Sport24.gr παρουσιάζει το Top10 της 26ης αγωνιστικής.

Το Sport24.gr συγκέντρωσε το Top10 της 26ης αγωνιστικής της Super League και σας το παρουσιάζει αναλυτικά, προς σκέψη και συζήτηση.

10. ΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΟΚ

Αν μη τι άλλο, ο Ατρόμητος είναι σταθερός. Αναλαμβάνει ο Κορακάκης και ξεκινάει με τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια. Ακολουθούν 13 ματς με μόλις τρεις νίκες. Άλλος.

Έρχεται ο Σα Πίντο και ξεκινάει ακόμα καλύτερα απ’τον Κορακάκη, με τέσσερις σερί νίκες. Ακολουθούν τρεις σερί ήττες. Ο Πορτογάλος άφησε έξω κόντρα στον Πανιώνιο τους Λημνιό, Τόνσο, Πλατέλλα και Ντάουντα και κάτι μας λέει πως στο μυαλό του είχε το ματς με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι την Τετάρτη.

Όσο να πεις, με τους μεγάλους "φαίνεσαι" καλύτερα.

SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΚΕΡΚΥΡΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΤΑΠΟΔΗΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

9. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Στο τελευταίο Top10 μιλούσαμε για την άνοιξη που δεν αλλάζει μόνο τη διάθεση των ανθρώπων, αλλά και των ομάδων. Η Βέροια πχ μετρούσε επτά σερί ήττες, αλλά μπήκε η άνοιξη και νίκησε με 4-0 την Κέρκυρα. Μάλλον η άνοιξη είναι η ίδια η Κέρκυρα, αφού το ίδιο συνέβη και στον Ηρακλή, που πήγε στο νησί με αναγκαιότητα νίκης και έφυγε με το διπλό.

Εννιά ματς χωρίς τρίποντο ήταν ο Γηραιός και νίκησε μάλλον εύκολα, βάζοντας και τρία γκολ για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα. Την Τετάρτη δεν θα έχει άνοιξη βέβαια, τη Τετάρτη έχει "ο θάνατός σου, η ζωή μου" κόντρα στον Λεβαδειακό. Με την ευχή της στήλης να κάτσουν καλά τα "αυτόνομα παιδιά".

8. ΤΟ ΑΥΤΟ-ΤΡΟΛΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΛΑΟΥΣ

Το γκολ του Κάνιας ήταν ιστορικό για τον ίδιο. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, ο Ισπανός βρήκε δίχτυα για πρώτη φορά στην καριέρα του σε επίσημο παιχνίδι. Πρώτο γκολ, στα 29 του, μετά από 187 ματς με τέσσερις ομάδες, σε εννιά διαφορετικές διοργανώσεις και 12.934 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ισπανός προφανώς και το πανηγύρισε με την ψυχή του, αλλά το καλύτερο έγινε στα αποδυτήρια. Ο Κάνιας δίπλα στον Κλάους, που δεν έχει γκολ φέτος στη Superleague, σε ένα ωραίο αυτό-τρολάρισμα του αρχηγού σε story στο instagram.

7. ONE DOWN, ONE TO GO

Όπως μου γράφει κι ο Πέτρος Παπαμακάριος, ο Χριστόπουλος τη βρήκε την άκρη στη Λιβαδειά, έστω και στο τέλος. Ο Λεβαδειακός πέτυχε τη νίκη της αγωνιστικής επί της Βέροιας, στην ουσία την έστειλε με το ένα πόδι στη Football League και πλέον του μένει να βάλει οριστικά από κάτω του και τον Ηρακλή.

Δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα έχει ο Λεβαδειακός στα τελευταία πέντε παιχνίδια και πλέον πρέπει να μη χάσει το απόγευμα της Τετάρτης στο Καυτανζόγλειο.

6. ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Δεν χρειάζεται γκέλα για να είναι "καμπανάκι" ένα ματς. Κόντρα στην ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ την πήρε τη νίκη, αλλά η εικόνα του ήταν προβληματική. Ελάχιστη παραγωγή φάσεων, χαμηλές στροφές, το ματς άγγιζε τα όρια του αδιάφορου για όσους το παρακολουθούσαν.

Ναι, σοβαρό ελαφρυντικό το γεγονός πως ο Πριίγιοβιτς είναι στην κερκίδα και στην κορυφή της επίθεσης παίζει ο “αόρατος” Κλάους, αλλά δεν μπορεί πίσω απ’αυτό να καλύπτονται τα πάντα. Ο Δικέφαλος πάει στο Περιστέρι την Τετάρτη και την Κυριακή υποδέχεται τον Παναθηναϊκό.

Αν η εικόνα με την ΑΕΛ είναι αποτέλεσμα διαχείρισης των αγώνων που έρχονται, τότε είναι σε έναν βαθμό λογικό και θα φανεί πολύ σύντομα. Αλλιώς, θα είναι μεγάλο λάθος του ΠΑΟΚ να πιστέψει πως μπορεί να έχει το τελείωμα που θέλει στη σεζόν χάρις στην ανωτερότητά του.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

5. ΝΑ "ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΙΣΤΕΙ"

Προσωπικά πίστευα πως ίσως η διακοπή και η ήττα στην Τούμπα επηρεάσουν τον Πανιώνιο και έρθει η ώρα που θα κάνει δεύτερο σερί ματς χωρίς νίκη. Έκανα λάθος, αφού η ομάδα του Μιλόγιεβιτς απάντησε εμφατικά σε τέτοιους προβληματισμούς και "καθάρισε" και τον Ατρόμητο.

Ο Πανιώνιος μετράει δέκα ματς αήττητος στη Νέα Σμύρνη, με επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες (ΑΕΚ, ΠΑΣ, Παναθηναϊκός), είδε τον Μπεν να σκοράρει ξανά και να είναι η αποκάλυψη του δευτέρου γύρου με έξι γκολ το 2017.

Στην πλατεία πλέον περιμένουν ένα πράγμα: να δουν και τον Γέσιλ να προσφέρει γκολ. Ο Γερμανός τα κάνει όλα σωστά, παίζει πολύ καλά τη θέση, αλλά τον προδίδει το τελείωμα. Ίσως χρειάζεται ένα γκολ "να ξεμπλοκαριστεί", που έλεγε κάποτε κι ο Αναστό στο Αβελίνο.

4. ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΕΙ

Είναι πάντα σκληρό να χάνεις ντέρμπι με γκολ στο φινάλε. Όμως, δεν ήταν άδικο για την ΑΕΚ να χάσει τελικά απ’τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί, παρά την προσπάθεια του δευτέρου ημιχρόνου, η Ένωση ήταν συνολικά κατώτερη και εκτέθηκε σε μεγάλο βαθμό στα πρώτα 45’.

Η ανασταλτική της λειτουργία ήταν άθλια, ο Παναθηναϊκός έκανε ο,τι ήθελε με την μπάλα, παρότι στα χαρτιά η ΑΕΚ έπαιζε με ένα "σφιχτό" 4-3-3, με Σιμόες-Γιόχανσον-Αϊντάρεβιτς τριάδα στο κέντρο. Θεωρώ πως είναι υπερβολικό να πει κανείς πως ο Χιμένεθ έφερε την ισοφάριση με τις αλλαγές του. Η ΑΕΚ δεν έφτιαξε και τίποτα τρομερό με την μπάλα στην επανάληψη και το 2-2 ήρθε με ένα freak πέναλτι και μια αντεπίθεση.

Καλό σημάδι χαρακτήρα, αλλά δεν είναι ποδοσφαιρικό σχέδιο να σε "διαλύουν" στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο να πετάς μέσα Πέκχαρτ, Μπακασέτα, Χριστοδουλόπουλο και να λες "πάμε, παίξτε".

Η Ένωση γνώρισε την πρώτη της ήττα με τον Χιμένεθ στον πάγκο την πρώτη φορά που έμεινε πίσω στο σκορ. Μια φορά χρειάστηκε να κυνηγήσει και πήρε κάτω απ’τη βάση. Δεν μπορούν πάντα να πηγαίνουν όλα πρίμα.

3. ΝΙΚΗ ΗΡΕΜΙΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ "ΣΦΡΑΓΙΣΕΙ" ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

Ο Ολυμπιακός είδε κόντρα στον Πλατανιά αυτά που δίνει πάντα μια αλλαγή προπονητή. Όχι διαφορετικό ποδόσφαιρο, όχι μεγάλες αλλαγές στην εικόνα της ομάδας, αλλά λίγο μεγαλύτερη ένταση, καλύτερη ψυχολογία στο χορτάρι και στην κερκίδα.

Κάπως έτσι οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τον Πλατανιά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου (μαζί με τον "φόβο" του διαιτητή), πήραν πράγματα απ’τον Μάριν και βρήκαν γκολ απ’τη φάση που έχουμε επισημάνει πολύ νωρίς, το "σημάδεμα" της κίνησης του Φιγκέιρας στα δεξιά.

Το τρίποντο με τον Πλατανιά ήταν αναγκαίο ψυχολογικά μάλλον περισσότερο από βαθμολογική άποψη. Ο Ολυμπιακός ήθελε να βγει απ’την εσωστρέφεια των ηττών στα ντέρμπι και του αποκλεισμού απ’τη Μπεσίκτας, πάει στην Κέρκυρα για ένα εύκολο διπλό και μετά μπορεί να "σφραγίσει" τον τίτλο στη Λιβαδειά την Κυριακή.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÐÁÏ (ÈÁÍÁÓÇÓ ÄÇÌÏÐÏÕËÏÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

2. ΛΑΖΑΡΕ, ΔΕΥΡΟ ΕΞΩ

Με τον Ολυμπιακό μπήκε αλλαγή στη θέση του Μπακασέτα, με τον ΠΑΟΚ μπήκε στη θέση του Βάργκας, με τον Παναθηναϊκό στη θέση του Πατίτο. Τρία ντέρμπι, τρεις διαφορετικοί παίκτες προτιμήθηκαν απ’τον Χιμένεθ αντί του Χριστοδουλόπουλου στο βασικό σχήμα της ΑΕΚ.

Και στα τρία ντέρμπι ο Λάζαρος προσέφερε όταν μπήκε, χωρίς ποτέ να εκφράσει κάποια δυσαρέσκεια, ούτε στα παιχνίδια που έχουν γίνει ενδιάμεσα. Είτε ξεκινάει, είτε έρχεται απ’τον πάγκο, ο Χριστοδουλόπουλος δίνει ο,τι έχει, δίχως βεντετισμούς και στραβώματα.

Μετά την ήττα απ’τον Παναθηναϊκό είπε στο συνδρομητικό αυτό που βλέπουμε όλη τη χρονιά, πως η Ιταλία του έκανε πολύ καλό σ’αυτόν τον τομέα, τον ωρίμασε. Θα προσθέσω πως αυτό φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που φέρεται και παίζει μέσα στο γήπεδο. Δεν μπορεί στα 30 του να έχει επιστρέψει άλλος παίκτης, αλλά είναι πιο ομαδικός, πιο "σοβαρός".

Δικαιούται περισσότερων ευκαιριών, είναι νομίζω ξεκάθαρο, πόσο μάλλον τώρα που η ΑΕΚ θα χρειαστεί rotation.

1. ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Η ομάδα του Ουζουνίδη συνέχισε από εκεί που είχε μείνει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και στην πραγματικότητα έκανε ακόμα καλύτερο παιχνίδι στα πρώτα 45’. Απόλυτη κυριαρχία σημαίνει μηδενική ανησυχία στα μετόπισθεν και ευκολία στην παραγωγή καθαρών ευκαιριών.

Ο Παναθηναϊκός τα είχε και τα δύο, ο Βιγιαφάνιες “κεντούσε”, Μπεργκ-Κλωναρίδης υπηρέτησαν τέλεια τους ρόλους που έχουν ως δίδυμο στην επίθεση, ο Εμποκού ήταν πιο μυαλωμένος απ’ότι στο ντέρμπι των αιωνίων.

Το 0-2 ήταν "λίγο" για το πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν είναι ποτέ αρκετό για να κάνει μια ομάδα να επαναπαυθεί όπως το έκανε ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο. Το τριφύλλι έχει την ευκαιρία να πάρει ένα μάθημα χωρίς πάθημα.

Το γκολ του Μπεργκ στο τέλος του έδωσε τη νίκη, αλλά υποθέτουμε πως δεν θα είναι αρκετό για να μην σταθούν οι πράσινοι στο γεγονός πως πέταξαν ένα προβάδισμα δύο γκολ απέναντι σε ομάδα που ήταν κατώτερή τους.

Αν τελικά ο Παναθηναϊκός ήταν να φύγει νικητής απ’το “Σπύρος Λούης”, τότε καλύτερα για εκείνον που το έκανε μ’αυτόν τον τρόπο, για να κρατηθεί χαμηλά η μπάλα ενόψει της συνέχειας. Την Πέμπτη υποδέχεται τον Πανιώνιο, την Κυριακή τον ΠΑΟΚ, θα πάρουμε σύντομα απαντήσεις.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ